Maartje & Kine: Productieassistent

Maartje & Kine in Amsterdam / Utrecht zoekt een Productieassistent voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenMaartje & Kine zijn een Noors / Nederlands muzikaal cabaretduo. Ze trekken al enkele jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Maartje & Kine houden evenveel van Frans Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend, virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

Maartje & Kine zijn bekend van de NTR-documentaire Maartje & Kine buigen niet over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Het duo is fameus voor hun Miniconcerten voor Alleenstaanden en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze schitterden zowel bij Podium Klassiek als op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.

productieassistent theatertour Maartje & Kine (dec ’24 – jan ’25)

Productieassistent

20 december 2024 – januari 2025

Wil jij deel uitmaken van onze winterse theatertour – zowel op als naast het podium? Ben je organisatorisch sterk, sociaal vaardig en heb je affiniteit met theater en/of productiewerk? Zoek je een (bij)baan in de creatieve sector? Dan is deze functie als productieassistent voor SNEEUWBEESTEN iets voor jou!

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. Bovendien wordt het publiek (en de koren) verwend met gløgg (glühwein). SNEEUWBEESTEN wordt een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Wat ga je doen?
Als productieassistent van SNEEUWBEESTEN speel je een essentiële rol in het goed verlopen van de avonden, en speel je ook een rol óp het podium. In de voorbereiding beantwoord je vragen van koren en schakel je met de theaters en techniek over technische benodigdheden.

Op de dag zelf ontvang en begeleid je de koren die deelnemen aan de voorstelling. Je zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen, zorgt dat ze op tijd op het podium staan en begeleidt ze naar de kleedkamer en foyer en voorziet ze van een hapje en drankje. Daarnaast assisteer je tijdens de show ook op het podium. Je hebt een kleine rol als verschrikkelijke sneeuwman en je assisteert bij een spectaculaire goocheltruc. Hier kun je meer of minder artistieke vrijheid in nemen.

Je ondersteunt bij diverse algemene productietaken, zoals het klaarzetten van het avondeten voor de cast en crew. Je zet merchandise klaar, en bent een helpende hand voor het technische team. Je krijgt in korte tijd alle aspecten van het draaien van een theatertour mee.

SNEEUWBEESTEN is een muzikale midwinterproductie met een creatief, gezellig en muzikaal team. De vergoeding voor deze functie bedraagt 100 euro per avond. In totaal gaat het om 21 voorstellingen door het hele land in de periode van november ‘24 t/m januari ‘25. Voor de exacte data check de speellijst op maartjeenkine.nl/speellijst. Studenten worden ook expliciet uitgenodigd om te reageren. Mocht je deze functie willen delen, is dat ook een optie.

Periode:

 • 05 november 2024 tot 26 januari 2025
 • 21 grote zalen shows door het hele land

Functievereisten:

 • Ervaring in een productie-gerelateerde rol of is een pre, bij voorkeur in de theatersector;
 • Zin om ook elke avond op het podium te staan;
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om goed samen te werken in teamverband;
 • Organisatorisch talent;
 • Goede schriftelijke vaardigheden;
 • Flexibiliteit en bereidheid om ’s avonds en in het weekend te werken;
 • Bezit van een rijbewijs is een pre;
 • Doe je een opleiding in theater/muziek of dans? Dan kan je je bijdrage op het podium ook op eigen wijze invullen en in overleg uitbreiden;
 • Deze functie is ook te vervullen als stage vanuit je opleiding;
 • Heb je weinig ervaring maar ben je actief en enthousiast? Schroom dan niet om ons een bericht te sturen;
 • Woonachtig in Amsterdam of Utrecht is een pre, je kan dan met ons meerijden om rond 16.00 in het theater te zijn.

Wij bieden:

 • Een inspirerende werkomgeving binnen de theaterwereld;
 • De mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en waardevolle ervaring op te doen;
 • Een vergoeding van 100 euro per show (tour van 21 shows), reiskosten en de losse uren voor de voorbereiding krijg je ook vergoed;
 • De kans om van dichtbij betrokken te zijn bij een theatertour van Maartje & Kine.

Ben jij de productieassistent die we zoeken?
Stuur dan je cv en een korte motivatiebrief naar contact@maartjeenkine.nl. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.