Mores: Bureaumedewerker

Mores in Amsterdam zoekt een Bureaumedewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 14-07-2024Mores is het steun- en adviespunt grensoverschrijdend gedrag in de culturele, creatieve en mediasector.

Als steunpunt biedt Mores een vangnet voor iedereen die werkt in de sector of daarvoor studeert, te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en niet terecht kan of wil bij een vertrouwenspersoon in de eigen organisatie. Ook mensen die getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag, daarvan beschuldigd worden of als organisatie of leidinggevende niet weten hoe te handelen, kunnen bij de vertrouwenspersonen van Mores terecht voor ondersteuning of advies.

Mores is daarnaast adviespunt grensoverschrijdend gedrag. Organisaties en opleidingen kunnen bij Mores terecht met vragen over preventie, het ontwikkelen van beleid om een veilige werkomgeving te borgen en het inrichten van informele en formele routes voor als het desondanks misgaat.

Mores bestaat sinds 2018 als stichting met een werkbestuur en externe vertrouwenspersonen. Sinds maart 2024 heeft Mores een bureau met een tweekoppige directie. Mores is een organisatie in ontwikkeling en zoekt voor ondersteuning van de directie per 1 september 2024 een

Bureaumedewerker (x/v/m)

20 uur per week (0,53 fte)

Wat je gaat doen

 • Samen met de directie draag je bij aan de ontwikkeling van Mores, benut je kansen om de zichtbaarheid en bekendheid van Mores te vergroten en onderhoud je contact met de culturele, creatieve en mediasector en andere belanghebbenden.
 • Je houdt de algemene mailboxen en agenda bij en beantwoordt vragen of stuurt deze door. Op jouw werkdagen ben je het eerste telefonische aanspreekpunt voor Mores.
 • Je schrijft en redigeert teksten voor de nieuwsbrief en de website en beheert de sociale media. Je houdt de ontwikkelingen in de sector en op het gebied van sociale veiligheid bij.
 • Je organiseert (online) bijeenkomsten voor aangesloten partijen en bereidt samen met de directie externe presentaties voor.
 • Je notuleert bestuursvergaderingen en bereidt de agendastukken voor.

Profiel

 • Communicatievaardig: je kunt complexe informatie vertalen naar aansprekende tekst en beeld, zowel voor de website, een nieuwsbrief of een PowerPointpresentatie. Je hebt ervaring met CMS en het inzetten van sociale media zoals LinkedIn en Instagram voor zakelijke doeleinden.
 • Administratief vaardig: je kunt mail en telefoontjes betrokken en correct afhandelen en doorzetten. Je kunt gestructureerd en nauwkeurig werken, bijvoorbeeld voor agendabeheer, notulen uitwerken of het voorbereiden van een jaarverslag.
 • Zorgvuldig: je gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met de informatie die je krijgt. Je kunt luisteren zonder oordeel.
 • Affiniteit met de culturele, creatieve en mediasector en het onderwerp sociale veiligheid. Ervaring in de sector, met name de mediasector, en kennis van het onderwerp sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag is een pre.
 • Leergierig: je bent gemotiveerd om je kennis op het gebied van het werk van de vertrouwenspersoon, sociale en psychologische veiligheid en ontwikkelingen binnen en buiten de sector te vergroten.

We bieden
Een uitdagende functie in een geëngageerde, maar informele werkomgeving op een centrale plek in Amsterdam. Mores is een organisatie in ontwikkeling en biedt daarmee de kans om mee te groeien.

Het betreft in eerste instantie een functie voor 20 uur per week (0,53 fte op basis van een 38-urige werkweek) voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging. Wij bieden een marktconform salaris (salariëring gebaseerd op schaal V, cao Toneel en Dans) en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij de aard van de functie, waaronder 8 procent vakantiegeld. Voor de functie krijg je een laptop, bovendien bestaat de mogelijkheid tot thuiswerken.

Het is in overleg ook mogelijk deze functie als zzp’er te vervullen.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? We nodigen je uit vóór 15 juli 2024 te reageren, ter attentie van Philip Montnor onder vermelding van ‘Bureaumedewerker’, via info@mores.online. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Philip Montnor (philip@mores.online) of Mette Raaphorst (mette@mores.online), directieleden van Mores.

We vragen je ons je cv te sturen met een korte motivatiebrief (ongeveer één A4), waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:

 • Wat motiveert jou om op deze vacature te reageren?
 • Uit welke voorbeelden (maximaal drie) blijkt jouw marketing- en communicatievaardigheid?
 • Welke ervaring heb je met ondersteunend werk? Wat heb je nodig om dit werk zorgvuldig te kunnen doen?
 • Wat spreekt je aan in de culturele, creatieve en mediasector en het onderwerp sociale veiligheid?
 • Wat wil je het komende jaar leren of ontwikkelen?

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 18 juli 2024. De tweede ronde gesprekken vindt plaats op 25 juli 2024. Een opdracht na de eerste ronde kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website of lees het Follow Up-interview met directeur Mette Raaphorst.