O. Festival for Opera.Music.Theatre.: Hoofd Marketing en Communicatie

O. Festival for Opera.Music.Theatre. in Rotterdam zoekt een Hoofd Marketing en Communicatie voor gemiddeld 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 25-06-2024O. Festival for Opera. Music. Theatre. is een jaarlijks tiendaags internationaal opera- en muziektheaterfestival in de maand mei, op verschillende plekken (theaters en andere locaties) in de stad Rotterdam. Elke editie presenteren we gemiddeld 50 unieke producties uit binnen- en buitenland, samen meer dan 150 voorstellingen en presentaties. We programmeren niet alleen, maar (co)produceren ook zelf stadsprojecten, locatieproducties, themadagen, internationale uitwisselingprojecten en nieuwe vormen van publieksbeleving als First Dates en O. Lab. Door het jaar heen blijven we actief betrokken bij makers en artiesten en creëren we (wijk)projecten en (online) documentaires bij en met partners. O. wordt structureel ondersteund door het ministerie van OCW en gemeente Rotterdam.

Per 1 september 2024 zijn we op zoek naar een

Hoofd Marketing & Communicatie (m/v/x)

gemiddeld 24 tot 28 uur per week

De functie
Je bent onderdeel van het kernteam (artistiek, productie en zakelijk) en geeft vorm aan de marketing, communicatie en de publiekswerking en -bereik van het festival. Je draagt zorg voor de uitvoering en stelt het marketingteam samen. Vanuit jouw expertise draag je bij aan de totstandkoming van het programma en het maken van keuzes betreffende voorstellingen, (locatie)partners en de samenstelling van het festivalaanbod. Samen werken we de komende jaren aan de realisatie van onze ambities voor de periode 2025-2028. Daarin zijn het creëren van bekendheid en brand awareness voor O., het bereiken van een groter, jong en meer divers publiek uit Rotterdam en groei van het aantal bezoekers buiten Rotterdam belangrijke onderdelen.

De werkzaamheden volgen de festivaldynamiek: in de periode januari tot en met mei ben je min of meer fulltime bezig (met de piek in mei), in de andere helft van het jaar is combinatie met andere werkzaamheden goed mogelijk.

Belangrijke werkzaamheden

 • Het ontwikkelen van (meerjaren) marketing- en communicatiebeleid en merkstrategie, jaarlijkse campagnes en marketingstrategieën voor verschillende doelgroepen van O.
 • Het opstellen en bewaken budget en planning, inrichten en aansturen projectorganisatie marketing en onderhouden van relevante interne en externe netwerken.
 • De coördinatie van diverse publieksonderzoeken en data-analyses. publieksbereik, contact met vormgever en branding agency en persbenadering.
 • Je rapporteert aan directie over voortgang en resultaten.

Profiel

 • Je bent een betrokken en ambitieuze marketeer met ervaring en je combineert strategisch analyseren met een praktisch handelen in alle aspecten van (digitale) marketing en communicatie.
 • Je houdt van podiumkunsten, bent nieuwsgierig naar de verhalende kracht van de zangstem en bereid je te verdiepen in de wereld van opera en muziektheater.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, je bent een teamspeler en de kartrekker van het marketingteam.
 • Je bent een initiatiefrijk, efficiënt en stressbestendig, positief persoon.
 • Je kunt organiseren, omgaan met (realisatie) binnen budgetten en beschikt
  over goede schrijfvaardigheden.
 • Rotterdam is geen onbekende voor je en je bent bereid je verder in de stad te verdiepen.

Aanbod
Onze voorkeur gaat uit naar een zzp-contract, waarbij de cao Toneel en Dans (schaal VIII) de richtlijn is voor het honorarium. Opleiding en ervaring worden in het aanbod meegenomen. Een dienstverband is bespreekbaar. Combinatie met andere werkzaamheden is mogelijk zolang (min of of meer) fulltime beschikbaarheid in de periode januari tot en met mei is gegarandeerd.

Voor meer informatie: 010-436 60 70 of hans@o-festival.nl. Reageren kan tot woensdag 26 juni 2024 ook via dit e-mailadres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.