MATZER Theaterproducties: Allround Marketing- & Communicatie-professional

MATZER Theaterproducties in ’s-Hertogenbosch zoekt een Allround Marketing- & Communicatieprofessional voor circa 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2024MATZER Theaterproducties is een ondernemend theatergezelschap rond artistiek leider Madeleine Matzer en gevestigd in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf 1 januari 2025 neemt Martine Manten het artistieke stokje van Madeleine over. MATZER zet kwaliteitstheater midden in de samenleving en maakt kunst onderdeel van een groter maatschappelijk gesprek. Bij MATZER komen artistieke kwaliteit, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid samen in autonome theatervoorstellingen over onderwerpen die iedereen aangaan. Door interactieve nagesprekken, workshops en andere activiteiten een geheel te laten vormen met de voorstellingen, ontstaan transparante, emotioneel gelaagde, artistieke theaterprojecten. MATZER werkt intensief samen met theaters, bedrijven, instellingen en overheden en barst uit z’n voegen van de ambities en plannen.

Allround Marketing- & Communicatieprofessional (m/v/x)

medior / senior

circa 24 uur per week

Als marketing- & communicatieprofessional ondersteun je MATZER in het brengen van autonome actuele maatschappelijke theaterstukken naar theaters én bedrijven en organisaties.

Je stuurt als leidinggevende de afdeling marketing en communicatie aan en je staat in contact met theaters, bedrijven en creatieven om passende communicatie rond onze voorstellingen te bedenken en uit te voeren.

Je bent vanuit jouw vak nauw betrokken bij het maakproces en de makers van een voorstelling. Vanaf het eerste concept, de aanloop naar een première en de tour denk je mee over communicatie- en marketingkansen voor verschillende voorstellingen. Het schrijven van campagneteksten, het ontwikkelen en laten maken van een aansprekende middelen en het managen van aandacht van de pers hoort bij je werkzaamheden.

Voor onze voorstellingen bij partners en bedrijven begeleid en adviseer je de organisatoren bij de communicatie rond hun voorstelling met onze toolkits. Naast de dagelijkse werkzaamheden bouw je met originele en frisse ideeën aan de concerncommunicatie van MATZER Theaterproducties als ondernemend theatergezelschap.

Wie ben jij

 • Je bent creatief en denkt mee over strategische plannen en aan de hand daarvan ontwikkel je op voorstellingsniveau nieuwe marketingstrategieën en je geeft leiding aan de praktische uitvoering ervan.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur, in het bijzonder met theater.
 • Je hebt een strategisch gevoel en inzicht; je kunt goed zelfstandig werken maar ook goed samenwerken en enthousiasmeren.
 • Je hebt een praktische, flexibele, constructieve, resultaatgerichte instelling en bent in staat te denken in oplossingen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een vaardige pen.
 • Je houdt overzicht en kunt goed plannen.

Wat ga je doen

 • Je bewaakt op marketinggebied de langetermijnvisie; draagt bij aan de
  beleidsontwikkeling van de organisatie en je houdt je actief bezig met een vernieuwende marketingaanpak.
 • Je weet onze voorstellingen creatief en beeldrijk te vertalen naar campagnes en
  middelen.
 • Je onderhoudt uitstekende contacten met producenten, makers, partners, theaters, overige speelplekken en vertegenwoordigers van de media; daarnaast onderhoud je contacten met onder meer vormgevers en drukkers.
 • Je geeft inhoud aan de budgettering in overleg met de artistieke en zakelijke leiding.
 • Je verzorgt (mede) de productie van alle voorkomende communicatie-uitingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de socialmedia-accounts, nieuwsbrieven en website.
 • Je onderhoudt relevante in- en externe netwerken.
 • Je organiseert interviews en voert het woord namens de artistieke en zakelijke leiding.
 • Je coördineert de uitvoering van de werkzaamheden van de afdeling.
 • Je onderhoudt contacten over de dagelijkse gang van zaken met zowel de artistieke als de zakelijke leiding.

Wat bieden wij
Je werkt in een creatieve, inspirerende en leerzame omgeving met ervaren personen. Je vergoeding is gebaseerd op de cao Toneel en Dans.

Bij MATZER Theaterproducties maken we maatschappelijk theater dat iedereen aangaat. Daarom streven we ernaar om als organisatie ook een afspiegeling te zijn van die maatschappij.

Is je interesse gewekt in deze veelzijdige en uitdagende baan in de culturele sector? Stuur ons dan snel een bericht. Reageren kan tot 1 juli 2024 door je cv en motivatiebrief te sturen naar onze Zakelijk Leider Agnes Bolwiender.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.