Café Theater Festival: Programmeur

Het Café Theater Festival in Utrecht, Arnhem en Rotterdam zoekt een Programmeur voor gemiddeld 13,6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 16-08-2024Het CTF is een jaarlijks festival in Utrecht, Arnhem en Rotterdam waarin de ontmoeting van nieuwe makers en een nieuw en groot publiek centraal staat. De steden vormen het decor van 30 korte voorstellingen van aanstormende makers en gezelschappen. Van november tot maart worden de makers middels coaching en makersdagen ondersteund in het maken van hun voorstellingen. Het brede programma biedt een afspiegeling van actuele, grootstedelijke onderwerpen in uiteenlopende genres als (hiphop)dans, opera, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, storytelling of performance. Het festival bereikt jaarlijks ruim 21.000 bezoekers. Naast bewuste festivalgangers bereikt het CTF veel nieuw publiek, doordat de kroegen voor de helft gevuld zijn met nietsvermoedende bezoekers. Het CTF streeft naar een inclusieve representatie van de samenleving in programma, publiek, partners en personeel.

Voor CTF-beleidsplannen en overige informatie zie www.cafetheaterfestival.nl/algemeen/over-het-ctf.

Wij zoeken per september een

Programmeur (m/v/x)

gemiddeld 13,6 uur per week

Functie en taken programmeur
Als programmeur is je belangrijkste taak het selecteren en begeleiden van de makers. In Utrecht gaan 20 makers in première, waarvan er 10 ook in Arnhem en/of Rotterdam zullen spelen. In Arnhem en Rotterdam gaan ook nog eens 5 nieuwe makers in première, die exclusief in Arnhem of Rotterdam spelen. We zoeken een programmeur die de begeleiding van 15 groepen op zich neemt die in Utrecht, Arnhem of Rotterdam in première gaan. Je werkt mee in het selectieproces, waar we van ruim 150 ingezonden plannen kiezen met welke 60 groepen we in gesprek willen gaan, om uit deze gesprekken vervolgens groepen voor Utrecht, Arnhem en Rotterdam te selecteren.

Vervolgens begeleid je de makers door individuele coachingsgesprekken, het verzorgen van workshops op gezamenlijke makersdagen en door feedback te geven bij generale repetities, try-outs en tijdens het festival.

Naast de programmeur die we zoeken bestaat het artistieke team uit een tweede programmeur en de festivaldirecteur.

Globaal takenpakket:

 • Meedenken over het artistieke festivalbeleid en het maken van daaruit voortvloeiende festivalplannen.
 • Vormen van de festivalprogrammering, op basis van:
  • Scouten van nieuw talent bij festivals en afstudeervoorstellingen.
  • Werving nieuw talent via vakopleidingen en andere kanalen.
  • De voorselectie waarbij zo’n 150 ingestuurde voorstellingsconcepten worden beoordeeld in schrift en/of video.
  • De hoofdselectie waarbij zo’n 60 selectiegesprekken worden gevoerd waarin gezelschappen hun ideeën toelichten en een voorproefje laten zien.
 • Het maken van matches tussen de gekozen gezelschappen en de beschikbare cafés.
 • Bieden van artistieke coaching aan 15 groepen
 • Mede-organisatie van de makersdagen en het eventueel verzorgen van workshops
 • Bezoeken van generale repetities, try-outs en voorstellingen op de festivals in Utrecht, Arnhem en Rotterdam
 • Afstemming met andere afdelingen, zoals productie, marketing/communicatie en zakelijk, over programma- en artiestgerelateerde zaken.
 • Begeleiden makers bij het CTF x de Nijverheid-programma

Omvang
De functie programmeur beslaat 72 dagen op jaarbasis. Juni tot en met september vormen rustige maanden met zo’n 3 à 4 dagen per maand. Daarna neemt de werkdruk toe, met de grootste piekmomenten in oktober (selectie/programmeermaand) en februari (voorbereiding festival met veel repetitiebezoeken).

Gewenst profiel
Ervaring met (begeleiding van) artistieke maakprocessen en het geven van feedback
Oog voor (de potentie van) nieuw talent.

We zoeken voor de samenstelling van het artistieke team een verscheidenheid aan expertises en ervaringen. Daarom gaat de voorkeur uit naar een programmeur die nieuwe netwerken en werkwijzen meebrengt. Dit kan bijvoorbeeld zijn in bewegingsdisciplines zoals circus, (hip-hop)dans of mime, of een andere discipline en/of werkwijze die op dit moment nog ondervertegenwoordigd is in het team.
Vanwege de samenstelling van het huidige artistieke team zoeken wij iemand die ervaring heeft te werken met makers met een biculturele achtergrond en die zelf bij voorkeur ook een biculturele achtergrond heeft.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een werkplek waarin ontwikkeling zowel bij makers als het team centraal staat
 • Een werkplek op het CTF-kantoor in Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht.
 • Een freelance projectvergoeding gebaseerd op de cao theater en dans, schaal 8 (programmeur), trede afhankelijk van ervaring, met een 50% zzp-verhoging.

Het CTF ambieert een brede diversiteit in het team en nodigt iedereen die zich herkent in dit profiel uit om te solliciteren. Dat doe je door een motivatiebrief en/of -video in te sturen. Verwoord in ieder geval wat jouw ervaring met en visie op het festival is. Vertel ons ook welke relevante werkervaring je meebrengt en waarom jij denkt dat dit de juiste basis legt voor deze functie.

Mail je motivatie samen met je cv uiterlijk 16 augustus 2024 naar luc@cafetheaterfestival.nl ter attentie van artistiek directeur Luc de Groen-Schram. Inhoudelijke vragen kun je mailen naar luc@cafetheaterfestival.nl of je kunt telefonisch contact opnemen via: +31 (0) 6 819 478 00.

Omdat deze vacature open staat in de zomermaanden, kan het zijn dat de mail iets langer duurt om te beantwoorden en de telefoon niet meteen wordt opgenomen. We doen in ieder geval ons best je zo snel mogelijk terug te bellen of te mailen om eventuele vragen te beantwoorden.

Uiterlijk 23 augustus 2024 hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dat plaatsvindt op dinsdag 26 of woensdag 27 augustus. Een eventuele tweede gespreksronde vindt plaats in de week van 2 september.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.