Kunstzone: Eindredacteur

Kunstzone in Vught zoekt een Eindredacteur voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2024Kunstzone is hét tijdschrift voor professionals in kunst- en cultuureducatie die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. Momenteel verschijnt het blad zes keer per jaar. Elke editie heeft een themadeel en daarnaast losse artikelen, rubrieken, beeldreportages en columns. Onze website en social media kanalen bieden verdieping, extra materiaal en de mogelijkheid tot interactie met lezers.

Kunstzone wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door de landelijke kunstvakverenigingen Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur (VONKC) en VLS, de vakvereniging voor muziekdocenten.

Wil jij werken met een betrokken redactie en bijdragen aan een mooi digitaal en fysiek tijdschrift voor kunstprofessionals in het onderwijs? Lees dan verder!

Eindredacteur

16 uur per week

Wat ga je doen?
De eindredacteur houdt zich bezig met de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de teksten, uitgaande van doel en doelgroep. Als eindredacteur redigeer je teksten van de redactieleden en van externe auteurs. Je zet de puntjes op de ‘i’, schaaft aan stijl, spelling, logica in de opbouw en controleert verwijzingen. Soms zijn er grotere wijzigingen nodig en doet de eindredactie inhoudelijke suggesties ter verbetering van artikelen, rubrieken en columns. De eindredacteur onderhoudt het contact met auteurs na aanlevering van artikelen en zorgt ervoor dat deze in goede orde aangeleverd worden bij de vormgever of webredactie.

Naast het redigeren van teksten voor Kunstzone, verzorgt de eindredactie bijschriften bij beeldmateriaal, tekst bij diverse beeldreportages en kaders bij artikelen. De eindredactie ontfermt zich over de correcties van de drukproeven.

Wat zoeken we?
We zoeken een eindredacteur die:

  • (Eind)Redactionele ervaring heeft en beschikt over een vlotte en goede pen.
  • Thuis is in de inhoud van het kunstonderwijs en op de hoogte is van de actuele stand van zaken in zowel het binnen- als buitenschoolse kunstonderwijs.
  • De (inhoudelijke) kwaliteit van teksten kan bewaken.
  • Het lezerspubliek (kunstvakdocenten) kent.
  • In staat is nauw samen te werken met hoofd-, beeld- en vakredactie.

Wat bieden we?
Kunstzone zoekt een eindredacteur voor 16 uur per week (op freelancebasis met een starttarief van € 46,73 per uur of 0,4 fte via cao-regeling voor vrijstelling van werkzaamheden aan je school). De functie kan in overleg vervuld worden van 8 tot 16 uur, afhankelijk van je beschikbaarheid. De eindredacteur start vanaf oktober 2024, voor een periode van één jaar, met een mogelijke verlenging.

De organisatie biedt

  • Een bevlogen team met inspirerende mensen.
  • De mogelijkheid om veel te lezen over (nieuwe) theorieën en praktijken in het kunstonderwijs.
  • Een groot, landelijk netwerk en samenwerkingspartners.
  • Potentieel voor groei en opdoen van ervaring.

Kunstzone is een open, horizontale organisatie, bestaande uit mensen met diverse achtergronden, kennis en ervaringen. Kunstzone streeft ernaar dat iedereen zich welkom voelt binnen de organisatie.

Solliciteren
Stuur jouw cv en een korte motivatiebrief vóór 25 augustus 2024 naar hoofdredactie@kunstzone.nl.

Mocht je een vraag hebben of meer informatie willen, mail gerust naar hoofdredactie@kunstzone.nl.

We kijken ernaar uit van je te horen!

Op 28 augustus kun je een reactie verwachten, met een eventuele uitnodiging voor een gesprek. De gesprekken worden gehouden tussen 2 en 6 september.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.