International Holland Music Sessions: Festival Directeur

International Holland Music Sessions in Bergen zoekt een Festival Directeur voor 12 tot 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 01-08-2024Al 35 jaar organiseert International Holland Music Sessions (IHMS) een Summer Academy & Festival voor jonge muziektalenten op viool, cello en piano ter ondersteuning van hun solocarrière. Studenten, docenten en begeleiders van over de hele wereld verzamelen zich gedurende een aantal weken in Bergen (NH) en omstreken voor (deels openbare) masterclasses en de Festivalconcerten die de studenten de kans geven podiumervaring op te doen. De docenten komen van internationaal vooraanstaande conservatoria.

Met de Festivalconcerten wil IHMS ook een zo breed mogelijk publiek bijzondere muziekervaringen van topniveau bieden. In de loop der jaren hebben vele duizenden mensen kunnen genieten van hoogwaardige (moderne) klassieke muziek. IHMS richt zich qua concerten vooral op Noord-Holland Noord, op veelal bijzondere en gevarieerde locaties. Waar mogelijk geeft IHMS de meest talentvolle (oud-)studenten ook de rest van het jaar kans op optredens. In de afgelopen decennia hebben vele huidige topsolisten mede dankzij deelname aan IHMS hun naam weten te vestigen en prijzen gewonnen.

IHMS is een vrijwilligersorganisatie onder leiding van de Festivaldirecteur, ondersteund door een parttime office-manager (0,2 fte). De vrijwilligers zijn georganiseerd in diverse teams met eigen coördinatoren (gastgezinnen en PR-, balie-, vervoer-, lunchteams). IHMS is een stichting met vijf bestuursleden en heeft de culturele ANBI-status. De inkomsten bestaan uit inschrijfgelden, kaartverkoop, sponsoring, fondsen en subsidies. Ook via het impresariaat worden op beperkte schaal inkomsten gegenereerd.

De afgelopen jaren heeft IHMS – net als vele andere culturele organisaties tijdens en na corona – met moeite het hoofd boven water weten te houden. In 2023 is na pensionering van de directeur onder leiding van een interim directeur een hernieuwd bedrijfsplan vastgesteld dat vanaf 2024 voorziet in een kleinschaligere en efficiëntere maar kwalitatief zeker even hoogstaande Academy en Festival; met Bergen en Alkmaar als hoofdlocaties. De doelstelling is daarbij onveranderd gebleven.

Stichting International Holland Music Session & Festival zoekt per oktober 2024 een

Festival Directeur

12 tot 16 uur per week

Functieomschrijving
Je bent gericht op het verder door ontwikkelen en positioneren van IHMS. Belangrijke onderdelen zijn:

  • Programmeren van Summer Academy & Festival en werven en relatiebeheer van / met de (internationale) docenten en conservatoria en de begeleiders.
  • Leiding geven aan (en werven van) de vrijwilligers (circa 125 inclusief circa 60 gastgezinnen) met behulp van de coördinatoren en met veel gevoel voor de lokale inbedding.
  • Leiding geven aan de office-manager inzake het beheer van de site, kaartverkoop en boekhouding.
  • Vormgeven van adequate PR in nauwe samenwerking met de officemanager en de lokale PR coördinatoren.
  • Contact houden met de externe accountant op reguliere basis.
  • Inhoud geven aan en stimuleren van de contacten met belangrijke stakeholders als de gemeenten (subsidiegevers), sponsoren, fondsen, kringleden en begunstigers.

Functie-eisen
Je bent een creatieve en toegankelijke persoonlijkheid met natuurlijk gezag en moderne leiderschapskwaliteiten. Je functioneert op hbo / academisch niveau. Je hebt een helder analytisch vermogen om bedrijfsmatige structuren te analyseren en implementeren. Daarnaast heb je kennis en ervaring in culturele organisaties en affiniteit met muziek: klassiek, maar ook breder. En, humor doet wonderen! Je kunt samenwerkingsverbanden creëren, je gemakkelijk in netwerken bewegen, goed luisteren naar behoeften van betrokkenen en deze vertalen naar strategische speerpunten, innoveren en out of the box denken. Daarbij is goed en slim plannen een belangrijke kwaliteit, naast delegeren. Je kunt positie kiezen / innemen, maar bent ook een verbinder: goed onderhandelen met behoud van goede relaties. Je stelt reële doelen en denkt in mogelijkheden. Kennis van en ervaring met de sociaal-culturele infrastructuur op lokaal, nationaal en bij voorkeur internationaal niveau in de klassieke muziek en/of breder strekt tot aanbeveling en je bent in of op bereikbare afstand van Noord-Holland (Noord) woonachtig c.q. werkzaam.

Dienstverband
Gedurende het hele jaar gemiddeld tussen de 12 tot 16 uur per week met een piek tijdens het festival in de zomer kan er mogelijk meer gevraagd worden (~ 32 uur per week).

Vooralsnog voor één jaar met verwachte startdatum in september / oktober. Dit kan op basis zijn van een dienstverband in de vorm van een jaarcontract of als ZZP’er.

Salariëring
In overleg en marktconform.

Procedure
Sollicitaties vóór 1 augustus 2024 richten aan: Francine Giskes (voorzitter bestuur), francinegiskes@tihms.com. Informatie bij Jiri van der Kaaij (Interim Festivaldirecteur), info@ihms.com.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij de International Holland Music Sessions.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.