IDFA: Communicatie Producent

IDFA in Amsterdam zoekt een Communicatie Producent voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 21-06-2024IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, dat jaarlijks in november in 12 dagen documentairefilms en -nieuwe mediaprojecten toont aan 280.000 bezoekers. Daarnaast heeft het sinds het najaar 2023 ook een eigen huis voor documentaire in Het Documentaire Paviljoen in het Vondelpark in Amsterdam. Ook organiseert IDFA activiteiten voor professionals, waar 3.000 internationale professionals op af komen. De organisatie is gevestigd in Amsterdam en bestaat door het jaar heen uit 50+ medewerkers.

Communicatie Producent

0,6 fte

Als Communicatie Producent ondersteun je de productie en planning van (visuele) uitingen voor pers, marketing en communicatie en vorm je de schakel tussen persvoorlichters, redacteuren, vormgevers en externe partners.

Van begin september tot eind november werk je drie dagen per week op de afdeling Marketing en Communicatie samen met de vormgevers onder aansturing van de Communicatie Coördinator en onder de eindverantwoordelijkheid van het Hoofd Marketing & Communicatie. In aanloop naar het festival wordt de afdeling jaarlijks versterkt met tijdelijke krachten, zoals persvoorlichters, stagiairs en freelancers.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Het coördineren van communicatieproducties zoals campagne en persmateriaal, advertenties, klein drukwerk, dia’s;
 • Het ondersteunen van pers bij het maken van de perspresentatie, het zenden van previewlinks en overige persmateriaal naar journalisten;
 • Het ondersteunen van de coordinator communicatie bij contacten met externe partners als IDFA locaties en studieverenigingen.
 • Het maken van kleine aanpassingen aan bestanden in Adobe InDesign en Illustrator wanneer nodig;
 • Het controleren en tijdig aanleveren van bestanden aan drukkers en materiaal aan andere partners.

Functie-eisen

 • Een relevante afgeronde opleiding op tenminste hbo niveau;
 • Drie jaar relevante werkervaring;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels;
 • Goede beheersing van Microsoft Office programma’s, Adobe InDesign en Adobe Illustrator.

Competenties
Van alle medewerkers bij IDFA wordt verwacht dat zij creatief, nieuwsgierig, flexibel, stressbestendig, communicatief en goed in samenwerken zijn. Van de communicatie producent worden bovendien de volgende competenties verwacht:

 • Goed kunnen plannen;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Nauwkeurig.

Inschaling
De functie communicatie producent is ingeschaald in de functiegroep Producent 3 van het Generiek Functiehuis van IDFA. Het salaris valt daarmee in schaal 4. Inschaling bij aanvang vindt plaats op basis van leeftijd en ervaring.

Contract
De functie communicatie producent is een tijdelijke functie die jaarlijks in aanloop naar het festival wordt ingezet om de afdeling te ondersteunen. De functie is 0,6 fte in de periode 1 september tot en met 24 november 2024.

Een opdrachtovereenkomst op zzp-basis behoort tot de mogelijkheden.

Herken jij jezelf in deze vacature?
Dan komen we graag met jou in contact! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatiebrief (in het Nederlands) en cv uiterlijk 21 juni 2024. De gesprekken zullen worden gepland in de week van 24 juni 2024.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Saskia Knol, HR Manager, 06-52633570.

Diversiteit
IDFA is een organisatie met gepassioneerde, gedreven mensen met verschillende ervaringen en achtergronden. IDFA wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent is de basis en diversiteit is de kracht om betere resultaten te behalen. Bij IDFA vinden we het belangrijk dat je gewoon jezelf kunt zijn. Daarom zijn we benieuwd wie jij bent!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.