Vocaal Ensemble Duodektet: Zanger

Vocaal Ensemble Duodektet in Amsterdam zoekt Zangers voor 2,5 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 23-08-2024


Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld en vanaf 1996 bij elkaar komen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. In onze SATB-bezetting van 4 zangers per stem zingen we intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar komen we met virtuoze veelstemmige werken ook goed tot ons recht in grote kathedralen. Ons repertoire is veelomvattend: van vroege Renaissance tot hedendaagse en lichte muziek.

Vocaal Ensemble Duodektet zoekt per direct

Zangers

1 tenor en 1 bas

2,5 uur per week

We repeteren iedere maandagavond in de Kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG-locatie Oost), van 20:00-22:30 uur.

Van december 2009 tot mei 2024 stond het ensemble onder leiding van Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van Jan Pieterszoon Sweelinck. Na Christiaans vertrek slaan we, verrijkt door zijn vocale en muzikale leiding, nieuwe wegen in.

Duodektet werkt regelmatig in verrassende muzikale projecten samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Per direct zoeken wij 1 tenor en 1 bas.
Eisen: koorervaring en van blad kunnen zingen.

Er vinden audities plaats op maandag 26 augustus 2024 tussen 20:00 en 22:00 uur.

OLVG – kapel
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam
n.b.: de receptionist van het OLVG wijst je graag de weg

De auditie bestaat uit enkele stemtests en het samen zingen met drie leden van het ensemble, waardoor er samen een kwartet ontstaat. We sturen je ter voorbereiding een vierstemmig lied toe. Daarnaast zoek je een eigen (kort) stuk uit om voor te zingen. Wij zorgen voor de pianist als jij diens muziek meeneemt en van tevoren toestuurt.

Heb je interesse of vragen? Stuur dan een mail aan Dominique, via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.