FlevoMeer Bibliotheek: Organisatie- en Beleidsadviseur

FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad zoekt een Organisatie- en Beleidsadviseur voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenFlevoMeer Bibliotheek is een neutrale, inspirerende, open plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Wij verbinden en inspireren mensen met kennis, informatie en cultuur. We werken aan het verkleinen van de verschillen, aan zelfredzame inwoners en een krachtige samenleving.

Wij zien kansen en nemen initiatief voor samenwerkingen met inwoners, het bedrijfsleven en instellingen. Wij kennen de behoeftes van inwoners en bedienen deze met een, daarop aansluitende, aantrekkelijke programmering.

Onze organisatie is in transitie. Van de klassieke uitleenbibliotheek naar een wendbare maatschappelijk- educatieve bibliotheek. Een transitie die zorgt voor focus op de maatschappelijke opgaven en op de behoeften van stakeholders, klanten en bezoekers van de bibliotheken. Dit vraagt om veranderingen in onze verbinding met de stakeholders, samenwerkingspartners en gebruikers van de bibliotheek. En dat brengt logischerwijs ook interne veranderingen mee die we samen met onze gedreven medewerkers en vrijwilligers inhoud en vorm geven.

Om deze transitie mede mogelijk te maken zoeken wij een

Organisatie- en Beleidsadviseur

28 tot 32 uur per week

Onze organisatie is volop in ontwikkeling. We verbouwen terwijl de winkel open blijft. Dit vraagt veel van alle mensen die onze organisatie vormgeven. Jij speelt hierin als organisatie- en beleidsadviseur een belangrijke rol.

We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in deze specifieke profielkenmerken:

 • Je weet goed verbindingen te leggen tussen de maatschappelijke opgaven, de veranderopgave van de organisatie en de consequenties die dit heeft op de interne organisatie. Je komt gevraagd en ongevraagd met voorstellen om de organisatie hier goed op aan te passen. Je weet welke maatschappelijke vraagstukken relevant zijn en maakt een vertaalslag naar de organisatie. Je bent sparringpartner en adviseur voor de directeur-bestuurder en het MT. En je maakt hiervoor plannen en beleid die de organisatie verder helpen.
 • Je hebt een stevige achtergrond wat betreft organisatieontwikkeling en HRM. Je hebt een heldere visie op organisatieontwikkeling en HRM en samen met de directeur-bestuurder en de externe HRM-adviseur bouw je aan en borg je de organisatieontwikkeling en HRM-strategie.

Welke werkzaamheden ga je doen?
Als beleidsadviseur werk je als een verbindende schakel tussen de interne organisatie en externe omgeving. Met jouw kennis van de externe trends en ontwikkelingen adviseer je het MT in de doorvertaling naar de beleidsvisie en jaarplannen. Daarnaast zorg je voor een interne beleidscyclus die het bereiken van de doelstellingen uit de jaarplannen ondersteunt. Verder doe je voorstellen op het gebied van organisatieontwikkeling en vertaalt deze naar verandertrajecten. Daarin kun je ook de rol vervullen als procesbegeleider / organisatiecoach.

Wat doet een beleidsadviseur nog meer?

 • (Door)ontwikkelen van werkmethodieken zoals projectmatig en behoeftegestuurd werken.
 • Proces van de vierjaarlijkse branchecertificering begeleiden.
 • Penvoerder van het ambtelijk en bestuurlijk overleg.
 • Deelname aan strategische projecten met betrekking tot de dienstverlening zoals; burgerschap, de maatschappelijke opgaven en innovatie.
 • Begeleiden van het proces om te komen tot het nieuwe meerjarenbeleidsplan.
 • Samen met het MT en de externe HR-consultant het strategisch HR-beleid uitvoeren.

Wat bieden wij?

 • Een omgeving waarin een leven lang ontwikkelen centraal staat.
 • Mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling.
 • Hybride werken (afhankelijk van de werkzaamheden) en thuiswerkvergoeding.
 • Laptop en telefoonkostenvergoeding.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Openbare Bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 11. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 4.629,04 en maximaal € 5.993,52 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur.
 • Een eindejaarsuitkering van 4,5%.
 • Een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid tot het deelnemen aan activiteiten.
 • Een contract voor in eerste instantie een jaar in verband met mogelijke veranderingen in de bedrijfsvoering, maar met de intentie tot duurzame samenwerking.

Wat neem je mee?

 • Een hbo+-werk- en -denkniveau.
 • Je bent stevige sparringpartner voor het MT op het gebied van de beleidsvisie, organisatieontwikkelingen en de interne doorvertaling.
 • Kennis en ervaring met organisatieontwikkeling en HRM.
 • Kennis van bedrijfsvoering en – processen, o.a. kennismanagement.
 • Affiniteit met het publieke domein.
 • Ervaring met verandermanagement.
 • Analytisch vermogen.
 • Veranderkracht, je ziet kansen en komt proactief met ideeën om deze aan te pakken.

Enthousiast?
Als deze vacature je aanspreekt komen we graag met je in contact. Voor meer informatie kun je bellen met Annette Evertsz op 06 21287965.  Een motivatie inclusief CV kun je mailen naar info@flevomeerbibliotheek.nl.

Procedure
De data van de gesprekken zijn in verband met de vakantieperiode nog niet bekend. Afhankelijk van de geschiktheid van kandidaten worden de gesprekken in overleg ingepland.

Daarnaast bestaat de procedure uit het uitwerken van een casus en een informele kennismaking met het team zodat beide partijen een weloverwogen keuze kunnen maken.

Voor deze functie wordt zowel intern als extern geworven.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je bellen met Bianca Pieters op 06 22892879 (Directeur- Bestuurder). 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.