Rewire: Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Rewire in Den Haag zoekt een Stagiair(e) Marketing en Communicatie voor circa 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-08-2024Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende en avontuurlijke muziek in Den Haag. Sinds de oprichting in 2011 is Rewire uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd muziekfestival. Het festival begeeft zich in het veld van actuele elektronische muziek, modern gecomponeerde muziek, experimentele pop, new jazz en geluidskunst, met een voorkeur voor muziek op het snijvlak van genres en disciplines. Want juist dáár ontdekt Rewire de vernieuwing.

Het grootschalige festivalprogramma bestaat uit meer dan 200 activiteiten met toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland. Rewire presenteert een veelvoud van Nederlandse, Europese en wereldpremières, bijzondere samenwerkingsprojecten en producties in opdracht. Naast een uitgebreid muziekprogramma, bieden contextprogramma’s als artist talks, film screenings en workshops meer duiding rond de artistieke ontwikkelingen die tijdens het festival worden getoond. Naast het meerdaagse festival in de lente organiseert Rewire het hele jaar door activiteiten, zoals eerder de concertreeks Rewire x Korzo, en een uitgebreid educatieprogramma. In 2025 vindt het festival plaats van 3 tot 6 april.

Rewire zoekt een enthousiaste marketing- & communicatiestagiair(e) vanaf september 2024 tot en met mei 2025, voor circa 16 tot 32 uur per week (exacte periode en aantal uur in overleg).

Stagiaire Marketing en Communicatie

circa 16 tot 32 uur per week (exacte periode en aantal uur in overleg)

Functie
Als stagiair(e) draai je als een volwaardig lid van de marketing- & communicatieafdeling mee in de promotiecampagne rondom het festival en de andere activiteiten van de organisatie. Je assisteert de manager van de afdeling en krijgt een grote rol in de werving van publiciteit voor het festival. De functie bestaat uit een breed takenpakket.

Werkzaamheden zijn onder andere

 • Promotie van specifieke programmaonderdelen.
 • Genereren van free publicity.
 • Coördinatie van het ambassadeursteam.
 • Het up-to-date houden van het website CMS.
 • Het verzamelen van tekst, beeld en links.
 • Het onderhouden van social media en creëren van content hiervoor.
 • Nieuwsbrieven en mailings opmaken.
 • Meedenken over diverse marketinguitingen- en acties.
 • Notuleren van vergaderingen.
 • Beheer van gastenlijst, perslijst en persbalie tijdens het festival.
 • Bijhouden van persmap en archief.

Profiel

 • Hbo-denkniveau.
 • Bij voorkeur een opleiding die aansluit bij marketing en communicatie.
 • Affiniteit met hedendaagse muziek en aanverwante disciplines.
 • Proactief, communicatief vaardig, flexibel, zelfstandig, nauwkeurig en kan goed prioriteiten stellen.
 • Affiniteit met social media.
 • Ervaring met Photoshop, Illustrator en/of InDesign is een pre.

Wij bieden

 • Een brede kennismaking in de wereld van evenementenorganisatie en hedendaagse (elektronische) muziek.
 • Een klein team waarin je intensief samenwerkt en een volwaardige rol hebt.
 • Een snelle en goede leerschool voor festivalmarketing.
 • Ruimte tot het nemen van eigen initiatief.
 • Uitbreiding van je culturele netwerk.
 • Stagevergoeding beschikbaar.

Rewire streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Geïnteresseerd?
Stuur over cv met motivatie vóór maandag 5 augustus 2024 naar Nick van der Vaart, hoofd marketing & communicatie, via nick@rewirefestival.nl. Reacties zullen op volgorde van ontvangst worden beantwoord.

Vragen?
Neem contact op met het marketing- & communicatieteam via nick@rewirefestival.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.