Zaans Museum: Museumwinkel Manager

Het Zaans Museum in Zaandam zoekt een Museumwinkel Manager voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-07-2024Het Zaans Museum laat iedereen zien hoe bijzonder de Zaanstreek is; een wereldberoemde streek in Nederland die al eeuwenlang het knooppunt is van wereldhandel en industrie. Een streek waar al eeuwenlang mensen van over de hele wereld naartoe trekken. Het Zaans Museum biedt een frisse blik op het heden en verleden van de Zaanstreek en haar bewoners en daagt bezoekers uit na te denken over de wereld van morgen. Onze activiteiten en tentoonstellingen richten zich op regionaal, nationaal en internationaal bezoek. De locaties van het Zaans Museum trekken jaarlijks tussen de 140.000 en 200.000 bezoekers.

De organisatie bestaat uit een MT met directeur en 3 teamleden, circa 65 medewerkers en 60 vrijwilligers. Het Zaans Museum beheert vijf museumlocaties op verschillende plekken in de gemeente Zaanstad.

Heb jij een passie voor de mix retail, cultuur en duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou: een flexibele, enthousiaste, commerciële en stressbestendige aanpakker, die het leuk vindt snel te schakelen tussen verschillende werkzaamheden en energie krijgt van een drukke winkel leiden.

Museumwinkel Manager

28 tot 32 uur per week

Met jouw passie voor de Zaanstreek en duurzaamheid geef je op een eerlijke en inspirerende manier leiding aan de museumwinkel. Vanuit toewijding en kennis, zorg je dat het assortiment goed aansluit bij de programmering van het Zaans Museum. Je bouwt mee aan de winkelstrategie, de inkoop en de organisatie van het winkelteam van Zaans Museum.

Je geeft leiding en werkt inhoudelijk nauw samen met het te vormen winkelteam en de vrijwilligers. Je bent het aanspreekpunt voor de andere leden van het publieksteam en de collega’s die de tentoonstellingen ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Aansturen winkelteam: coördineren van de operationele werkzaamheden in de winkel, verdelen van taken en werkzaamheden, zorgen voor voldoende bezetting, bijhouden urenregistratie, voeren van gesprekken in het kader van de HR cyclus
 • Zelfstandig de winkel draaien, om feeling met het publiek te houden en te kunnen bijsturen vanuit eigen ervaring
 • Doet voorstellen voor een kwalitatief en aantrekkelijk winkelassortiment (inclusief productontwikkeling en doet zelfstandig het inkoopbeheer van het winkelassortiment
 • Verwerken van orders, logistieke afhandeling en voorraadbeheer
  Opstellen van periodieke rapportages en managementinformatie en hierop sturen
 • Verzamelen en uitwisselen van informatie met samenwerkingspartners (intern en extern)

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante opleiding op MBO+ niveau
 • Je hebt 3-5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied retail (inkoop) duurzaamheid en styling in de culturele sector
 • Je bent ondernemend, je houdt ervan te pionieren
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als functioneel leidinggevende
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, meertaligheid is een pre
 • Je bent commercieel, klantgericht en proactief
 • Je hebt kennis van administratieve/organisatorische processen en systemen

Wat bieden wij?

 • Een heerlijke werkplek;
 • Salaris tussen de € 3.100 en € 3.700 bruto per maand (o.b.v. fulltime en kennis/ervaring);
 • Vakantietoeslag a 8%;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen (bij fulltime dienstverband);
 • Een fijne pensioenregeling voor later;
 • Korting in het MuseumCafé en de MuseumShop;
 • … Heel veel Verkade Chocolade!

Enthousiast geworden?
Mail je cv met jouw motivatie voor 15 juli naar Judith Webber en/of Marloes Prins, HR-adviseur, sollicitaties@zaansmuseum.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Museumwinkel Manager’.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij het Zaans Museum. Het Zaans Museum draagt de kosten die verbonden zijn aan de aanvraag VOG.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.