Dutch Design Foundation: Design Guide

Dutch Design Foundation in Eindhoven zoekt Design Guides Dutch Design Week 2024 voor 17 tot en met 29 oktober 2024 | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-08-2024Dutch Design Week is het centrale evenement van Dutch Design Foundation. Elk jaar in oktober verandert Eindhoven in een bruisend centrum van creativiteit en innovatie. DDW gaat over de toekomst van ontwerp en ontwerp van de toekomst. Het is een van ’s werelds belangrijkste design events en een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Het negendaagse festival presenteert werk en ideeën van meer dan 2.000 ontwerpers aan ruim 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Honderden (inter)nationale journalisten bezoeken het evenement. Op meer dan 100 locaties verspreid over de stad organiseert en faciliteert DDW tentoonstellingen, lezingen, netwerkevenementen, debatten, workshops en festiviteiten.

Wie ben jij?
Dutch Design Foundation zoekt enthousiaste freelancers die tijdens Dutch Design Week 2024 hun kennis en passie voor ontwerp delen tijdens Design Tours voor organisaties, bedrijven en overheidsinstanties.

Design Guides

Dutch Design Week 2024

17 tot en met 29 oktober 2024

Design Tours
Dutch Design Week (DDW) organiseert Design Tours voor organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Het doel van Design Tours is om bedrijven en organisaties kennis te laten maken met de kracht van ontwerp, actuele thema’s en in contact te brengen met ontwerpers. De tours geven een kijkje in het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Er zijn verschillende type tours die langs designprojecten in studio’s en werkplaatsen, op een specifieke locatie, op basis van een bepaald onderwerp, of op maat gemaakt zijn. Alle verschillende Design Tours vind je hier: ddw.nl/nl/tours.

Jouw rol als Design Guide
De Design Tours worden gegeven door Design Guides die zelf actief zijn in het ontwerpveld en hun kennis en passie hierover delen. En dat je hiervoor je communicatie-skills inzet, vinden wij logisch. Je vindt het leuk om je goed voor te bereiden, zodat je alle elementen van de tour, de route en de projecten op je duimpje kent. Op Dutch Design Week gebeurt van alles op heel veel plekken. Jij kunt moeiteloos het overzicht bewaren en neemt op een natuurlijke manier de leiding over jouw groep. Je werkt zelfstandig, punctueel en stelt je proactief op. Als ontwerpexpert begrijp je bovendien wat er speelt in het ontwerpveld en ben je in staat relevante verbindingen te leggen tussen ontwerpers en organisaties. Team Design Tours maakt aan de hand van jouw achtergrond en kennis een match met het type tour en type bedrijf/organisatie die je mee op sleeptouw neemt.

Wat zijn de voorwaarden om je aan te melden?

 • Je bent werkzaam of (af)studerend in het ontwerpveld.
 • Je staat ingeschreven bij de KvK en/of kan een factuur sturen.
 • Je bent beschikbaar tijdens Dutch Design Week 2024, waaronder twee of meer volle dagen tussen maandag 21 en vrijdag 25 oktober.

Waarom is het werken als Design Guide interessant voor jou?
Als DDW Design Guide krijg je de unieke kans om je netwerk uit te breiden. Je komt eenvoudig in contact met andere Design Guides, de deelnemende ontwerpers, en diverse organisaties, bedrijven en professionals die deelnemen aan de Design Tours. Ook draag je bij aan een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers van dit toonaangevende ontwerpevenement.

Wat bieden wij?

 • Als professionele Design Guide ontvang je een vergoeding van € 52,- per uur (exclusief btw).
 • Per type tour vergoeden we 2 uur aan voorbereidingstijd.
 • We streven ernaar om je zo veel mogelijk dezelfde type tours te laten geven, zodat je je deze helemaal eigen kan maken.
 • Word je ingedeeld bij verschillende tours, dan vergoeden we ook meer voorbereidingstijd.
 • Daarnaast vragen we je om aanwezig te zijn bij een masterclass voor alle Design Guides (26 september), en bij de Preview Tour op de donderdag vóór Dutch Design Week (17 oktober). Voor elk hiervan mag je € 26,- (exclusief btw) aan onkostenvergoeding factureren.
 • Houd er rekening mee dat reiskosten niet worden vergoed.
 • In verband met vele factoren die meespelen in het maken van het roosters, kan DDF geen toezegging doen over het aantal Design Tours waar je op wordt ingepland.
 • Naast de vergoeding ontvang je een DDW-polsbandje waarmee je 9 dagen lang alle DDW-locaties kunt bezoeken.
 • We ontvangen je tijdens Dutch Design Week graag voor een feestelijke borrel op het Ketelhuisplein met alle Design Guides.

Wat zijn belangrijke data?

 • Vrijdag 30 augustus 2024
  Deadline aanmelden en beschikbaarheid opgeven
 • Donderdag 26 september 2024, 15.30 uur – 18.00 uur
  Masterclass voor alle Design Guides
 • Vrijdag 4 oktober 2024
  Ontvangst rooster voor jouw tours
 • Vrijdag 11 oktober 2024
  Ontvangst draaiboeken voor jouw tours
 • Donderdag 17 oktober 2024, 15.30 uur – 19.00 uur
  Preview Tour over Dutch Design Week, laatste briefing en borrel Design Guides
 • Zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2024
  Dutch Design Week
 • Woensdag 23 oktober 2024, 17.00 uur – 19.00 uur
  Design Guides Drinks

Hoe ziet onze organisatie eruit?
Dutch Design Foundation biedt ontwerpers kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Maar hoe doen we dat precies? Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst, versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Wij organiseren Dutch Design Week, Dutch Design Awards en programma’s als World Design Embassies en What if Lab. Ook voeren we het programma PONT uit, waarin we samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de brug slaan tussen de ontwerppraktijk en het publieke domein. Al deze activiteiten opereren onder de paraplu van Dutch Design Foundation, een stichting zonder winstoogmerk.

Ben je geïnteresseerd?
Meld je aan via onderstaande sollicitatiebutton. Als je achtergrond geschikt is, ontvang je binnen vier weken een uitnodiging voor een online kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je interesse en kennis van ontwerp, je ervaring met rondleidingen en je motivatie.

Aanmelden kan tot 30 augustus.

Meer informatie en vragen
Ben je geïnteresseerd in de rol als Design Guide, maar heb je eerst nog wat vragen?
Bezoek de website voor meer informatie!

Heb je vragen? Mail dan naar Josianne Bremmer en Djoeke Schoots via tours@designfoundation.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.