Trias: Docent Theater

Trias, Centrum voor de Kunsten in Rijswijk zoekt Docenten Theater voor 4 tot 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenTrias zoekt enthousiaste docenten theater om in ons netwerk op te nemen voor opdrachten in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs. Afhankelijk van beschikbaarheid, ervaring en wens van de docent koppelen we docenten aan opdrachten op scholen in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Bij Trias kan iedereen zijn of haar creatieve talent ontplooien in muziek, dans, theater, musical, beeldend en nieuwe media. Dat doet Trias door het organiseren van cursussen, workshops, vakantieactiviteiten en evenementen in de vrije tijd en door het aanbieden van kunsteducatie in het onderwijs.

Wij zoeken voor de afdeling onderwijs per seizoen 2024-2025 enthousiaste

Docenten Theater

4 tot 8 uur per week

Trias in het onderwijs
Trias werkt voor meerdere scholen in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag aan korte theaterprojecten, lessenreeksen en lange leerlijnen theater. De vakdocenten werken met kinderen van alle leerjaren of met bouwgroepen. Lessen worden meestal gegeven aan volledige klassen, maar er zijn ook lessenseries voor halve klassen. Samen met een coördinator van Trias worden de vragen en wensen van een school in kaart gebracht. In veel gevallen wordt er met de theaterlessen aangesloten bij een thema van de school. Als docent ben je vrij om binnen deze kaders de lessen inhoudelijk zelf vorm te geven. In de komende jaren zal Trias in samenwerking met haar docenten en de scholen de leerlijn theater verder ontwikkelen en verankeren op de scholen. De theaterdocent kan (bij interesse en beschikbaarheid) actief meewerken aan deze ontwikkeling.

Wat vragen wij?

 • Een hbo-opleiding tot docent theater of aantoonbare relevante werkervaring en skills.
 • Minimaal één jaar ervaring in het primair onderwijs.
 • Woonachtig in Zuid-Holland of omstreken.
 • Lessen worden in het Nederlands gegeven, dus goede beheersing van de Nederlandse taal is vereist.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met het geven van musicallessen.

Wat zoeken wij in een docent theater in het onderwijs?
Als theaterdocent in het onderwijs

 • Kom je in aanraking met verschillende werkomgevingen, derhalve heb je het vermogen om je als persoon flexibel en oplossingsgericht op te stellen.
 • Je hebt ervaring in het lesgeven aan grote groepen en past je aan naar de leerbehoeftes van de leerlingen.
 • Je overziet de groep als geheel goed en beschikt over een rijke toolbox aan vaardigheden om leerlingen te motiveren en bij de les te betrekken.
 • Met een actieve en positieve uitstraling ben je de kartrekker en aanjager om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak theater.
 • Je bent accuraat daar waar het om inhoudelijke werkafspraken gaat en stipt in werktijden.
 • Je bent in staat om de opdrachten zelfstandig uit te voeren en bedenkt zelf inhoudelijk gevarieerde lessen met diverse werkvormen, vaak aansluitend op school-specifieke thema’s.
 • Je bent in het bezit van een VOG (maximaal 2 jaar oud) of bereid deze aan te vragen.

Wat bieden wij?
Een leuk en enthousiast team. Trias biedt docenten mogelijkheden voor ontwikkeling en coaching, in de vorm van bijeenkomsten, trainingen, maar ook persoonlijke trajecten. De functie wordt als ZZP’er vervuld, maar bij een duurzame en intensieve samenwerking kan onderzocht worden of een vast contract tot de mogelijkheid behoort. Onze tarieven voor schooljaar 2024-2025 zijn € 46,50 per lesuur van 45 minuten of € 28,50 voor lessen van 30 minuten. Reiskosten worden vergoed op basis van 0,23 per km.

Vragen over de vacature?
Neem contact op met Team Onderwijs via onderwijs@stichting-trias.nl of 0621484956. Solliciteer direct door je motivatie en cv te sturen naar onderwijs@stichting-trias.nl, onder vermelding van ‘Sollicitatie Docent Theater’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.