Theater de Veste: Lid Raad van Toezicht

Theater de Veste in Delft zoekt een Lid Raad van Toezicht (financiën) voor 4 tot 6 bijeenkomsten per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 26-06-2024Theater de Veste is een theater met een geheel eigen signatuur en met een krachtige regiofunctie. We programmeren toneel, cabaret, dans, spoken word, colleges en geven een podium aan maatschappelijke en wetenschappelijke thema’s. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen en evenementen plaats. We opereren in een universiteitsstad; een innovatieve omgeving met veel (internationale) studenten. Theater de Veste speelt hierop in met hoogstaande producties en projecten waarbij kennis en wetenschappelijk gerelateerde programma’s een vast onderdeel vormen in het aanbod. Als theater zijn we sterk in het creëren van bijzondere (theater)belevenissen. De komende jaren willen we onze rol uitbouwen en versterken. Naast de theaterprogrammering, bieden we culturele en commerciële organisaties onderdak voor hun evenementen. De Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) heeft in 2023 waardering voor ons theater tot uitdrukking gebracht door het theater te nomineren voor hun jaarprijs. Er werken ruim 50 medewerkers, waarvan 24 vaste in vaste dienst.

Lid Raad van Toezicht

(financiën)

4 tot 6 bijeenkomsten per jaar

RvT
Binnen de Raad Van Toezicht, bestaande uit zeven leden, ontstaat er per september een vacature vanwege het verstrijken van de termijn van een van de leden. De Raad heeft zowel een toezichthoudende als een adviserende rol naar de directie en opereert volgens de governance code. De RvT is actief en denkt graag constructief mee. De relaties met de organisatie, de directie en stad zijn uitmuntend. Door de verschillende achtergronden, expertises en invalshoeken die de leden hebben opereren zij vanuit een breed perspectief. De RvT komt vier- tot zesmaal per jaar bijeen en tussendoor is er overleg en bezoeken ze natuurlijk voorstellingen.

De gemeenteraad van Delft beraadt zich momenteel over de fysieke toekomst van het theater en het college van B&W heeft daarbij haar voorkeur voor nieuwbouw uitgesproken. Daar moet nog wel een passende financiële strategie voor ontwikkeld worden. Consequentie hiervan is dat de financiën de komende jaren vanuit dit perspectief extra belangrijk zullen zijn.

Functie-eisen
De portefeuille financiën en voorzitter auditcommissie is vacant. Onze nieuwe toezichthouder houdt van theater en heeft een financieel-economische of bedrijfskundige achtergrond. Het zou mooi zijn als iemand ervaring heeft met de financiering van vastgoed- en/of nieuwbouw. Ieder geval heeft u ervaring in een financiële functie en kennis van ICT-processen. Theater de Veste heeft in haar programmering aandacht voor diversiteit en wil dit ook graag weerspiegelen in de samenstelling van haar Raad. Kandidaten die een nieuw perspectief (en/of culturele achtergrond) inbrengen nodigen we dan ook van harte uit om te solliciteren. Het gaat om een onbezoldigde functie, wel kunt u rekenen op vrijkaarten van geweldig mooie voorstellingen.

Uw belangstelling kunt u tot 26 juni 2024 digitaal kenbaar maken door het uploaden van een korte motivatiebrief en een cv. De gesprekken worden ingepland in weken 27 en 28.

Voor vragen naar aanleiding van deze vacature kunt u contact opnemen met RvT lid Merel Heimens Visser (merelheimensvisser@gmail.com of 06 1502 11 79 ) of met directeur bestuurder Marijtje Pronk (via info@theaterdeveste.nl of 015 213 15 23).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.