IBBY Nederland: Secretaris

IBBY Nederland zoekt een Secretaris voor 4 tot 5 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenHeb je een passie voor jeugdliteratuur en leesbevordering? Wil je onderdeel uitmaken van een internationale stichting die zich hiermee bezighoudt?

Stichting IBBY-Nederland is de Nederlandse sectie van de International Board on Books for Young People. IBBY is een non-profitorganisatie met als doel kinderen wereldwijd toegang te geven tot boeken van hoge kwaliteit en zet zich in om door middel van jeugdliteratuur bruggen te bouwen tussen mensen en culturen.

We zoeken per januari 2025 een

Secretaris

als spil van het bestuur.
4 tot 5 vergaderingen per jaar

Als Secretaris van IBBY-Nederland houd je je bezig met allerlei bestuurlijke en organisatorische zaken en ben je de spil van het bestuur. Je houdt van verschillende taken en verantwoordelijkheden en zet je graag vrijwillig in. Je onderhoudt de contacten met het internationale IBBY-netwerk en draagt bij aan de totstandkoming of ondersteuning van leesbevorderingsprojecten wereldwijd.

Het bestuur van IBBY-Nederland vergadert ongeveer 4 tot 5 keer per jaar. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Activiteiten van IBBY-Nederland zijn onder andere

  • Het steunen van nationale en internationale leesbevorderingsprojecten voor kinderen voor wie toegang tot boeken niet vanzelfsprekend is;
  • Het voordragen van Nederlandse kinderboekenauteurs, -illustratoren, vertalers en leesbevorderaars voor internationale prijzen en tentoonstellingen;
  • Het promoten van jeugdliteratuur waarin diversiteit en inclusie een vanzelfsprekende rol spelen;
  • Het verspreiden van kennis op het gebied van (de studie van) jeugdliteratuur.

Word je blij van deze missie en kun je niet wachten hieraan een bijdrage te leveren? We zoeken per januari 2025 een secretaris die dit jaar al meedraait in het bestuur.

Wil je meer weten of solliciteren?
Stuur een mail naar ibby.secretariaat@gmail.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.