Kunstzone: Hoofdredacteur

Kunstzone in Vught zoekt een Hoofdredacteur voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2024Kunstzone is hét tijdschrift voor professionals in kunst- en cultuureducatie die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. Momenteel verschijnt het blad zes keer per jaar. Elke editie heeft een themadeel en daarnaast losse artikelen, rubrieken, beeldreportages en columns. Onze website en social media-kanalen bieden verdieping, extra materiaal en de mogelijkheid tot interactie met lezers.

Kunstzone wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door de landelijke kunstvakverenigingen Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur (VONKC) en VLS, de vakvereniging voor muziekdocenten.

In het voorjaar van 2024 heeft Kunstzone een transitie ingezet, om nog beter aan te sluiten bij de hedendaagse kunstvakdocent in het onderwijs, met onder andere het doel een solide en inspirerende digitale omgeving te creëren. Om deze reis voort te zetten, is Kunstzone op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur om de plannen op te zetten en vorm te geven.

Wil jij leidinggeven aan de betrokken redactie, in samenwerking de inhoud van het blad samenstellen én richting geven aan de toekomst van Kunstzone? Lees dan verder!

Hoofdredacteur

16 tot 24 uur per week

Wat ga je doen?
Als hoofdredacteur leid je de redactie van het tijdschrift en de website. Jij bepaalt – in overleg met de redactie, eindredactie, beeldredactie, webredactie én de kunstvakverenigingen – de vorm en inhoud van het blad en de website, plant elke editie en stippelt de koers voor de korte en lange termijn uit.

Je inspireert redacteuren en freelancers door suggesties aan te dragen en voorziet hun redactionele werk van feedback. Je bent steeds op zoek naar interessante ontwikkelingen, nieuwtjes, onderzoeken of goede praktijken om deze vervolgens een plek te geven in het tijdschrift en andere media van Kunstzone.

Naast deze leidinggevende, organisatorische en inhoudelijke werkzaamheden, ga je je ontfermen over het voortzetten en uitvoeren van de transitie. Hierin hebben we onder andere de ambitie om meer richting te geven aan (de inhoud van) onze digitale media.

Wat zoeken we?
We zoeken een hoofdredacteur die:

 • In staat is leiding te geven aan een team van gekwalificeerde medewerkers. De hoofdredacteur weet het team te inspireren en externe auteurs aan te trekken.
 • Organisatorisch sterk is en overzicht kan houden.
 • De inhoudelijke kwaliteit kan bewaken.
 • Redactionele ervaring heeft en beschikt over een vlotte en goede pen.
 • Op de hoogte is van de actuele stand van zaken in zowel het binnen- als buitenschoolse kunst- en cultuuronderwijs.
 • In staat is het opgebouwde netwerk te onderhouden en beschikt over een aanzienlijk netwerk in het kunstonderwijs en het brede, kunsteducatieve veld.
 • In staat is samen te werken en rekening te houden met de belangen van de vakverenigingen.
 • Interessante ideeën heeft over digitalisering.
 • Een transitie verder richting kan en wil geven.

Wat bieden we?
Kunstzone zoekt een hoofredacteur voor 24 uur per week (op freelancebasis met een starttarief van € 46,73 per uur of 0,4/0,6 fte via cao-regeling voor vrijstelling van werkzaamheden aan je school). De functie kan in overleg vervuld worden van 16 tot 24 uur per week, afhankelijk van je beschikbaarheid. De hoofdredacteur start vanaf oktober 2024, voor een periode van één jaar, met een mogelijke verlenging. De huidige hoofdredacteur blijft tot eind oktober, zodoende wordt er voorzien in een ‘warme overdracht’.

De organisatie biedt

 • Een grote creatieve vrijheid voor het samenstellen van de inhoud.
 • De gelegenheid om invulling te geven aan een nieuwe visie en toekomstidealen.
 • Een bevlogen team met inspirerende mensen.
 • De mogelijkheid om veel te lezen over (nieuwe) theorieën en praktijken in het kunstonderwijs.
 • Een groot, landelijk netwerk en samenwerkingspartners.
 • Potentieel voor groei en opdoen van ervaring.

Kunstzone is een open, horizontale organisatie, bestaande uit mensen met diverse achtergronden, kennis en ervaringen. Kunstzone streeft ernaar dat iedereen zich welkom voelt binnen de organisatie.

Hoe solliciteren?
Stuur jouw cv en een korte motivatiebrief vóór 25 augustus 2024 naar hoofdredactie@kunstzone.nl.

Mocht je een vraag hebben of meer informatie willen, mail gerust naar hoofdredactie@kunstzone.nl.

We kijken ernaar uit van je te horen!

Op 28 augustus kun je een reactie verwachten, met een eventuele uitnodiging voor een gesprek. De gesprekken worden gehouden tussen 2 en 6 september.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.