Nieuwe Instituut: Stagiair Productie Tentoonstellingen

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair Productie Tentoonstellingen voor minimaal 4 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenNieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: nieuwsgierig, meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam / regionaal / nationaal / internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt vanaf september 2024 ter ondersteuning voor de afdeling Programma een enthousiaste

Stagiair Productie Tentoonstellingen

minimaal 4 dagen per week

Wat is het doel van de stage?
Assisteren bij het organiseren van werkzaamheden die samenhangen met de realisatie van projecten van Nieuwe Instituut (onder andere tentoonstellingen, workshops en/of evenementen).

Wat houdt te functie in?
Als Stagiair Productie draai je vol mee in het team, en treed je op als assistent-producer bij de voorbereiding en productie van tentoonstellingen en activiteiten.

Wat ga je doen?

 • Inventariseren van tentoon te stellen objecten.
 • Onderzoek doen naar materialen en objecten.
 • Vertalen van het ruimtelijk en grafisch ontwerp naar een uitvoeringsplan.
 • Afstemmen van werkzaamheden van alle partijen betrokken bij de productie, zoals vormgevers, vertalers en leveranciers.
 • Opstellen van planningen en draaiboeken.
 • Ondersteuning van producenten bij op- en afbouw van diverse projecten.
 • Meewerken tijdens evenementen, zowel uitvoerend als coördinerend.
 • Bewaken van de kwaliteit, voortgang en de kosten van de werkzaamheden in relatie tot de algehele realisatie van het project.
 • Documenteren van projecten.

Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
 • Inschrijving bij een HBO- of WO studie, bij voorkeur cultureel georiënteerd (het betreft een stageplaats, geen werkervaringsplaats);
 • Organisatietalent en hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken en goed kunnen communiceren;
 • Stressbestendig en flexibel tijdens het verrichten van diverse werkzaamheden onder tijdsdruk;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is een pre.

Wat bieden wij?
Een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over de processen en productie van diverse activiteiten, en over het werken in een landelijke culturele instelling.

Vergoeding voor de stage bedraagt € 500,- bruto per maand (bij 5 dagen) of betaling van reiskosten woon-werkverkeer. De duur van de stage is 3 tot 6 maanden, minimaal 4 dagen per week. De periode van september tot en met december heeft de voorkeur zodat er kan worden meegewerkt aan zowel de pre-productie als de opbouw en realisatie van de tentoonstelling Tuinen van de toekomst, die in samenwerking met het Vitra Design Museum wordt gerealiseerd.

Meer weten?
Voor vragen over de stageplaats kun je contact opnemen met Lotte de Vries, teamleider Productie, via l.devries@nieuweinstituut.nl.

Reageren
Stuur je beknopte motivatie, cv, duur van je stage en gewenste periode naar Lotte de Vries, l.devries@nieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.