BRUTUS: (Tentoonstellings) Producent

BRUTUS in Rotterdam zoekt een (Tentoonstellings) Producent voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-07-2024Brutus is een presentatie-instelling voor hedendaagse kunst waar kunstenaars centraal staan. Met een doorlopend programma is Brutus, met Brutus Space en Brutus Base, met 6000 m2, de grootste hedendaagse kunstinstelling van Nederland. Dé plek waar kunst te zien is die confronteert, ontwricht en prikkelt. Brutus biedt kunstenaars tijd, ruimte en vrijheid om op grote schaal te experimenteren. Werk van grote namen uit de internationale kunstwereld worden afgewisseld met opkomend en nog te ontdekken talent. Alle kunstdisciplines komen voorbij: van sculptuur tot performance; van nieuwe tot traditionele media. Brutus werd in 2008 opgericht door Joep van Lieshout en is sindsdien gevestigd in het innovatieve en creatieve M4H-gebied in Rotterdam. Sinds 2021 is Brutus een Cultuurplan-instelling binnen de Gemeente Rotterdam.

Je vindt Brutus aan de Keileweg 10 tot en met 18 in de setting van het transformatieve creatieve havengebied. Het is een locatie van formaat met in totaal 6000 m² aan rauwe ongepolijste expositieruimtes. Het voormalig havencomplex herbergt naast de verschillende grote en kleine industriële tentoonstellingsruimtes, het Brutus Lab met een residency en verschillende werkruimtes, en de gratis toegankelijke beeldentuin Brutus Garden met werk van Atelier Van Lieshout.

(Tentoonstellings) Producent

24 tot 32 uur per week

Per 1 september zoekt Brutus een allround medewerker producties die gaat bijdragen aan de groei van Brutus. Dankzij jouw organisatievermogen houd je overzicht op de verschillende projecten die jaarlijks worden uitgevoerd door en bij Brutus. Je bent een snelle denker en regelaar die goed prioriteiten kan aangeven. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent loyaal en houdt ervan je handen uit de mouwen te steken. Ook sta je graag in contact met kunstenaars, externe leveranciers en/of samenwerkingspartners. Oftewel, als (tentoonstellings) producent ben jij een onmisbare schakel voor Brutus.

Wat ga jij doen?
Als producent bij Brutus creëer je structuur en behoud je overzicht in een ad hoc omgeving door alle productionele werkzaamheden te organiseren en uit te voeren. Je denkt mee met de curator over de vertaling van concept naar realisatie. Het coördineert de tentoonstelling van A tot Z. Van het moment van initiatief, tot de planning, begeleiding en organisatie van voorbesprekingen, verhuur bezichtigingen, voortgangsbesprekingen en tot slot evaluaties met externe samenwerkingspartners. Je bent dan ook het eerste aanspreekpunt voor alle kunstenaars, samenwerkingspartners en anderen met wie Brutus haar jaarlijkse programma samenstelt. Daarnaast stuur je het opbouwteam aan dat zorgt voor het installeren van de tentoonstelling programma’s en ben je verantwoordelijk voor het beheren van het productiebudget. Jij draagt ook de verantwoordelijkheid voor het opstellen van offertes met betrekking tot de artistieke verhuur. Daarnaast ken je de verschillende presentatieruimtes op je duimpje en zorg je dat deze ten alle tijden klaar zijn voor gebruik. Hiervoor werk je nauw samen met het team en de directeur, die verantwoordelijk is voor de strategie, bedrijfsvoering en inhoudelijke programmering.

Word jij onze (tentoonstellings) producent?
Graag maken wij kennis met een producent die beschikt over drie jaar relevante werkervaring en/of de volgende kwaliteiten met zich meebrengt:

 • Hands-on mentaliteit en een flexibele werkhouding, geen 9-5 mentaliteit.
 • Netwerk in de hedendaagse kunstwereld is een pre.
 • Productionele ervaring (met betrekking tot tentoonstellingen).
 • Spin in ’t web en organisatorisch talent.
 • Pragmatisch, proactief en resultaatgericht handelen.
 • Communicatief- en sociaal vaardig, een echte teamplayer.
 • Gestructureerde en organisatorisch sterk (beheren van begroting en opstellen offertes).
 • Representatief en gevoel voor relatiebeheer.
 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende functie bij een groeiende organisatie met grote ambities.
 • Een bijzondere werkplek met een klein, slagvaardig en enthousiast team.
 • Een lean en mean organisatie met grote ambities.
 • Een werkplek met een interessant publieksprogramma en inspirerende samenwerkingspartners.
 • Een grote mate van zelfstandigheid in de uitvoering van je werkzaamheden.
 • Een uitdagende functie binnen een internationale context.
 • Flexibele werktijden.
 • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform Richtlijn Functie- en Loongebouw
  presentatie-instellingen voor beeldende kunst.
 • Een jaarcontract op basis van 24 tot 32 uur, dat bij goed functioneren kan worden verlengd.
 • Een pensioen dat is ondergebracht bij Zwitserleven.

Geïnteresseerd?
Je kunt je cv en motivatie tot en met 31 juli 2024 mailen naar info@brutus.nl ter attentie van Sanne ten Brink onder vermelding van ‘Sollicitatie (Tentoonstellings) Producent’.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken van 12 en 19 augustus 2024 (1e en 2e ronde). Hopelijk kunnen wij je binnenkort verwelkomen bij Brutus!

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie en/of het sollicitatieproces kan je een mail sturen.

Brutus onderschrijft de code diversiteit en inclusie en past dat toe in de samenstelling van team, programma en publiek. Anonieme sollicitaties worden ook in behandeling genomen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website of volg ons via
@brutus.rotterdam