Nieuwe Instituut: Stagiair Productie Evenementen

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair Productie Evenementen voor minimaal 4 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenNieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: nieuwsgierig, meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam / regionaal / nationaal / internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt vanaf augustus 2024 ter ondersteuning van de afdeling Programma een enthousiaste

Stagiair Productie Evenementen

minimaal 4 dagen per week

Wat is het doel van de stage?
Assisteren bij het organiseren van werkzaamheden die samenhangen met de realisatie van evenementen van het Nieuwe Instituut.

Wat houdt de functie in?
Als Stagiair Productie Evenementen draai je vol mee in het team, en treed je op als assistent-producent bij de voorbereiding en productie van evenementen.

Wat ga je doen?

 • Assisteren bij de organisatie en uitvoering van diverse evenementen.
 • Stressbestendig omgaan met de dynamische aard van evenementenproductie.
 • Zorgvuldig en gestructureerd plannen en coördineren van taken.
 • Effectief samenwerken met collega’s, partners, en sprekers.
 • Hands-on meewerken aan de op- en afbouw van evenementen.
 • Optimaliseren van de werkwijze rondom eventproducties.
 • Gastvrij ontvangen van bezoekers.

Houd rekening met een flexibel werkschema, evenementen vinden namelijk vooral plaats in de avonden en af en toe in het weekend.

Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur.
 • Inschrijving bij een hbo- of wo studie, bij voorkeur cultureel georiënteerd (het betreft een stageplaats, geen werkervaringsplaats).
 • Organisatietalent en hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken en goed kunnen communiceren.
 • Stressbestendig en flexibel tijdens het verrichten van diverse werkzaamheden onder tijdsdruk.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is een pre.

Wij bieden
Als Stagiair Productie Evenementen krijg je de kans om te groeien in een inspirerende en dynamische omgeving. Je leert tijdens je stage over het werken in een culturele instelling en je zult je netwerk binnen de culturele sector vergroten. Je bent betrokken bij de productie van diverse evenementen en speelt een waardevolle rol in ons team. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 500,- (bij een fulltime stage) of een vergoeding voor woon-werkverkeer. De duur van de stage is 3 tot 6 maanden, minimaal 4 dagen per week. De exacte periode kan in overleg worden afgestemd. Een start per augustus 2024 heeft de voorkeur zodat we je voor de start van het nieuwe culturele seizoen wegwijs kunnen maken.

Meer weten?
Voor vragen over de stageplaats kun je contact opnemen met Lotte de Vries, teamleider Productie, via l.devries@nieuweinstituut.nl.

Reageren
Stuur je beknopte motivatie, cv. duur van je stage en gewenste periode naar Lotte de Vries, l.devries@nieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.