King’s Men: Zakelijk Leider

King’s Men in Enschede / Rheine (D) zoekt een Zakelijk Leider voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenKing’s Men maakt sinds 2016 grensontkennend theater. Eigenzinnige, meertalige voorstellingen voor een breed publiek in de intieme setting van bijzondere buitenlocaties, landhuizen en kastelen, in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Het ensemble en de crew bestaan uit Nederlandse en Duitse medewerkers en we spelen Shakespeares klassiekers in een mix van vier talen: Duits, Nederlands, Engels en Twents. Overijssel en Nordrhein-Westfalen zijn de belangrijkste speelgebieden. De voorstellingen worden gerepeteerd en gaan in première op het landgoed van Kloster Bentlage in Rheine (D). Alle medewerkers werken vanuit hun eigen werkplek en komen regelmatig samen in Rheine voor overleg.

Zakelijk-financieel is King’s Men een leuke en interessante uitdaging. We zijn op twee manieren georganiseerd: een stichting King’s Men in Enschede en een GbR King’s Men in Rheine. Deze constructie past bij wie we zijn, en maakt het mogelijk om zowel in Nederland als Duitsland financiering te zoeken en te vinden. Een unieke organisatievorm die om eigenzinnige ideeën vraagt. Onze droom is om naast de jaarlijkse grote zomerprojecten, uit te breiden met kleinere King’s Men -indoor voorstellingen in de wintermaanden. Om toegankelijker te worden voor mensen met een visuele beperking en om een vaste waarde te worden als regionaal theatergezelschap in de D-NL grensstreek.

Zakelijke Leider

12 uur per week

Ben jij onze gewenste gedroomde en o zo welkome nieuwe collega? Het is tijd voor verandering en de hoogste tijd voor een zakelijke collega die samen met regisseur en artistiek leidster Silvia Andringa, King’s Men naar een nieuwe periode wil en kan leiden. Wij hebben bij het FPK een aanvraag voor structurele ondersteuning 2025-2028 ingediend. En andere aanvragen zitten in de pijplijn van oa. de Euregio. De vacature blijft bestaan, ook mocht blijken dat FPK onze meerjarenaanvraag niet honoreert.

Wij zoeken:

  • Een enthousiaste, initiatiefrijke en zelfstandige zakelijk leider met minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Heb je minder ervaring, maar barst je van de ambitie en sta je open voor training en begeleiding? Reageer!
  • Duits lezen en verstaan is een must. Duits spreken en schrijven minder belangrijk;
  • Wonen aan de Oostkant van Nederland of in NRW is een pre.

Wij bieden:

  • Een afwisselend takenpakket met de kans om ons gezelschap verder te ontwikkelen;
  • Nauwe samenwerking met een geëngageerd en gemotiveerd artistiek/productioneel team;
  • Professioneel werken in een ontspannen informele sfeer;
  • Flexibele werktijden – op dit moment gemiddeld 12 uur per week – die goed te combineren zijn met andere werkzaamheden;
  • Een groot deel van het werk kan thuis of op een ‘andere’ werkplek gedaan worden;
  • Een honorarium conform de gangbare tarieven in de Nederlandse en Duitse theatersector. Bij meerjarige ondersteuning van FPK richten wij ons op de CAO Toneel en Dans;
  • Reiskostenvergoeding woon-werk verkeer en locatiebezoek.

Heb je belangstelling voor de functie of wil je meer weten: mail naar silvia@kingsmen-openair.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.