Gemeente Haarlem: Commissielid Kunst in de Openbare Ruimte (KiOR)

Gemeente Haarlem in Haarlem zoekt een Commissielid Kunst in de Openbare Ruimte (KiOR) | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 13-09-2024Ben jij gepassioneerd over kunst in de openbare ruimte en wil je bijdragen aan de artistieke en stedelijke ontwikkeling van Haarlem? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als commissielid van de Adviescommissie Kunst in de Openbare Ruimte (KiOR) speel je een cruciale rol in het beoordelen en selecteren van kunstprojecten die het stadsbeeld van Haarlem verrijken.

Gemeente Haarlem zoekt een

Commissielid Kunst in de Openbare Ruimte (KiOR)

 

Functieomschrijving
De commissie bestaat uit vijf leden, inclusief een Commissievoorzitter. Door het vertrek van één van onze leden zijn wij nu op zoek naar een nieuw lid. De huidige commissieleden hebben diverse achtergronden, variërend van expertise in kunst en cultuur tot meer technische kennis van materialen, beheer en onderhoud van buitenbeelden.

Als Commissielid beoordeel je projectvoorstellen op basis van hun artistieke kwaliteit, de wensen van de opdrachtgever, van het KiOR beleid en adviseer je omtrent onderhoud en beheer. Je levert een deskundig en objectief advies aan de opdrachtgever of indiener van een projectplan. En adviseert of het projectvoorstel voldoende aansluit bij de stedelijke en artistieke doelen van de gemeente Haarlem. Daarbij word je nadrukkelijk gevraagd om je eigen perspectief mee te nemen naar de vergadertafel, met de nodige zorgvuldigheid, vertrouwelijkheid en integriteit. De commissie vergadert gemiddeld drie keer per jaar in Haarlem en komt indien nodig tussentijds (online) bijeen.

Verantwoordelijkheden zijn onder meer

 • Beoordelen van kunstprojectvoorstellen op artistieke kwaliteit en relevantie, met in achtneming van bestaande beleidsnota’s.
 • Overleggen met de opdrachtgever om hun wensen en eisen te integreren in de beoordeling.
 • Adviseren over onderhoud en beheer op basis van het advies van Kunstwacht.
 • Evalueren van kunstwerken aan het einde van de contractperiode.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en vernieuwing van de kunstcollectie in de openbare ruimte.

Wat krijg je van ons?

 • Voor de fysieke vergaderingen wordt vacatiegeld als vergoeding verstrekt en reiskosten worden vergoed.
 • De mogelijkheid om een significante bijdrage te leveren aan het kunst- en cultuurbeleid van Haarlem.
 • Samenwerking met een team van gepassioneerde kunstprofessionals.
 • Een inspirerende omgeving waar jouw ideeën en adviezen gewaardeerd worden.

Wie ben jij?

 • Een achtergrond in kunst, cultuur of een gerelateerd vakgebied.
 • Ervaring met en kennis van kunst in de openbare ruimte is een pre.
 • Sterke communicatieve, creatieve vaardigheden en het vermogen om constructief samen te werken.
 • Onafhankelijkheid en objectiviteit in het beoordelen van kunstprojecten.
 • Affiniteit met de stedelijke en artistieke visie van Haarlem.

Waar kom je te werken?
De gemeente Haarlem onderschrijft het belang van diversiteit en inclusie binnen de commissie, met aandacht voor leeftijd, gender, culturele achtergronden en uiteenlopende ideeën en werkwijzen. Dit bevordert creatieve vernieuwingen en oplossingen. Als commissielid adviseer je ook over de inhoud en toepassing van de Cultural Governance Code en Fair Practice Code.

Enthousiast geworden?
Ben jij de kunstliefhebber die wij zoeken? Dan ontmoeten wij jou graag. Je kunt tot en met 13 september 2024 een korte motivatiebrief en een cv met relevante (neven)functies en kennisgebieden, sturen naar: Macikgoz@haarlem.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 23 tot en met 26 september 2024.

Inlichtingen
Voor vragen met betrekking tot de vacature kan je contact opnemen met: M. Acikgoz, Macikgoz@haarlem.nl / 06 18 35 43 31.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.