Het Zuidelijk Toneel: Senior Medewerker Financiën & Control

Het Zuidelijk Toneel in Tilburg zoekt een Senior Medewerker Financiën & Control voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-07-2024Het Zuidelijk Toneel heeft als een van de negen rijksgesubsidieerde gezelschappen stevige roots in Het Zuiden. Tilburg is onze thuisstad. Hier maken, ontwikkelen, repeteren en werken we aan dat waar we goed in zijn: voorstellingen maken voor de grote én kleine zaal, die te zien zijn in theaters en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Het Zuidelijk Toneel staat aan de vooravond van een nieuwe beleidsperiode. Met Sarah Moeremans heeft het gezelschap voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke artistiek directeur.

Met een vast ensemble van zes acteurs en zo’n 20 vaste collega’s worden vanaf 2025 jaarlijks minimaal zeven voorstellingen gemaakt. Onze huidige senior medewerker Financiën en Control gaat met pensioen en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste en nieuwsgierige collega met humor en een crush op cijfers. Een collega die – als belangrijke spin in het financiële web – ons team per 1 oktober 2024 komt versterken.

Het Zuidelijk Toneel is per 1 oktober 2024 op zoek naar een

Senior Medewerker Financiën & Control

0,8 fte

Ben jij cijfermatig sterk en secuur? En wil je als senior medewerker Financiën & Control bijdragen aan de dagelijkse financieel administratieve werkzaamheden en een kwaliteitsverbetering van Het Zuidelijk Toneel? Door de toegenomen complexiteit van werkzaamheden, uitbreiding van de organisatie en de toename van het subsidiebudget is versterking van de afdeling, zowel op het gebied van de dagelijkse werkzaamheden als op het gebied van controle, noodzakelijk. Als senior medewerker Financiën & Control ben je in staat om complexe vragen op het gebied van financiën, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie te beantwoorden. Je bent pro-actief, adviseert en ondersteunt de zakelijk directeur, onder andere op het gebied van begrotingen, jaarrekening en andere financiële rapportages, doelmatigheid en efficiëntie van procedures en werkzaamheden. En, naast dat je een crush op cijfers hebt, hou je er ook van om in een omgeving te werken waar veel gelachen wordt en fun heel serieus wordt genomen.

In de functie

 • Ben je als senior medewerker Financiën & Control eindverantwoordelijk voor de administratieve organisatie en interne controle op de financiële processen en heb je de leiding over een medewerker boekhouding.
 • Lever je een bijdrage aan de dagelijkse financieel-administratieve werkzaamheden, verzorg je samen met je collega de boekhouding en zorg je dat deze actueel, correct en volledig is.
 • Ben je verantwoordelijk voor de juiste en tijdige financiële administratie van HZT in alle facetten.
 • Ben je sparringpartner op zowel strategisch als operationeel niveau en adviseer en ondersteun je de directie (en je collega’s).
 • Ben je samen met de zakelijk directeur verantwoordelijk voor het opstellen van de meerjarenbegroting, de daaruit volgende jaarbegrotingen en verzorgt tussentijdse rapportages aan de Raad van Toezicht.
 • Ben je eerste aanspreekpunt voor de externe accountant en de belastingdienst en je beheert de verzekeringsportefeuille.
 • Werk je mee aan het opstellen en afrekenen van projectsubsidies en de daarbij behorende tussentijdse rapportages.
 • Ben je verantwoordelijk voor facturatie.
 • Adviseer je vanuit praktijkervaring over de inrichting en uitvoering van de financiële administratie en doe je verbetervoorstellen.
 • Lever je een bijdrage aan de planning en control van Het Zuidelijk Toneel, signaleer je knelpunten in de rechtmatigheid en doelmatigheid van uitgaven en vertaal je nieuwe of gewijzigde subsidieregelingen naar de financiële administratie.
 • Bewaak je het inkoop- en aanbestedingsbeleid.
 • Verwerk je veranderingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, pensioenen en andere personele aangelegenheden in de salarisadministratie.

Wie ben je?
Je bent analytisch sterk en bent in staat mensen mee te nemen in het verbeteren van processen of werkwijzen. Het maken van financiële analyses en berekeningen is gesneden koek voor je. Je vindt het leuk om te schakelen tussen administratief handwerk en complexere werkzaamheden.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in het werkgebied.
 • Affiniteit en ervaring met werken in de culturele sector is een pre.
 • Je bent analytisch sterk, beschikt over probleemoplossend vermogen en kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden.
 • Je bent virtuoos in Excel en bekend met boekhoudprogramma’s als Exact Online en Basecone.
 • Je hebt praktische kennis van subsidies, financiële wet- en regelgeving en financieel-administratieve processen en systemen.
 • Je begrijpt financieel beheer, administratieve organisatie en intern beheer.
 • Je hebt het maken van financiële analyses, rapportages en berekeningen in de vingers.
 • Je bent ervaren in het geven van adviezen.

Wat we bieden

 • Een dynamische baan in een informele werkomgeving bij het tofste gezelschap van Het Zuiden.
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om Het Zuidelijk in Nederland en Vlaanderen flink op de kaart te zetten.
 • Een contract (0,8 fte) voor een jaar met de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bruto maandsalaris conform cao Toneel & Dans 2024, schaal IX/X afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • En uiteraard een laptop en een telefoon.

Reageren?
Denk je dat jij degene bent die we nodig hebben, stuur ons dan je cv en motivatiebrief vóór 31 juli 2024. Wil je reageren of meer weten over Het Zuidelijk Toneel of de procedure, mail dan naar Rick Spaan (rick.spaan@hzt.nl). De eerste ronde gesprekken is gepland op dinsdag 6 augustus 2024.

Het Zuidelijk Toneel is een plek waar iedereen zich thuis mag en kan voelen. We streven ernaar als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.