Bibliotheek Heiloo: Lees- en Mediaconsulent

Bibliotheek Heiloo in Heiloo zoekt een Lees- en Mediaconsulent Primair Onderwijs voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-07-2024Bibliotheek Heiloo is een eigentijdse, zelfstandige organisatie met een kwalitatief goede dienstverlening en een klein (12 personen) enthousiast professioneel team.
De kracht van Bibliotheek Heiloo zit in de korte lijnen naar het publiek, de diverse doelgroepen, de ondersteuning door vele vrijwilligers en de samenwerkingspartners. De Bibliotheek is van grote waarde, juist voor de jeugd. We streven ernaar dat alle kinderen in Heiloo en omgeving gelijke kansen en mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Bibliotheek Heiloo werkt hiervoor samen met het onderwijs aan leesbevordering, leesplezier, mediawijsheid en talentontwikkeling. In ons werkgebied zijn 10 scholen voor primair onderwijs die op dit moment allemaal zijn aangesloten bij het landelijke programma de Bibliotheek op School (dBoS).

Wij zoeken voor de bibliotheek per september een

Lees- en Mediaconsulent

Primair Onderwijs
12 uur per week

Als Consulent ben je de verbinder tussen de Bibliotheek en het onderwijs. Je adviseert en inspireert de leerkrachten en de directies op jouw drie scholen bij de uitvoering van het lees- en mediaplan dat jullie samen hebben opgesteld. Je traint, enthousiasmeert en begeleidt de leerkrachten bij diverse activiteiten en campagnes. Je organiseert en voert activiteiten uit op het gebied van lezen en mediawijsheid voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in én buiten de school. Je zorgt voor een optimale collectie.

 • Je voelt je uitgedaagd om leerlingen te motiveren tot lezen. Je bent creatief en hebt een flexibele mentaliteit en inlevingsvermogen. Je neemt initiatief, verantwoordelijkheid en je werkt zelfstandig, maar je bent ook een teamspeler met een gastvrije en enthousiaste uitstraling en instelling.
 • Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau gevolgd.
 • Je hebt aantoonbare, brede interesse in, en kennis over, kinderen, jeugdboeken, onderwijs, educatie en leesbevordering.
 • Je hebt kennis van informatievaardigheden en interesse in mediawijsheid en sociale media.
 • Ervaring in het (basis)onderwijs en affiniteit met het voorschoolse is een pre.

Wij bieden

 • Je een afwisselende functie met ontwikkelmogelijkheden.
 • Je een werkplek op kantoor in de Bibliotheek Heiloo en je bent veel op pad naar de verschillende scholen.
 • Je werkt in een informele sfeer én je krijgt natuurlijk een gratis bibliotheeklidmaatschap.
 • Je krijgt een contract van 12 uur voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 (tussen € 2.711,- en € 3.552,- bij een dienstverband van 36 uur) volgens de cao Openbare Bibliotheken. Inschaling is op basis van relevante ervaring.
 • Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 4,5% en pensioenopbouw.

Reageren
Ben jij de energieke, creatieve, bevlogen en betrokken leesconsulent die wij zoeken? Reageer dan voor 21 juli door je cv en sollicitatiebrief te sturen aan Martina Kreijsig: mkreijsig@bibliotheekheiloo.nl. In plaats van een sollicitatiebrief mag je er ook voor kiezen om naast je cv een sollicitatievideo van maximaal 3 minuten te sturen.

Inlichtingen
Heb je vragen over deze vacature, neem dan per mail contact op met Marianne Kuyper, Specialist Jeugd en Educatie.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 25 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.