DutchCulture: Stagiair Duurzaamheid

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Stagiair Duurzaamheid voor een nader te bepalen aantal uren | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-08-2024DutchCulture is hét Nederlandse platform voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor het team Mobility & Advice zijn wij per september op zoek naar een:

Stagiair Duurzaamheid (m/v/x)

voor een periode van ongeveer vijf maanden (exacte duur en aantal uur in overleg)

Heb je een groot hart voor kunst, cultuur en duurzaamheid? Beweeg je je makkelijk in verschillende culturele, sociale en internationale omgevingen? Vind je het leuk om onderzoek te doen en te analyseren en ben je gemotiveerd om klimaatdoelen te halen? Heb je kennis van duurzaamheid binnen organisaties of wil je daar juist meer in verdiepen? En vooral: ben je een leuke en enthousiaste collega die niet te beroerd is de handen uit de mouwen te steken? Dan ben je wellicht de persoon die wij zoeken.

Duurzaamheid
Een van onze kernwaarden is duurzaamheid. We zijn al goed op weg, maar we streven naar een nog duurzamere organisatie. Dit is soms lastig te combineren met ons doel om internationale culturele mobiliteit en samenwerking te bevorderen. Reizen is immers vaak niet duurzaam. Jij speelt dan ook een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van ons duurzaamheidsbeleid, zowel intern als voor onze externe activiteiten en advisering voor onze doelgroepen. Je doet zelfstandig onderzoek naar de uitdagingen en mogelijkheden en komt met praktische aanbevelingen. Je werkt hierbij samen met collega’s van alle afdelingen.

Wat ga je doen?

  • Je berekent de CO2-voetafdruk van onze organisatie in 2023;
  • Je monitort en evalueert wat we al doen en welke instrumenten we inzetten op het gebied van duurzaamheid;
  • Je doet onderzoek naar duurzame leveranciers voor ons inkoopbeleid (voedsel & drank, bloemen, relatiegeschenken etc.);
  • Je biedt ondersteuning bij (interne) communicatie en activiteiten over duurzaamheid;
  • Je inventariseert het duurzaamheidsbeleid bij andere (internationale) organisaties en neemt dit mee in je eigen onderzoek;
  • Je onderzoekt hoe we de activiteiten en advisering voor onze doelgroepen kunnen verduurzamen;
  • Aan het eind van je stage heb je voor ons een complete analyse met concrete aanbevelingen.

Het team
Je maakt deel uit het Team Mobility & Advice, dat adviseert over het Creative Europe programma, internationale mobiliteit en kunstenaarsresidenties. Het team bestaat uit een teamhoofd, twee medewerkers Creative Europe MEDIA, twee medewerkers Creative Europe Cultuur, drie medewerkers voor TransArtists (kunstresidenties) en een medewerker voor het Mobility Info Point (internationale mobiliteit).

Wat bieden we?
Een dynamische, sociale en internationale werkomgeving met enthousiaste collega’s in hartje Amsterdam (deels hybride). Daarnaast is er een stagevergoeding en hebben we regelmatig gezellige bijeenkomsten en evenementen.

Solliciteren
Bij DutchCulture streven we naar een team dat net zo divers is als de rest van de Nederlandse bevolking. Deze diversiteit bevordert de kwaliteit van ons werk. Daarom nodigen wij iedereen uit om te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, en andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die een zo groot mogelijke bijdrage levert aan de diversiteit van ons team.

Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 1 augustus 2024 je motivatiebrief en cv naar sollicitaties@dutchculture.nl, t.a.v. Yvonne Gaakeer. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Mobility & Advice Jelle Burggraaff via j.burggraaff@dutchculture.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.