Rabarber: Hoofd Horeca

Rabarber in Den Haag zoekt een Hoofd Horeca voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 01-08-2024Rabarber is een gerenommeerde en drukbezochte theaterschool in Den Haag. Wij maken theater met kinderen, jongeren en jongvolwassenen en dragen daarmee bij aan een open en sociale samenleving waar mensen zichzelf en imperfect durven te zijn. Wij creëren een wereld waar verschillen niet leiden tot polarisatie, maar tot de wens de ander te leren kennen, nieuwsgierig te zijn en met elkaar in dialoog te blijven. Dat doen wij door diverse belevingswerelden te verbinden, zodat jonge mensen zich op speelse wijze kunnen ontwikkelen tot invoelende mensen die met zelfvertrouwen, belangstelling en authentieke uitdrukkingsvaardigheden de wereld tegemoet treden. We vinden het belangrijk dat ieder jong mens, met welke achtergrond en ervaring ook, zich ontwikkelt vanuit de eigen persoonlijke en creatieve talenten en de kans krijgt zich, via de discipline theater, op artistieke wijze uit te drukken.

Rabarber combineert de volgende functies:
– Participatieve activiteiten in de wijken;
– Binnenschoolse educatie op PO en VO, mbo-scholen;
– Lesreeksen, maakweken, productieklassen bij de locaties van Rabarber (Bilderdijkstraat en broedplaats de Loods) of op locatie in de stad;
– Het produceren van openbare en schoolvoorstellingen mét kinderen, jongeren, jongvolwassenen vóór scholen en openbaar voor iedereen van vier tot honderd jaar in de eigen theaterzaal (110 zitplaatsen) of op locatie in de stad.

Wij zoeken per 1 september 2024 een ondernemende

Hoofd Horeca

24 tot 32 uur per week

We zoeken iemand die met een aansprekende visie en leidinggevende capaciteiten vorm kan geven aan twee horecaconcepten: een moderne schoolkantine voor alle zeven lesdagen van de week en een theaterbeleving in de theaterfoyer op alle voorstellingsdagen bij Rabarber.

Als Hoofd Horeca word je verantwoordelijk voor de exploitatie van onze horecavoorziening: bar, keuken, kantine / foyer. Je bent een ondernemer die plezier en uitdaging haalt uit het vormgeven van een vernieuwend, aansprekend en gastvrij horecaconcept en ziet kansen om de omzet te verhogen. Je bedenkt passende arrangementen op basis van de vraag van onze bezoekers en klanten en afhankelijk van de activiteiten die op dat moment plaatshebben. Ben jij in staat om verschillende sferen te creëren die aansluiten bij een grote diversiteit aan bezoekers? En weet je de verschillende sferen: huiskamer, professionele theateravond, jongerenfestival te ondersteunen met een origineel en aansprekend aanbod?

Wat ga je doen?

 • Je bent op zoek naar verbeteringen in de bestaande producten,
 • Je breidt het aanbod uit,
 • Je kiest voor kwaliteit en koopt scherp in,
 • Je beheert de voorraad en voorkomt verkwisting,
 • Je hebt oog voor duurzame producten,
 • Je verbetert de fysieke werkomgeving,
 • Je verbetert de werkprocessen,
 • Je zet een veilige en plezierige werksfeer en gastvrijheid op één.

Vanuit een mensgerichte en commerciële houding geef je leiding aan een klein maar gemotiveerd team. Je coacht en traint collega’s. Je bent verantwoordelijk voor een optimale personeelsbezetting, afgestemd op de omvang en aard van de activiteiten. Bij evenementen plan en coördineer je de (horeca) werkzaamheden.

Wij zoeken een Hoofd Horeca die

 • Zelfstandig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel kan opereren;
 • Klant en resultaatgericht is;
 • Een vakinhoudelijke horeca-, evenementen-, vrijetijdsmanagementopleiding heeft afgerond;
 • Kansen ziet, durft te experimenteren en een originele aanpak heeft;
 • Flexibel en creatief is;
 • Niet over een 9 van 5 mentaliteit beschikt en ook een aantal avonden en in het weekend wil werken;
 • Die naast de coördinatie deels zelf uitvoerend is (bardiensten draaien);
 • Die zeer sociaal en communicatief vaardig is;
 • Die zich nuttig kan maken in de luwe uren en kan sprinten op de hectische dagen;
 • Die organisatorisch sterk en stressbestendig is en het overzicht houdt.

Wij bieden jou
Een overeenkomst van opdracht voor een aantal projecturen of een arbeidsovereenkomst binnen de cao Kunsteducatie en die past bij je opleiding en ervaring.

Geïnteresseerd?
Schrijf / email je motivatiebrief met cv naar Leontine van Vlerken, bestuurder Rabarber per email: leontine@rabarber.net.

We kijken uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.