Poldertheater: Productiemedewerker

Poldertheater in Amsterdam zoekt een Productiemedewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-06-2024Poldertheater is een kleine organisatie met een groot bereik, gericht op middelbare scholieren. We werken met zo’n 25 middelbare scholen in Amsterdam. De drive van Poldertheater is het verbinden van zoveel mogelijk groepen jongeren in de stad met gevarieerde, impactvolle workshopprogramma’s en modern, toegankelijk, multidisciplinair theater. We touren langs diverse scholen en theaters met onze voorstellingen en educatieprogramma’s, en bieden jongeren kansen om hun talent te ontwikkelen als speler, performer, maker of songwriter. Dit doen we met een kantoorteam van zes vaste medewerkers, een poule van freelancers zoals theatermakers en docenten, én altijd met jonge spelers en peer educators (14-24 jaar) om de voorstellingen en workshops zo dicht mogelijk bij ons publiek te brengen. We werken met alle vormen binnen het voortgezet onderwijs. Onze grootste passie ligt bij leerlingen in het praktijkonderwijs en vmbo. Dit is dan ook de grootste groep binnen ons publiek.

Poldertheater doorbreekt grenzen en opent deuren voor alle middelbare scholieren in de stad. In de komende periode werken we o.a. aan voorstellingen in regie van Robbie Wallin, Carmen Lamptey en Kiki Jaski. Daarnaast werken we met partners uit het welzijnswerk en jeugdzorg samen in het project THE GOOD NOISE, waarin jonge artiesten vanaf 16 jaar werken aan een muziekalbum. Ook ontwikkelen we de podcast THE CREATIEVE JOURNEY waarin we het pad van onze talenten zichtbaar maken, en zijn we initiatiefnemer van een denktank over cultuureducatie in het vmbo.

Poldertheater houdt van woorden maar nog meer van aanpakken. We zijn een groep waar we dingen voor elkaar krijgen en waar we niet rusten voordat we ons doel hebben bereikt. We hebben een sterk geloof in onze missie. Soms leidt dat ertoe dat we de dingen op een eigenzinnige manier voor elkaar krijgen. Tevens zijn we een groep waarin veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en ideeën. We zijn allemaal eigenaar van onze successen en ook van onze leermomenten. De komende jaren zullen we in verschillende disciplines een grote diversiteit aan projecten gaan realiseren.

Daarom is Poldertheater per 1 oktober 2024 op zoek naar een

Productiemedewerker (x/v/m)

32 uur per week

Over de functie
Als productiemedewerker ben je de spil in de organisatie. Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de productiewerkzaamheden rondom de voorstellingen, presentaties, opnames en overige activiteiten. Hierin overleg en coördineer je met o.a. de directeur, het educatieteam, de diverse projectleiders en de regisseur(s). Anderzijds speel je een centrale rol op ons kantoor in Amsterdam Noord. Je ondersteunt het team bij de bureauwerkzaamheden en zorgt voor de productionele voorwaarden voor een goedlopende werkplek. In drukke periodes werk je samen met een collega voor de verschillende productiewerkzaamheden.

Taken o.a.:

 • Je doet voorstellen over de uitvoering en opzet van de voorstellingen/activiteiten en werkt deze uit in een projectplan, met daarin de planning, budgettaire aspecten etc.;
 • Je plant en organiseert de voorstellingen/activiteiten;
 • Je zorgt voor kwaliteit in de uitvoering;
 • Je maakt overzichten van relevante gegevens voor het project voor de betrokkenen;
 • Je onderhoudt contacten met alle betrokken, beantwoordt vragen over de organisatie en over de planning van het traject;
 • Je ondersteunt bij het bewaken van de budgetten;
 • Je ondersteunt bij bureauwerkzaamheden;
 • Je helpt bij het onderhoud van de website van Poldertheater;
 • Je bent er steeds op voorbereid dat activiteiten veranderen en onverwachte dingen gebeuren, het werken met zowel middelbare scholen als jongeren vraagt om een dynamische houding.

Vaardigheden/kwaliteiten:

 • Je hebt een opleiding in deze richting of ervaring in een soortgelijke functie. Of, als dit niet zo is, dan past je werkmentaliteit perfect bij ons en heb je de sterke wil om te leren en jezelf te ontwikkelen in dit werkveld;
 • Door je proactieve houding en vooruitziende blik denk je vaak drie stappen vooruit, en je steekt graag de handen uit de mouwen;
 • Passie voor theater en/of jongerenwerk;
 • Flexibel en stressbestendig, problemen oplossen is je tweede natuur;
 • Zorgvuldig, betrokken en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je kent je weg in een omgeving waar diversiteit en inclusie geen holle termen zijn maar er daadwerkelijk toe doen, of hebt de wil je hierin te ontwikkelen;
 • Handig met Excel, Powerpoint en overige relevante programma’s;
 • In het bezit van een rijbewijs;
 • Woonachtig in Amsterdam of de directe omgeving.

Wat wij je te bieden hebben:

 • Een fijne werkplek in Amsterdam Noord;
 • Een leuk, klein team van enthousiaste collega’s en een positieve werksfeer;
 • De mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een organisatie die gericht strijdt tegen kansenongelijkheid;
 • Een in eerste instantie 1-jarig dienstverband voor 32 uur per week, met de intentie tot verlenging;
 • Een salaris volgens de cao Toneel en Dans, schaal V (afhankelijk van ervaring minimaal €2.704 en maximaal € 3.941 bij een fulltime dienstverband).

Poldertheater hecht veel waarde aan een brede organisatie met een goede vertegenwoordiging uit de hele stad. Iedereen die ons kan helpen om er zo goed mogelijk te zijn voor onze zeer diverse doelgroep, wordt daarom absoluut uitgenodigd om te reageren.

Vragen?
Vragen over deze vacature kun je mailen naar info@poldertheater.nl t.a.v. Janwillem Slort, directeur o.v.v. ‘vacature productiemedewerker’. Er is dan ook de mogelijkheid tot het maken van een belafspraak voor meer informatie.

Interesse?
Denk je dat je bij ons past? Dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren! Stuur je cv en een motivatiebrief óf je cv en een filmpje waarin je jezelf voorstelt en je motivatie toelicht t.a.v. Janwillem Slort via onderstaande sollicitatiebutton.

Stuur je sollicitatie uiterlijk op 25 juni naar ons toe. Gesprekken vinden plaats in week 27 en 28. Wanneer we enthousiast zijn over je sollicitatie zullen we niet de sluitingsdatum afwachten maar al eerder een gesprek inplannen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.