KNAW: Informatiespecialist

KNAW in Amsterdam zoekt een Informatiespecialist voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-07-2024De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten – en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek – die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Werk je graag zorgvuldig en precies? Heb je ervaring op het gebied van archief- of informatiemanagement? En heb je hart voor onderzoek en wetenschap? Dan is dit de baan voor jou.

Informatiespecialist

38 uur per week

Als informatiespecialist bij de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) sta je in voor een betrouwbaar en toegankelijk (digitaal) archief. Je gaat aan de slag met digitaal en fysiek dossierbeheer. Je registreert documenten en ziet toe op bewaartermijnen. Je voert wet- en regelgeving uit, en past interne afspraken toe. Zie je kansen om de informatievoorziening te verbeteren? Dan krijg je de kans om dit op te pakken, samen met je collega’s.

Je hebt een belangrijke rol als adviseur naar collega’s van andere afdelingen. Je kunt hen helder uitleggen hoe ons Document Management Systems M-files in de praktijk gebruikt moet worden. Je draagt bij aan een optimale (digitaal duurzame) informatiehuishouding binnen de KNAW en denkt waar nodig op beleidsniveau mee over verbeteringen. Je voert gewenste en noodzakelijke (beleids)veranderingen door, zodat we blijven voldoen aan wet- en regelgeving.

Wat neem je mee?

  • Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers;
  • Je bent accuraat, resultaatgericht en betrokken;
  • In denken en handelen ben je van nature integer en organisatiesensitief;
  • Je weet wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt en je hebt kennis van de archiefwet- en regelgeving, AVG en Woo;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau op het gebied van archief- en informatiemanagement (VVA);
  • Ervaring met waardering en selectie van analoge archieven is een aanbeveling.

Jij komt te werken in een klein en hecht team met vier mensen. Je krijgt de ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Het team is onderdeel van de afdeling Communicatie & Informatievoorziening waar in totaal 19 mensen werken.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €57.278 bruto per jaar bij een full time dienstverband. Dit is inclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering, maar exclusief reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Solliciteren?
Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae vóór 1 juli 2024. Voor meer informatie neem je contact op met Frans Verbeek, Coördinator Informatievoorziening, tel. 06 41 46 95 45 of via frans.verbeek@knaw.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.