K.F. Hein Fonds: Programmamanager

Het K.F. Hein Fonds in Utrecht zoekt een Programmamanager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-07-2024Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de provincie Utrecht mooier en sterker maken en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Daarom steunen we waardevolle initiatieven en individuen met giften, advies, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we bijzondere projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken. We richten ons op drie domeinen Kunst & Cultuur, Mens & Maatschappij en Natuur & Erfgoed. Per jaar behandelen onze adviseurs zo’n 700 aanvragen en organiseren we projecten die door het fonds zelf worden geïnitieerd ten behoeve van de doelstelling.

Programmamanager

32 uur per week

Wat ga je doen?
De functie programmamanager is een nieuwe functie binnen de organisatie. Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de eigen initiatieven en projecten van het fonds die de doelstellingen versterken. Je speelt een cruciale rol in het implementeren en omzetten van beleid naar relevante activiteiten, zowel intern als extern. Je werkt hierbij nauw samen met de adviseurs, de marketing & communicatie coördinator en de officemanager. Je houdt overzicht, onderhoudt contacten met stakeholders, aanvragers en commissieleden en speelt een rol in de uitvoering. Enkele voorbeelden van onze programma’s zijn onze eigen K.F. Hein Academie, de K.F. Hein Stimuleringsprijs en kunstenaarsopdrachten die we zelf uitzetten.

Wie ben jij?
Je bent breed maatschappelijk en cultureel georiënteerd en wilt graag bijdragen aan de toekomst van Utrecht en de omgeving. Je bent proactief en je hebt een hands-on mentaliteit. Je denkt vooruit en hebt oog voor de duurzaamheid en continuïteit van projecten. Je bent iemand die wil bouwen en kijkt daarbij naar de lange termijn. Je hebt ruime ervaring met het vertalen van beleidsplannen naar concrete acties en activiteiten en houdt daarbij het doel en de verschillende doelgroepen goed in de gaten. Je hebt ervaring in het onderhouden van een netwerk van relevante contacten en weet dit effectief in te zetten. Bovendien kun je goed organiseren en samenwerken, zowel intern als extern met verschillende stakeholders om gezamenlijke doelen te bereiken.

Waar kom je te werken?
In een betrokken team waar goede ideeën tot leven worden gebracht met als doel om Utrecht en de omgeving mooier, beter en sterker te maken. Bij het K.F. Hein Fonds krijg je een zelfstandige en betekenisvolle rol binnen een breed cultureel en maatschappelijk veld. Je werkt in een relatief kleine organisatie maar met een groot bereik en netwerk midden in de stad Utrecht.

Wat bieden we je?

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.000 en € 5.700 per maand (op basis van 40 uur).
  • Pensioen wordt 100% betaald door de werkgever.
  • Dertiende maand en vakantiegeld.
  • Een bepaalde tijd contract voor één jaar met zicht op onbepaalde tijd contract na een jaar.
  • 27 vakantiedagen.

Hoe kan je solliciteren?
We willen alle sollicitanten op dezelfde manier objectief beoordelen. Daarom vragen we je niet om een sollicitatiebrief of cv. In plaats daarvan stellen we alle kandidaten dezelfde vijf vragen waarmee we zicht krijgen op de mate waarin je aan de functie voldoet. Besteed voldoende aandacht aan het invullen; dit is de enige informatie waar we je in deze ronde op beoordelen. Gebruik per antwoord minimaal 75 woorden, maximaal 150 woorden. Vermeld wel je naam, telefoonnummer en e-mailadres in je reactie.

Sollicitatievragen voor de functie van Programmamanager bij het K.F. Hein Fonds:

  1. Wat is je belangrijkste drijfveer om te reageren op de vacature Programmamanager?
  2. Beschrijf welk beleid je hebt ontwikkeld (het liefst op een van onze werkterreinen) en hebt vertaald naar concrete acties en activiteiten. Hoe heb je dit aangepakt en wat was het uiteindelijke resultaat?
  3. Hoe komt jouw werkervaring en organisatievermogen het beste tot zijn recht. Noem ter illustratie een voorbeeld uit je loopbaan.
  4. Geef een voorbeeld van een werksituatie waarin je initiatief hebt genomen om een probleem met een externe/interne stakeholder op te lossen. Wat was het resultaat van jouw aanpak?
  5. Welke rol past het beste bij jou binnen een team/organisatie en op wat voor manier werk jij samen? Geef hier voorbeeld(en) van.

Stuur je reactie voor 29 juli 2024 naar vacatures@kfhein.nl. Vergeet niet om je naam, telefoonnummer en e-mailadres te vermelden in je reactie. Succes!

Indien zich op de korte termijn geschikte kandidaten aanmelden, is er een mogelijkheid dat we voor de sluitingsdatum verkennende gesprekken starten. Het eerste officiële gesprek vindt plaats op 2 augustus 2024 (Maliesingel 28 in Utrecht). Mocht dit niet lukken vanwege de vakantieperiode is het mogelijk om de sollicitatie online te laten plaatsvinden.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de vacature dan kan je contact opnemen met de directeur: Anna Kesler akesler@kfhein.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.