We Are Public: Stagiair(e) Programma

We Are Public in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Programma voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenWe Are Public werk is een jonge, dynamische organisatie die midden in het culturele veld staat. Op het We Are Public-platform vind je iedere dag een ultieme selectie voorstellingen, concerten, films, exposities en festivals bij 400 culturele instellingen in Nederland. Scherp geselecteerd door onze curators. Buiten de gebaande paden en met een focus op nieuwe makers. Zo word je als We Are Public-lid onderdeel van een nieuwe manier van kunst ontdekken, bezoeken en betalen.

We Are Public is een project van de Nieuwe Cultuur Stichting. Onder de Nieuwe Cultuur Stichting valt ook Subbacultcha, een muziekplatform dat evenementen organiseert, publicaties maakt en ook werkt met een lidmaatschap.

Word jij onze nieuwe Stagiair(e) Programma?

Stagiair(e) Programma

24 tot 32 uur per week

Gaat jouw hart sneller kloppen van tegendraads theater, ingewikkelde muziek of vuige kunst? En wil je ervaring opdoen als programmamaker? Per direct zoekt We Are Public een stagiair programma voor minimaal drie dagen per week!

Je versterkt ons 7-koppige programmateam, met hun missie om elke maand een scherp en gevarieerd programma samen te stellen voor onze We Are Public-leden. Daarnaast produceren we onze eigen programma’s als de We Are Public Awards. In je stage help je mee bij het selecteren, verwerken en publiceren van programma’s, het bijhouden van bezoekersaantallen én ondersteun je onze eigen producties.

Profiel

 • HBO en/of WO studie
 • Zelfstandig en nauwkeurig;
 • Enthousiast en pro-actief;
 • Houdt van kunst & cultuur;
 • Interesse in een ondernemende culturele organisatie;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met de vernieuwende cultuur, makers en programmering waar We Are Public voor staat;
 • Minimaal 3 dagen per week beschikbaar voor een periode van minstens 5 maanden, vanaf de zomer, in overleg

Jouw werkzaamheden

 • Je versterkt het programmateam om elke maand een scherp en gevarieerd programma samen te stellen voor onze leden;
 • Je helpt mee bij het selecteren, verwerken en publiceren van programma’s;
 • Je verwerkt bezoekersaantallen in NOVA en controleert ticketinformatie;
 • Je ondersteunt bij het produceren van onze eigen producties zoals de We Are Public Awards;
 • Je onderhoudt incidenteel contact met partners over het programma;
 • Je notuleert tijdens het wekelijks programma-overleg

Wat bieden we jou?

 • Een inspirerende stageplek in een leuk bedrijf in het centrum van Amsterdam
 • Een stage met échte werkervaring binnen een jong en dynamisch team
 • Een mogelijkheid om je netwerk met makers en instellingen binnen de creatieve sector uit te breiden
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en verdieping
 • Een gratis We Are Public- en Subbacultcha lidmaatschap
 • Een gezellig kantoor met lunch
 • Een stagevergoeding

Begeleiding
De begeleiding van je stage vanuit We Are Public zal gedaan worden door Daniël Kieft, Hoofd Programma. Als er vanuit je studie een onderzoek of scriptie nodig is zullen wij hier alle ruimte voor bieden, bepaalde leerdoelen kunnen bij aanvang van de stage geformuleerd worden. Dit zal allemaal in overleg plaatsvinden en waar nodig vinden gesprekken plaats samen met de begeleider van je studie.

Interesse?
Dan horen we graag van je! Stuur zo snel mogelijk een korte schriftelijke motivatie met CV naar vacature@wearepublic.nl.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Willeke Steenbeeke via Willeke@wearepublic.nl

We Are Public onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en vindt het belangrijk dat de organisatie divers is in de breedste zin. Iedereen die denkt daar een bijdrage aan te kunnen leveren wordt van harte uitgenodigd om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.