NPO: Marketingcommunicatie Manager

De NPO in Hilversum zoekt een Marketingcommunicatie Manager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-07-2024Bij de NPO heb jij de regie

De publieke omroep is voortdurend in ontwikkeling. We staan midden in de samenleving en spelen als mediaorganisatie voortdurend in op nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en op de behoeften van ons publiek. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in.

In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij. Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij de NPO te komen werken. Benieuwd naar wat de NPO jou te bieden heeft? Bekijk het in onderstaande interactieve video. Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Weet jij het Nederlandse publiek te verleiden met onze hoogwaardige content? Doe je dat met crossmediale campagnes, waarbij je – binnen de grenzen van non-commercialiteit – digital marketing inzet om onze doelgroepen ook online te bereiken? Dan is dit de perfecte functie voor jou! Check hier de vacaturevideo.

Wij zoeken een

Marketingcommunicatie Manager

36 uur per week

Als Marketingcommunicatie Manager ga je radio-, televisie- en online campagnes ontwikkelen, die de proposities en het bereik van alle content van de publieke omroepen op onze zenders en platformen versterken en vergroten. Samen met onze bureaus en interne collega’s zorg jij voor crossmediale campagnes die ons publiek raken en in beweging krijgen. Op die manier zorg je voor een grotere herkenbaarheid van onze aanbodkanalen en merken en voor meer conversie naar de rijke content van de publieke omroep in het overvloedige medialandschap; op tv, radio en onze digitale platformen NPO Start en NPO Luister. Samen met de marketingstrategen Audio en Video ben je verantwoordelijk voor onze gehele marketingcommunicatiestrategie en de doorvertaling naar een ambitieuze en haalbare campagnekalender.

Hier herken je jezelf in

  • Je hebt hbo-/wo werk- en -denkniveau.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in marketing en een bewezen staat van dienst als het gaat om het succesvol ontwikkelen van crossmediale campagnes die raken.
  • Je weet alles over digital marketing en de nieuwste trends en ontwikkelingen hierin, zoals de inzet van een nieuwe toepassing als AI.
  • Je weet waar jongere doelgroepen zich bewegen, wat hen bezig houdt en hoe je hen activeert.

Als marketingcommunicatie manager ben je uiteraard communicatief bovengemiddeld sterk. Je bent een teamplayer en verbinder, kunt snel schakelen in een complexe omgeving en hebt een goed gevoel voor interne verhoudingen. Je weet marketingtermen te vertalen naar begrijpelijke en doelmatige taal voor collega’s buiten jouw team. Je brengt creatieve ideeën mee en hebt veel belangstelling voor huidige en nieuwe (vormen van) media. Je houdt jezelf goed op de hoogte en bent uiteraard bekend met ons merkportfolio op gebied van radio, televisie, online en on demand.

Je ziet allerlei kansen voor de NPO om deze nog toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en om de waarden van de publieke omroep te vertalen naar USP’s.

Directie Publiek & Marketing
Als Marketingcommunicatie Manager werk je op de afdeling Marketing, die als doelstelling heeft het publiek aan te sporen de content van de publieke omroep te bekijken, te beluisteren of te gebruiken. We willen graag met het publiek een band opbouwen, om de persoonlijke en maatschappelijke impact van het media-aanbod van de omroepen zo groot mogelijk te laten zijn. Op marketinggebied zijn wij het expertisecentrum richting de zender-, genre- of programmeerteams, omroepen en de diverse teams binnen de directie Publiek & Marketing.

De afdeling Marketing bestaat uit twee subteams: Marketingcommunicatie en Continuïteit & Promotie (C&P). De andere afdelingen binnen de directie Publiek & Marketing zijn Publieksonderzoek en Corporate Communicatie. Als Marketingcommunicatie Manager rapporteer je aan de Manager Marketing.

Arbeidsvoorwaarden

  • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn.
  • Bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden.
  • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris.
  • Je krijgt 200 vakantie-uren (op basis van 36 uur per week).
  • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.
  • De functie van marketingcommunicatie manager is een vaste baan voor 36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 3.651,- en € 5.742,- bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van marketingcommunicatie manager neem dan contact op met Caroline Will, marketing manager, via 06-50 84 46 04. Je kunt ook appen of bellen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur dan jouw cv en motivatiebrief (ter attentie van Caroline Will).

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt solliciteren tot en met zondag 14 juli 2024.

16 juli 2024: terugkoppeling sollicitatie (einde dag).
18 juli 2024: eerste sollicitatiegesprekken.
19 juli 2024: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken.
22 juli 2024: tweede sollicitatiegesprekken.
23 juli 2024: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken.
25 juli 2024: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per e-mail).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.