stemacteren.nl: Docent Stemacteren

Stemacteren.nl in Amsterdam / Leiden / Utrecht zoekt een Docent Stemacteren voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenStemacteren.nl is al meer dan 20 jaar de marktleider in workshops voor het opleiden van stemacteurs en voice-overs. Zet je wel eens de radio of televisie aan? Dan is de kans groot dat je één van onze docenten of cursisten hoort! We zijn een jong, snelgroeiend bedrijf en elke dag enorm gemotiveerd om onze cursisten de leukste ervaring van hun leven te geven. Dat doen we vanuit ons fijne hoofdkantoor in Amsterdam en in onze lestheaters/geluidsstudio’s in Amsterdam, Leiden en Utrecht. Cursisten kunnen bij ons een volledig opleidingstraject volgen om vervolgens aan de slag te gaan als professioneel voice-over!

Wij zoeken een gedreven en getalenteerde docent die ons team komt versterken. Je hebt affiniteit met stem en spraak en kan met enthousiasme een boodschap overbrengen. Bovendien vind je het leuk om voor een groep te staan en weet je het beste uit mensen naar boven te halen. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring heeft met stemacteren, acteren of zang.

Docent Stemacteren

24 uur per week

Wat ga je doen?
Wij zoeken een junior docent die (in eerste instantie) aan de slag zal gaan in onze basisworkshop. Je zult samen met onze fantastische audio-engineers lesgeven in het inspreken van commercials, narratieve teksten en luisterboeken. Door jouw enthousiaste regie en leerzame aanwijzingen, ervaren onze cursisten wat er voor nodig is om een goede inspreek performance neer te zetten. De lessen worden overwegend in de avonduren gegeven. Voordat je bij ons aan de slag gaat, word je een aantal maanden door ons opgeleid. De docenten van stemacteren.nl leren je alles wat erbij komt kijken om een fantastische les te geven.

Wat is daarvoor nodig?

 • Aanstekelijk enthousiasme: je bent in staat om onze cursisten net zo enthousiast te maken over het inspreek-vak als jij zelf bent!
 • Intrinsieke interesse in stem: je wilt alles weten over stem en spraak en je hier graag nog verder in verdiepen. Je bent geïnteresseerd in de effecten van lichaamstaal op een performance.
 • Lef: je bent niet bang om voor een groep te staan, maar voelt je juist op je gemak in de rol van docent.
 • Leergierigheid: ervaring is geen vereiste, maar leergierigheid wel. We zijn bereid je alles te leren over dit geweldige vak, maar daarvoor hebben we jouw nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie nodig.
 • Flexibiliteit: je vindt het niet erg om in de avonduren te werken en op verschillende dagen in de week (overwegend op dinsdag, woensdag en donderdag). Je wordt, uiteraard in overleg, drie dagen in de week ingedeeld en geeft op alle locaties les. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeurslocatie. Als je niet lesgeeft, dan ben je aanwezig op ons hoofdkantoor in Amsterdam om onder andere huiswerk opdrachten na te kijken. En natuurlijk te borrelen!
 • Pro-actieve houding: naast lesgeven, zul je opdrachten nakijken van cursisten en je bezig houden met alle praktische zaken rondom het lesgeven. Daarnaast is het een pre als je interesse heb in het opname proces.

Naar wie zijn wij op zoek?
Je hebt een opleiding afgerond in de richting muziek, theater, logopedie, regie, communicatie of journalistiek. Onze huidige docenten hebben allemaal naast stemacteren een andere expertise (zoals acteren of zang), deze ervaring nemen zij mee in hun manier van lesgeven. We zijn benieuwd naar jouw talenten en vinden het tof als je deze kan gebruiken in je rol als docent.

 • Je bent een positief ingesteld iemand, enthousiast en empathisch.
 • Je tekstbegrip is erg goed, geen taalfout gaat aan jouw neus voorbij.
 • Je bent drie dagen in de week beschikbaar, afwisselend overdag en ’s avonds en bent bereid om een vast dienstverband aan te gaan.

Wat krijg je?

 • Een halfjaarcontract (met uitzicht op een vast contract) voor drie dagen per week. Als je wil én er bij ons ruimte voor is, kun je die 24 uur per week op termijn uitbouwen.
 • Een salaris tussen € 2.730,- en € 3.360,- op basis van 40 uur per week (aangepast afhankelijk van je fte), afhankelijk van ervaring.
 • Reiskostenvergoeding, onkostenvergoeding en een vast maandbedrag om eten mee te bestellen wanneer je een keer ’s avonds moet werken.
 • Ons kantoor is in Amsterdam, maar je zult op al onze locaties lesgeven (Amsterdam, Utrecht en Leiden).
 • Veel mogelijkheden om door te groeien naar medior- en senior docent. Je krijgt bij ons alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en aan te geven waar je in wilt groeien.
 • Je wordt onderdeel van een gezellig team met veel jonge ambitieuze mensen, waarmee we regelmatig leuke dingen ondernemen en elke week borrelen.

Zin in deze baan?
Als je denkt dat dit bij je past, wacht dan niet langer en stuur ons een bericht! In jouw reactie zien we graag het volgende terug:

 • Jouw cv.
 • Jouw motivatie.
 • Een opname waarbij je een commercial en een luisterboek fragment van een halve pagina inspreekt. Dit mogen teksten geheel naar keuze zijn.

Mail het bovenstaande naar info@stemacteren.nl, ter attentie van Barnier Geerling, onder vermelding van ‘sollicitatie docent stemacteren’. Als we de juiste persoon hebben gevonden, sluit de procedure. Wacht dus niet te lang met je reactie.

Wil je meer weten over stemacteren?
Kijk op onze website wat we doen. En check onze socials voor wat gezelligheid.

Ik hoop van je te horen.

Groet!
Barnier Geerling
Eigenaar Stemacteren.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.