Weverijmuseum Geldrop: Bestuursleden

Het Weverijmuseum Geldrop in Geldrop zoekt twee Bestuursleden voor 5 bestuursvergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-06-2024Het Weverijmuseum is een uniek museum in de regio, gewijd aan het behoud en de promotie van de rijke textieltradities die diepgeworteld zijn in de geschiedenis van Geldrop. Het museum beschikt over een collectie historische weefgetouwen variërend van een eenvoudig handweefgetouw, machinale weefgetouwen tot een moderne computergestuurde machine alsmede het enige smeerkussengetouw in Europa. Al deze weefgetouwen werken nog en worden voor productie gebruikt.

Het museum heeft recentelijk een stevige financiële ondersteuning gekregen van de gemeente Geldrop-Mierlo waardoor het nu naast de jaarlijkse huurbijdrage een aanzienlijk deel van de exploitatie gefinancierd krijgt. Hierdoor is het mogelijk geweest om per 1 januari 2024 een betaalde directeur voor 24 uur per week aan te stellen. Voor het bestuur, directie en vrijwilligers ligt nu de taak om het strategisch plan zoals opgesteld in samenwerking met bureau Ginder te concretiseren en zodoende de ambities waar te maken. De betreffende documenten (inclusief het rapport van bureau Ginder) zijn terug te vinden op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo bij het verslag van de Commissievergadering Samenleving van 27 juni 2023.

Bestuursleden

Bestuursvoorzitter en Bestuurssecretaris

5 bestuursvergaderingen per jaar

Ben jij gepassioneerd over cultureel erfgoed, heb je een hart voor textielgeschiedenis en wil je een essentiële rol spelen in het Weverijmuseum Geldrop? Solliciteer dan op een van onze bestuursfuncties voor voorzitter of secretaris, die vanwege aflopende termijnen beschikbaar komen.

Bestuursvoorzitter
Als bestuursvoorzitter begeleid je de missie om bezoekers te inspireren met het verhaal van de textielindustrie.

Bestuurssecretaris
Als bestuurssecretaris ondersteun je de voorzitter, het bestuur en de directie om de missie van het museum te realiseren.

Bekijk hier de uitgebreide profielen.

Wat bieden wij?

  • De kans om betrokken te zijn bij de dagelijkse gang van zaken van een belangrijk cultureel instituut.
  • De mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen in museumbeheer en bestuurswerk.
  • Een vriendelijke en ondersteunende werkomgeving, waar je vaardigheden kunt ontwikkelen en bijdragen aan een waardevolle missie.
  • Training en begeleiding om je te helpen slagen in jouw rol.

Solliciteren
Wil jij een cruciale rol spelen in het voortzetten van de missie van het Weverijmuseum en het behoud van ons textielverleden? Stuur dan vóór 30 juni 2024 jouw sollicitatiebrief en cv naar vacatures@weverijmuseum.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Voor meer informatie kan je mailen naar genoemd mailadres of contact opnemen met:

  • Huidig voorzitter Joop van der Meij: 06 53332279.
  • Museumdirecteur Jacqueline Jansen: 06 10263972.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.