Mauritshuis: HR Business Partner

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een HR Business Partner voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenIn het Mauritshuis werken ruim tachtig medewerkers en hebben wij altijd plek voor stagiaires. Daarnaast werken er 40 tot 50 medewerkers op flexibele basis zoals rondleiders, museumdocenten en servicebaliemedewerkers. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen. Bij elke tentoonstelling vormen experts uit verschillende afdelingen een team. Steeds in andere combinaties. Zo houden we onze blik scherp.

Het Mauritshuis is het thuis van Vermeers’ Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17e-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden wil verbinden.

Hierbij is het belangrijk dat ook onze collega’s zich bij ons thuis voelen. We willen een inspirerende werkomgeving bieden waarin medewerkers worden aangemoedigd verantwoordelijkheid te nemen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Het Mauritshuis zoekt een energieke en verbindende

HR Business Partner

32 tot 36 uur per week

Als HR business partner ben jij verantwoordelijk voor beleid en uitvoering van het brede gebied van personeelsmanagement. Jij bent de sparringpartner, inspirator, vraagbaak en critical friend van de afdelingshoofden en de directie. Je ontwikkelt en implementeert HR beleid waarmee het Mauritshuis nu én in de toekomst in staat is invulling te geven aan goed werkgeverschap. Zoals bijvoorbeeld strategische personeelsplanning, een toekomstbestendig functiehuis, arbeidsvoorwaardenbeleid, de optimalisatie van het medewerkerstevredenheidsonderzoek en (daaruit voortvloeiende) trajecten voor (organisatie)ontwikkeling.

Jij pakt een actieve rol bij het zijn van de partner van de afdelingshoofden in hun rol als integraal manager bij alle voorkomende HR vraagstukken van werving en selectie, on- en off boarding, ontwikkeling , verzuimbegeleiding tot de toepassing van HR instrumenten, je richt je blik zowel naar buiten als naar binnen bij het signaleren van trends. Je bent daartoe goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en hebt ervaring met medezeggenschap. Je ziet kansen en weet ontwikkelingen in het HR veld te benutten en te implementeren voor het Mauritshuis. Technologie en data vind je interessant, de verdere ontwikkeling van DigiHR, waarbij je moderne en efficiënte digitale HR processen neerzet is namelijk een van de projecten. Je adviseert de directie inzake medezeggenschap en jij bent de schakel tussen de organisatie en externe contacten, zoals de arbodienst en de museumvereniging. Je draait jouw hand niet om voor rapportages en analyses en niet te vergeten is er de verantwoordelijkheid voor het (laten) uitvoeren van personeels- en salarisadministratie.

Voor onze groeiende organisatie werk je niet alleen. Het team HR bestaat uit de HR business partner (onze huidige HR business partner gaat binnenkort met vroeg pensioen) en een nog te werven medewerker HR. In deze functie rapporteer je aan de zakelijk directeur.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een hbo+ of academische achtergrond, bij voorkeur in HRM of een ander relevant vakgebied;
  • Je hebt ruime relevante werkervaring als HR-professional binnen een complexe organisatie en daarmee beschik je over actuele en gedegen kennis van wet- en regelgeving (inclusief medezeggenschap) en van HR ontwikkelingen en trends. Je hebt een duidelijke visie hoe dit voor onze organisatie toepasbaar is;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden om effectief te kunnen communiceren met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie;
  • Je bent organisatiesensitief en gaat doelgericht te werk gaat. Je begrijpt de dynamiek en de behoeften van de organisatie en weet hierop doortastend en effectief in te spelen;
  • Je bent zelfstandig, overtuigend, resultaatgericht en innovatief;
  • Je hebt een vlotte pen;
  • Je bent opgeruimd van aard en weet de rust te bewaren te midden van alle prioriteiten.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving in een van de mooiste musea van Nederland, een bevlogen team en never a dull moment. We bieden een aanstelling voor 32 / 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie zal worden ingeschaald in schaal 11 of 12 conform de Museum cao en inschaling binnen een schaal is afhankelijk van ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven en werkgeluk ervaren in onze organisatie. Om bij te dragen aan goede balans tussen werk en privé bieden we onder meer 27 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis van 36 uur per week), is gedeeltelijk thuiswerken mogelijk en worden hier faciliteiten voor geboden, maken we maatwerkafspraken over mantelzorg, stimuleren we opleiding, ontwikkeling en kennisdeling.

Solliciteren?
Ben jij die ervaren en doortastende HR Business Partner die van uitdaging en afwisseling houdt en wil je bijdragen aan het werkgeluk van onze medewerkers en werken in het mooiste museum van Den Haag? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae naar vacature-HRBP@mauritshuis.nl. Wij sluiten de vacature zodra wij voldoende reacties hebben ontvangen.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Gwenn Kocken, HR Business Partner a.i., te bereiken op: 06- 52087794 of g.kocken@mauritshuis.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt echt niet op prijs gesteld, wij krijgen zelf genoeg respons op onze unieke vacatures.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.