Stichting Koninklijke Defensiemusea: Medewerker Marketing & Communicatie

De Stichting Koninklijke Defensiemusea zoekt voor het Mariniersmuseum in Rotterdam een Medewerker Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-08-2024De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op drie eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

Ben jij een geboren verhalenverteller en weet jij als geen ander hoe je onze doelgroep kunt bereiken, boeien en binden? Creëer jij verschillende soorten content (tekst, beeld, video) in een handomdraai en ben jij een echte allrounder? Dan gaan wij graag met jou het gesprek aan!

Medewerker Marketing & Communicatie

32 uur per week

Waar kom je te werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van circa 70 fte, plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze drie musea. Als onderdeel van de SKD-organisatie ben je werkzaam binnen het Mariniersmuseum in Rotterdam. Het museum trekt jaarlijks ruim 25.000 bezoekers. Je werkt direct samen met de marketing- en communicatiecollega’s van de twee andere vestigingen en stemt inhoudelijk af met de Manager Marketing & Communicatie van de SKD.

Wat ga je doen?
Als Medewerker Marketing & Communicatie ben je een echte creatieve duizendpoot. Je gaat je bezighouden met het schrijven van onder andere pakkende content voor de website (seo-proof), social media, interne communicatie op sharepoint en de externe nieuwsbrief. Je bent in staat om de contentkalender continu te vullen met jouw creatieve ideeën en beheert het contentproces. We zoeken een zelfstandig werkende medewerker Marketing & Communicatie op de vestiging Rotterdam met oog voor detail die zorgt voor profilering van de vestiging en de SKD als geheel. Je ziet kansen en speelt daarop in, je hebt kennis van het werken met KPI’s in relatie tot de SKD-brede strategie en doelstellingen. Je vertaalt SKD-brede campagnes naar je museum in samenwerking met je collega’s van Marketing & Communicatie. Je weet wat er speelt bij je collega’s en in de wereld. Je onderhoudt goede contacten binnen de hele organisatie maar ook met externe partijen waaronder grafisch ontwerpers, drukkers, fotografen, online bureaus en andere toeleveranciers en stuurt deze aan. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing en communicatie op de voet en adviseert gevraagd en ongevraagd over de toepassing hiervan.

In Rotterdam werk je nauw samen binnen een klein team met collega’s en vrijwilligers. Je hebt een ondersteunende rol bij publieksevenementen zoals de Museumnacht, herdenkingen, Regatta, Wereldhavendagen, tentoonstellingsopeningen en andere publiesgerelateerde zaken.

Wie ben jij?
Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie. Ervaring in de museale sector is een pre. Je hebt gevoel voor vormgeving, ervaring met de tools voor online marketing en vanzelfsprekend beheers jij de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend. Bij voorkeur ben je ook vaardig in Engels en Duits. Je zorgt er bovenal voor dat je de kwaliteit altijd waarborgt. Je durft buiten de begaande paden te gaan en met vernieuwende en creatieve ideeën te komen. Tot slot heeft het reilen en zeilen van het Korps Mariniers je interesse.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige functie binnen een klein team in Rotterdam. We geven je ruimte om je persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. De functie is afhankelijk van je kennis en ervaring ingedeeld in schaal 8 van de Museum cao (maximaal € 3.763,- o.b.v. 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar met de intentie tot een vast dienstverband. Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken en ontvangt daarvoor een laptop en mobiele telefoon van de zaak.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatie vóór 8 juli a.s. naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal. Na de sluitingsdatum zullen we je zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de uitkomst van de briefselectie. De eerste oriënterende gesprekken zijn gepland op 11 juli a.s. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Michaela van Grinsven, Manager Marketing & Communicatie (tel: 06-23531053).

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.