Forum Groningen: Voorzitter Raad van Toezicht

Forum Groningen in Groningen zoekt een Voorzitter Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 18-08-2024Forum Groningen is de plek om zeven dagen per week weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een boek te lenen of te lezen, een cursus te volgen, te eten of een kop koffie te drinken.

Met een gevarieerd programma reflecteert het Forum op de wereld van vandaag en de mogelijkheden van morgen. We bieden zeven pijlers aan: bibliotheek, basisvaardigheden, jeugd & educatie, actualiteit & samenleving, film, exposities, en Storyworld. Jaarlijks ontvangen we meer dan 2,4 miljoen bezoekers en worden er 9000+ activiteiten georganiseerd.

Ons doel is bezoekers en publiek nieuwsgierig te maken, te informeren, inspireren en verrassen op een manier waarop zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken en meedoen. Onze medewerkers zorgen voor de gastvrijheid en het brede programma-aanbod van het Forum aan de Nieuwe Markt en in de acht Forumbibliotheken in de gemeente Groningen. Daarnaast organiseert het onderdeel Forum Events zakelijke evenementen en andere commerciƫle activiteiten.

We zijn een organisatie met 150 medewerkers en 150 vrijwilligers met een mix van jong en oud en met een informele werksfeer.

Omdat de zittingstermijn van de huidige voorzitter afloopt zoeken we voor onze Raad van Toezicht een

Voorzitter Raad van Toezicht

 

Bestuur en toezicht
De begroting van Forum Groningen omvat ruim 15 miljoen euro. De organisatie staat onder leiding van een directeur-bestuurder. Het toezicht is in handen van een Raad van Toezicht (RvT) die uit vijf personen bestaat. Binnen de RvT functioneren een auditcommisie en een remuneratiecommissie en er is regelmatig contact met de Ondernemingsraad. Vanwege de nauwe subsidierelatie met de gemeente Groningen benoemt het college van B&W de toezichthouders.

Profiel
We zijn op zoek naar een kandidaat die vanuit kennis, ervaring en culturele affiniteit een stevige toezichthoudende rol kan vervullen. Wij vragen;

  • Affiniteit met de missie van Forum Groningen en de zeven pijlers onder onze activiteiten.
  • Bestuurlijke ervaring in een eindverantwoordelijke rol en kennis van de politiek-bestuurlijke context in het publieke domein.
  • Kennis van de cultuursector en het werken met creatieve professionals.
  • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen een goede sparringpartner te zijn voor de directeur-bestuurder.
  • Oog voor cijfers en affiniteit met de diverse facetten van bedrijfsvoering, waaronder ook de commerciĆ«le kant.

Bezoldiging
De voorzitter en de leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor hun werkzaamheden een vergoeding.

Procedure
De werving vindt plaats door Forum Groningen. Gesprekken worden gevoerd met twee commissies: een sollicitatiecommissie bestaande uit twee leden van de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurder en het tweede gesprek met een adviescommissie bestaande uit twee leden van de Raad van Toezicht en drie leden van het managementteam.

Informatie
Wil je meer weten over de functie dan kun je mailen met Dirk Nijdam, Algemeen directeur via d.nijdam@forum.nl of via i.garst@forum.nl met een van de huidige leden van de Raad van Toezicht.

Reageren
Wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk 18 augustus 2024 je motivatiebrief voorzien van cv naar Heinrich Winter, de voorzitter van de sollicitatiecommissie via hr@forum.nl. De gesprekken vinden plaats maandagmiddag 2 september 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.