Rijksmuseum: Medewerker Begeleide Programma’s

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Medewerker Begeleide Programma’s voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 14-07-2024‘Bij het Rijksmuseum vertellen we het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis. Met een collectie van meer dan 1 miljoen objecten, tentoonstellingen en educatieve programma’s brengen wij deze geschiedenis tot leven. Al onze 950 gepassioneerde medewerkers spelen hierin, zowel voor- als achter de schermen, een unieke rol.

Het Rijksmuseum is van én voor iedereen

In het Rijksmuseum werken we elke dag aan het verbinden van mensen, kunst en geschiedenis. Met meer dan 2,5 miljoen bezoekers per jaar en tot wel 150.000 leerlingen die deelnemen aan rondleidingen en workshops, speelt de afdeling Begeleide Programma’s een cruciale rol. Ben jij de regelaar die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt achter de schermen? Solliciteer dan als

Medewerker Begeleide Programma’s

24 uur per week

Als Medewerker Begeleide Programma’s maak je deel uit van het zeskoppige Team Begeleide Programma’s dat onderdeel is van de afdeling Publiek & Educatie, waar ook Team Onderwijs, Team Publiek en Ateliers deel van uitmaken. We zitten met de hele afdeling op de zolder van de Teekenschool, het bruisende educatieve hart van het Rijksmuseum. Ons doel is om mensen in hoofd en hart te raken met onze collectie. Wij belichten de collectie vanuit meerdere perspectieven en verbinden onze voorwerpen en verhalen met zo veel mogelijk bezoekers. Wij staan midden in de maatschappij, wat vraagt om een meerstemmig, divers en inclusief team.

Organisatie en administratie van educatieve programma’s
In deze dynamische functie ben je verantwoordelijk voor alle administratieve en organisatorische werkzaamheden die nodig zijn om Museumdocenten en zzp’ers goed hun werk te kunnen uitvoeren binnen het Rijksmuseum. Je werkt nauw samen met het Hoofd Begeleide Programma’s en de Teammanagers. Het team Museumdocenten en zzp’ers bestaat uit ongeveer 85 mensen, die met veel enthousiasme en expertise iedere dag groepen ontvangen voor interactieve rondleidingen en workshops. Je organiseert achter de schermen, voorziet iedereen van informatie, houdt administratie bij en optimaliseert werkprocessen. Ook beheer je de Museumdocentensite met de agenda van activiteiten, documenten met informatie, syllabi en handleidingen. Verder ben je verantwoordelijk voor het boekbaar maken van de programmering voor de bezoekers en voor het genereren van deelnamecijfers van de publieksprogrammering.

Jouw belangrijkste taken zijn

 • Organisatie van en administratie rondom inwerk- en opfrissessies van alle educatieve programma’s.
 • Dagelijkse communicatie met en informatievoorziening naar Museumdocenten.
 • Interne communicatie en informatievoorziening naar de andere afdelingen binnen de organisatie.
 • Beheer van een actuele database van kwalificaties van Museumdocenten.
 • Organisatie en planning intervisies, trainingen en monitortrajecten ten behoeve van de kwaliteitsbewaking.

Wat breng jij mee?
We zijn benieuwd naar wie jij bent, waar jij vandaan komt en welk talent jij toevoegt aan ons team. Jij kunt goed het overzicht bewaren en haalt energie uit het regelen van dingen. Je werkt gestructureerd, bent secuur, kunt goed plannen en raakt niet gestrest als dingen op het laatste moment tóch anders lopen. Je bent goed met mensen en hebt een hart voor educatie.

Daarnaast heb je

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Ervaring met administratieve en organisatorische werkzaamheden.
 • Affiniteit met IT- systemen, zoals Excel.

Wat krijg je ervoor terug?
Als Medewerker Begeleide Programma’s krijgt je de kans om voor en achter de schermen van een groot, internationaal georiënteerd museum met gedreven vakmensen samen te werken. Daarnaast bieden we:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.774,- tot € 3.448,- per maand op basis van 36 uur (Schaal 7 van de museum cao).
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Een tijdelijk contract voor 9 maanden.
 • De vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen, inclusief een budget om jouw thuiswerkplek naar wens in te richten.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding vanaf 5 km (tot maximaal € 345,-). De kosten die je maakt als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling zet worden ook volledig vergoed.
 • Na je proeftijd ontvang je een Museumkaart met onbeperkte toegang tot 450 musea in Nederland. In het Rijksmuseum ben je (tijdens openingstijden) altijd welkom met 1 gratis introducé.
 • Deelname aan verschillende events en sportactiviteiten, zoals de Rijksrun en ons zomer- en winterfeest.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer vóór maandag 15 juli via het sollicitatieformulier op onze website. Het sollicitatieproces verloopt als volgt:

 1. Na ontvangst van je cv en motivatie gaan we voor je aan de slag.
 2. Zien we een match? Dan plannen we graag een eerste kennismakingsgesprek in op donderdag 18 juli. We horen graag wie je bent, welke ervaring je hebt en wat je aanspreekt in deze functie.
 3. Is dit gesprek ook positief? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek op dinsdag 23 juli.
 4. Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Heb je nog inhoudelijke vragen?
Sara van Doorn (Hoofd subafdeling Begeleide Programma’s) geeft graag antwoord via sara.van.doorn@rijksmuseum.nl.

Heb je vragen over het proces?
Fabienne Kes (Recruiter) geeft graag antwoord via f.kes@rijksmuseum.nl.

Let op: Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onderstaande button zijn ingediend. Sollicitaties per mail nemen wij niet in behandeling.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.