Kunstenlab: Boekhoudkundig Medewerker

Kunstenlab in Deventer zoekt een Boekhoudkundig Medewerker voor 8 tot 10 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-08-2024Kunstenlab is een kleine en dynamische non-profit organisatie die experimenteer- en ontwikkelingsruimte biedt voor hedendaagse beeldende kunst en avontuurlijke kunst aan het publiek. We hebben een eigen tentoonstellingsruimte in het Havenkwartier in Deventer.

Naast de tentoonstellingen ontwikkelt Kunstenlab projecten rondom actuele maatschappelijke onderwerpen, steeds vanuit de visie van de kunstenaars. Kunstenlab organiseert verder educatieve projecten, participatieprojecten in wijken en verstrekt opdrachten aan kunstenaars en andere creatieve professionals. Voor de gemeente Deventer voert Kunstenlab het beleid uit op het gebied van Kunst en Openbare Ruimte en atelierbemiddeling.

Met de verschillende taken richten we ons op verschillende publieksgroepen, zowel in huis als daarbuiten. Deventer is de basis van Kunstenlab, Oost-Nederland het podium.

Wij zoeken als aanvulling op ons team per direct een:

Boekhoudkundig Medewerker

8 tot 10 uur per week

Ben jij een boekhouder die zich prettig voelt in een dynamische werkomgeving en een klein en persoonlijk team? Heb jij een liefde voor cijfers en een hart voor cultuur? Hou je van structuur én ben je flexibel? Is het zorgen voor overzicht jouw tweede natuur?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Team
Je komt terecht in een klein, flexibel, divers, zelfstandig werkend en betrokken team. Ons vaste team van 8-10 personen bestaat uit parttimers en wordt rondom projecten regelmatig versterkt met extra collega’s, stagiaires en vrijwilligers. We werken veel samen binnen en buiten de culturele sector. De eindverantwoordelijkheid is in handen van de directeur-bestuurder. Kunstenlab kent een Raad van Toezicht van 5 personen

Inhoud van de functie
We zoeken een boekhoudkundig medewerker met enige ervaring die oplossingsgericht is en de financiële administratie verzorgt. Je werkt in een creatieve omgeving en krijgt te maken met veel verschillende projecten.

Hoe ziet jouw baan eruit?
Je verwerkt alle inkomende facturen, bereidt betalingen voor en stelt facturen en btw-aangiftes op en dient ze in. Je levert de informatie voor afrekeningen van subsidies aan, maakt rapportages, bereidt de jaarrekening voor en onderhoudt contact met de accountant.

Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van de financiële administratie en weet daarom precies hoe het er financieel voor staat en signaleert daarover richting directeur en projectleiders.

Wat vragen we van je?

 • Je kunt boekhouden (mbo-4 niveau) en een debiteuren- en crediteurenadministratie onderhouden;
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en komt zelf in actie;
 • Je bent digitaal vaardig en gebruikt met groot gemak diverse softwarepakketten;
 • Je werkt makkelijk samen met collega’s en bent gericht op het verwerken en aanleveren van alle benodigde cijfers;
 • Je kunt systematisch denken en houdt overzicht;
 • In drukke periodes houd jij het hoofd koel;
 • Je zorgt ervoor dat je klus geklaard wordt;
 • Je weet hoe je een boodschap kunt overbrengen, ook als die lastig is;
 • Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

Wat bieden we je?

 • Een aantrekkelijke en afwisselende baan in een leuke, informele organisatie die er toe doet.
 • Een beloning volgens de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst (€ 2.500 – € 3.000 bruto bij fulltime-dienstverband).
 • Flexibele werktijden.

Ben je enthousiast, herken je jezelf in dit profiel en wil jij ons helpen de missie van Kunstenlab waar te maken? Reageer dan direct! Mail jouw motivatie en cv in pdf-formaat uiterlijk 15 augustus 2024 naar gerrie@kunstenlab.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 en vrijdag 30 augustus 2024.

Voor vragen naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Mieke Conijn (mieke@kunstenlab.nl) of Josien in ’t Hof (josien@kunstenlab.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.