Screen Talent NL: Projectleider

Screen Talent NL zoekt een Projectleider voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 17-06-2024Screen Talent NL zet zich in voor een geografisch gespreid film- en AV-landschap. Als netwerk van talent- en productiehubs richt het zich op de interregionale afstemming, ontwikkeling van en samenwerking tussen de regionale talent- en productiehubs in Nederland. Centraal staat de uitwisseling van best practices, het ontwikkelen of doorontwikkelen van gesignaleerde hiaten in de film-ecosystemen die Nederland kent en de coördinatie van gezamenlijk afgestemde talent- en productietrajecten en -activiteiten.

Doel is door samenwerking de ecosystemen voor film en media door heel Nederland te versterken, het talent- en productieklimaat te bevorderen en in het verlengde daarvan het totale nationale ecosysteem voor film en AV als geheel. Vaste gesprekspartners om dit te bewerkstelligen zijn onder meer de regionale talenthubs en broedplaatsen, het Nederlands Filmfonds, NPO(-fonds), filmfestivals, brancheverenigingen, het ministerie van OCW en FilmForward.

Screen Talent NL zoekt een:

Projectleider

in eerste instantie ca. 2 dagen / 16 tot 20 uur per week (hybride / thuis werken)

De functie behelst de volgende taken:

 • Samen met de founding partners CineSud, CineNord en Playgrounds, aangesloten (aspirant)hubs en relevante overige filmorganisaties ontwikkel je een visie op nationaal beleid voor talentontwikkeling voor filmmakers in alle AV-disciplines;
 • Je bent in staat deze visie te vertalen naar een gedegen strategie;
 • Samen met de partners en de marketing-communicatie coördinator voer je deze strategie ook uit;
 • Samen met het bestuur en de (founding) partners bepaal en voer je hierbinnen een visie en missie uit voor de toekomst van Screen Talent NL;
 • Samen met het bestuur waarborg je de doelstellingen en bedrijfsstrategie binnen het meerjaren beleidsplan;
 • Je organiseert en coördineert activiteiten die ten goede komen aan het algemene doel van de stichting, waaronder bijeenkomsten voor partners en (industry)publiek en diverse online activiteiten. Hiervoor voer je ook de administratie en schrijf je korte inhoudelijke (eind)verslagen;
 • Ondersteun je bij het doen van aanvragen en eindverantwoordingen voor fondsen;
 • Je geeft aansturing en motiveert de partners binnen en buiten het netwerk en geeft aansturing aan de (tijdelijke) medewerkers binnen de organisatie;
 • Als vertegenwoordiger van Screen Talent NL ben je zichtbaar in het Nederlandse filmlandschap en bezoek je festivals en netwerkmomenten om actief het verhaal van Screen Talent NL en landelijk filmtalentbeleid te vertellen en te bewerkstelligen en partnerships te verstevigen en/of te ontwikkelen;
 • Je begeleidt externe onderzoekers bij het doen van onderzoek naar onderwerpen die van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van (regionaal gespreid) filmbeleid en nationaal filmtalentbeleid.

Aangezien Screen Talent NL geen vaste standplaats heeft, worden werkzaamheden verricht vanuit thuis of – indien gewenst – op een van de standplaatsen van de founding partners (Heerlen, Eindhoven of Leeuwarden) verricht.

Profiel:

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en op schrift);
 • Een aantoonbaar netwerk en aantoonbare ervaring in de Nederlandse film- en AV-sector, zowel in het centrum van de Nederlandse filmindustrie als de overige regio’s;
 • Je onderschrijft onze een missie voor het creëren van meer geografische diversiteit in de Nederlandse film- en AV-sector;
 • Je hebt kennis en een visie op talentontwikkeling (en productie) binnen de AV-sector;
 • Je bent ondernemend;
 • Scherp analytisch vermogen;
 • In staat om planvorming om te zetten in heldere teksten;
 • Maar ook in staat om plannen om te zetten in concrete doelen en acties;
 • Praktisch ingesteld en hands on wanneer nodig;
 • Ervaring met het beheren van budgetten en subsidieaanvragen en -afrekeningen.

Wat bieden wij?

 • Screen Talent NL heeft een eigen beloningsbeleid en hanteert bij beloningen als richtlijn de CAO Toneel & Dans, deze functie is ingeschaald in schaal VIII;
 • Een dynamische, grensverleggende en i.s.m. het bestuur zelf verder uit te bouwen baan in het hart van de Nederlandse filmindustrie;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar met zicht op verlenging en een contract voor (on)bepaalde tijd. Een samenwerking als ZZP’er behoort (in eerste instantie) ook tot de mogelijkheden.

Interesse?
Stuur je cv en motivatie naar via info@screen-talent.nl ter attentie van het bestuur. Reageren kan tot en met 17 juni 2024. Gesprekken vinden plaats op 24 of 26 juni (eerste ronde) en op 15 juli (tweede ronde). Idealiter wordt de functie vanaf medio augustus ingevuld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.