International Film Festival Rotterdam: Head of People & Culture

International Film Festival Rotterdam in Rotterdam zoekt een Head of People & Culture voor 3 tot 4 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenInternational Film Festival Rotterdam (IFFR) verwelkomt jaarlijks jonge en gevestigde filmmakers van over de hele wereld en biedt zo een podium voor onafhankelijke films, talks, exposities, performances en installaties, feesten en meer. Daarnaast zijn we een filmfestival dat zich ook richt op de filmliefhebbers: onze bezoekers. Elk jaar verwelkomen we meer dan 250.000 bezoekers in onze havenstad tijdens ons twaalfdaagse festival in januari/februari. In 2025 organiseren we de 54ste editie.

IFFR streeft nadrukkelijk naar een diverse samenstelling van het team. Een afspiegeling van de stad Rotterdam, waar plek is voor iedereen, ongeacht etnische, economische, culturele en religieuze achtergrond, gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. We nodigen alle geïnteresseerden graag uit om te reageren op deze vacature.

Wij zoeken een

Head of People & Culture

3 tot 4 dagen per week

Als Head of People & Culture ben je onder andere verantwoordelijk voor twee delen: algemeen HR beleid en voorbereiding en uitvoering van het festival vanuit HR.

Je werkt binnen het team Business Affairs en werkt nauw samen met de afdeling Finance. Met betrekking tot het aanname beleid en HR zaken is de rapportage lijn direct met de zakelijk directeur. Je werkt direct samen met de Coordinator Business Affairs en geeft inhoudelijke sturing aan deze rol. Ter voorbereiding en ondersteuning van het festival ben je betrokken bij de opbouw van het volunteers team. Ben jij die ambitieuze, accurate HR professional met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en energieke werkhouding en heb jij zin om een positieve bijdrage te leveren aan het dynamische IFFR team? Dan komen we graag met jou in contact!

Je werkzaamheden omvatten

 • De coördinatie en uitvoering van het (strategische) personeelsbeleid waarbij de focus ligt op Diversiteit & Inclusie en performance.
 • Coördineren en uitvoeren van de HR processen (onboarding, ontwikkeling, verzuim et cetera) en optimaliseren waar mogelijk.
 • Het begeleiden van de recruitment processen en het onderhouden van het werkgeversmerk van IFFR.
 • Je adviseert de directie op HR beleid en strategie en maakt hierop een pragmatisch plan van aanpak.
 • Het monitoren van de gesprekscyclusen en het sparren met- en adviseren van leidinggevenden.
 • Het jaarlijks actualiseren van arbeidsvoorwaarden dat past bij de arbeidsmarkt en het team.
 • Het onderhouden van de relatie met de Personeelsvertegenwoordiging.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie en het organiseren van teamactiviteiten.
 • Ter voorbereiding van het festival stuur je de onboarding en informatievoorziening aan van tijdelijke en nieuwe medewerkers, vrijwilligers en freelancers.

Wij zoeken iemand die

 • Een aantal jaren werkervaring in een zelfstandige HR rol heeft.
 • Een hbo-werk- en -denkniveau heeft, bij voorkeur richting HRM.
 • Communicatief vaardig is en een open houding heeft richting andere mensen.
 • Zich goed kan uitdrukken in het Engels, zowel in woord en geschrift.
 • Actuele kennis beheerst op het gebied van het Nederlandse arbeidsrecht.

Wat bieden wij?
Het team van IFFR is een ambitieus team dat de lat hoog legt, maar ook een feestje kan bouwen. We zijn resultaatgericht, bevlogen en loyaal naar elkaar. De voertaal in de organisatie is Engels. We bieden een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren. We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen en 5 extra ‘compensatiedagen’ (naar rato), een vakantietoeslag van 8%, ruimte om zowel thuis als op kantoor te werken, een pensioenregeling bij Nationale Nederlanden, gezellige team activiteiten, korting op de legendarische merchandise. Naast onze arbeidsvoorwaarden heeft IFFR haar eigen salarishuis. Deze staat gepubliceerd op de website. Deze vacature is ingeschaald in Schaal 11.

Inlichtingen
Heb je inhoudelijke vragen naar aanleiding van deze vacature dan kan je ons bereiken op hr@IFFR.com of 010 890 90 90. Iemand van de afdeling zal je vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reageren
Wij ontvangen graag een beknopte motivatie en cv via de sollicitatiebutton. Alleen volledige sollicitaties – via de button – nemen we in behandeling. We laten je zo gauw mogelijk weten of we een kennismaking op ons kantoor aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam organiseren. Een online (belbin) assessment behoort tot de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.