CineSud: Marketing-Communicatie Coördinator

CineSud in Heerlen zoekt een Marketing-Communicatie Coördinator voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 08-08-2024CineSud is de filmhub voor talent en industry professionals in het hart van Nederland, België en Duitsland. Binnen de hub ontmoeten nieuwe filmmakers en professionals elkaar, werken ze samen en worden er activiteiten georganiseerd om hun kwaliteiten en skills te vergroten. CineSud is aanjager en kartrekker van belangrijke ontwikkelingen op gebied van film & AV in de regio, Nederland en de Euregio, zoals het Limburg Film Fonds, Screen Talent NL-netwerk en Europese samenwerking binnen Screen Talent Europe. CineSud is een van de drie film talenthubs in Nederland.

Wij zoeken een

Marketing-Communicatie Coördinator

24 tot 32 uur per week

Als marketing-communicatie coördinator ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en (door)ontwikkelen van onze marketing-communicatie, redigeer, plaats en deel je content via onze eigen kanalen en social media, verzamel je data en voer je data-analyses uit. Ook richt je je op het werven van publiek, partners en sponsoren (zowel voor activiteiten als voor ons membership-program Club CineSud). Je bent creatief, hands-on en hebt ideeën en een visie op hoe eigentijdse marketing-communicatie eruit dient te zien. Je kunt omgaan met eigen verantwoordelijkheden, bent flexibel, oplossingsgericht en kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je bent allround in de zin dat je meerdere taken tegelijk kunt plannen, uitvoeren en overzien. Je neemt eigen initiatief en bent pro-actief in je communicatie en handelen. Met je scherpe pen, representatieve vaardigheden en analytisch vermogen ben je tevens sparringpartner voor de directeur / bestuurder voor vraagstukken betreffende beleid en lever je een bijdrage bij het netwerken en vertegenwoordigen van CineSud.

Als marketing-communicatie coördinator ben je dus zowel uitvoerend als strategisch bezig en ben je in staat om de verschillende activiteiten en doorlopende activiteiten van CineSud te overzien en door elkaar heen te plannen en uit te voeren.

Werkzaamheden zijn onder andere

 • Het uitvoeren van (markt)onderzoek en data-analyse.
 • Het opstellen, uitvoeren en bewaken van duidelijke (communicatie)planningen, (-)doelstellingen en (-)resultaten voor CineSud in het algemeen en voor specifieke activiteiten (zoals Labs of andere programma’s).
 • Het coördineren, ontwikkelen, redigeren, vervaardigen en plaatsen van verschillende soorten on- en offline content op diverse kanalen, zoals social media, nieuwsbrieven, et cetera. Je schrijft toegankelijk en laagdrempelig en weet de tone of voice aan te passen aan de doelgroep (onder andere filmmakers, filmpubliek, (financiële) stakeholders).
 • Het zelf vervaardigen van eenvoudige promotionele beeldcontent (stilstaand en bewegend) in bijvoorbeeld Canva of Photoshop.
 • Het begeleiden van productie, beeldredactie en vormgeving van grotere visuele communicatie-uitingen, zoals brochures, promotionele trailers, aftermovies, et cetera.
 • Het ondersteunen van collega’s bij externe communicatie.
 • Het onderhouden van contact met Club CineSud-members, partners, sponsoren en stakeholders (relatiebeheer en werving).
 • Het leveren van een ondersteunende bijdrage bij het netwerken en vertegenwoordigen van CineSud.
 • Het ondersteunen bij het organiseren van activiteiten.

Profiel

 • Je hebt kennis van ontwikkelingen op gebied van marketing-communicatie.
 • Je weet op welke momenten en manieren onze verschillende doelgroepen aangesproken willen worden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent creatief in woord en concepten.
 • Je hebt talent voor het ontwikkelen en produceren van marketing-communicatie-uitingen.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed uit de voeten.
 • Je bent bekend met verschillende CMS-systemen en bewerkingssoftware voor beeld (en geluid).
 • Mbo+-/hbo-denkniveau, opgeleid in een voor de functie relevante opleiding of aantoonbare werkervaring in het veld.
 • Je neemt graag eigen initiatief en bent pro-actief in denken en handelen.
 • Pre: affiniteit met en kennis hebben van de filmwereld.

Wat bieden wij

 • Een interessante en dynamische baan in het hart van de Limburgse, Nederlandse en Euregionale filmindustrie.
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar met zicht op verlenging en een contract voor (on)bepaalde tijd. Een samenwerking als ZZP’er behoort (in eerste instantie) ook tot de mogelijkheden.
 • CineSud heeft een eigen beloningsbeleid en hanteert bij beloningen als richtlijn de cao Toneel & Dans, deze functie is ingeschaald in schaal V/VI.

Interesse om te komen werken bij CineSud?
Stuur ons een e-mail met motivatiebrief en cv in een bijlage naar info@cinesud.nl. De vacature sluit donderdag 8 augustus 2024. Gesprekken staan gepland voor derde week van augustus. Voor vragen kun je terecht bij Guido Franken (directeur / bestuurder) via info@cinesud.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.