ITA: Stagiair(e) Productie

ITA in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Productie voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 27-06-2024Artistiek innovatief, meerstemmig en maatschappelijk. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) produceert én programmeert grensverleggende theater- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks produceert ITA, met artistiek directeur Eline Arbo aan het roer, vier tot vijf nieuwe voorstellingen en worden succesvolle voorstellingen uit het repertoire hernomen. Wij verwelkomen ieder jaar zo’n 300.000 bezoekers in onze monumentale schouwburg aan het Leidseplein.

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Bedoeld voor iedereen hetzij als makers, hetzij als publiek. Een plek waar samenwerking, aandacht voor individuele kwaliteit en ontwikkeling voorop staan. Alleen dan kunnen wij als organisatie een inclusief cultuurbeleid realiseren. Wij geloven dat juist dankzij (en niet ondanks) alle verschillen de voordelen van diversiteit (zoals innovatie en creativiteit) tot hun recht komen.
Daar hebben wij ook jou als stagiair(e) Productie bij nodig.

Wil jij hieraan bijdragen en impact maken op de cultuursector? Solliciteer dan voor de functie

Stagiair(e) Productie

32 tot 40 uur per week | 4 of 5 dagen per week

De afdeling Productie bestaat uit een hecht team van in totaal 7 personen, werkzaam in verschillende functies. Het team werkt aan de voorbereiding en uitvoering van de diverse producties en activiteiten van ITA. Wij zoeken een enthousiaste stagiaire die talent heeft voor organiseren en het leuk om allerhande zaken op te pakken.

Werkzaamheden

 • Productionele werkzaamheden in de voorbereiding en de uitvoering van de ITA ensemble producties:
  • het zoeken naar rekwisieten;
  • het organiseren van de catering;
  • het mede helpen ondersteunen van de wensen vanuit de repetitieruimte.
 • Productionele werkzaamheden in de voorbereidingen uitvoering van de Internationale gastprogrammering:
  • het boeken van hotelkamers;
  • het ontvangen en welkom heten van Internationale gezelschappen;
  • het mede helpen opstellen van planningen en draaiboeken.
 • De dagelijkse ondersteuning van de afdeling productie met allerlei voorkomende praktische werkzaamheden.

Bij alle producties zul je werken onder aansturing van de productieleiders. Je werkt zelfstandig in de afdeling ondersteunende taken.

Stagevergoeding
De stagevergoeding bedraagt € 375,- bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA, zodat je van zoveel mogelijk voorstellingen kunt genieten.

Stageperiode
Een stage bij ITA duurt gemiddeld vier maanden. We zoeken iemand voor ongeveer vier of vijf dagen per week. De begindatum en aantal stagedagen is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Word jij enthousiast van deze oproep? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór vrijdag 28 juni 2024. Motivatiebrief en beknopt cv kunnen ter attentie van Michiel van Schijndel naar michiel.vanschijndel@ita.nl.

We willen je vragen om in je motivatiebrief een voorbeeld te geven van een project waar je trots op bent, waar je aan hebt meegewerkt. Dit kan van alles zijn!

Heb je aanvullend nog specifieke leerdoelen of wil je werken aan een speciale stage-opdracht? Bespreek ze met ons!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.