Hogeschool Utrecht: Programmaleider en Coördinator Podium

Hogeschool Utrecht in Utrecht zoekt een Programmaleider en Coördinator Podium voor 0,8 tot 0,9 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 23-06-2024Hogeschool Utrecht (HU) is een grote gemeenschap van bijna 40.000 studenten en ruim 4.000 docenten, onderzoekers en medewerkers. Wij werken intensief samen met de beroepspraktijk en met elkaar. Hier komt alles samen. Want hoe meer wij samen optrekken, hoe beter we in staat zijn om onze studenten en professionals te leren werken aan oplossingen voor de vraagstukken van nu. De HU-gemeenschap is open, rechtvaardig en duurzaam en zo geven we vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van de toekomst.

De HU is gevestigd op het Utrecht Science Park en in Amersfoort. We bieden hoger beroepsonderwijs aan op drie niveaus: associate degree, bachelor en master. En recent is daar een niveau bijgekomen, namelijk dat van het professional doctorate. Met ons onderzoek hebben we (regionale) impact én creëren we een omgeving waarin we studenten opleiden tot professionals die in staat zijn hun beroepspraktijk te innoveren.

Wij zoeken voor de afdeling Dienst Onderwijs Onderzoek & Studentzaken een

Programmaleider & Coördinator Podium

0,8 tot 0,9 fte

Wat je gaat doen bij Hogeschool Utrecht
Podium is het cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht. Podium organiseert professionele events waar studenten hun rol kunnen ontdekken in de wereld van morgen. Onder begeleiding van coördinatoren zet een enthousiaste groep HU-studenten alles op het podium wat volgens hen een podium verdient. Van filmavond tot pubquiz, van talkshow tot audiotour, van theater tot food-programma: een divers aanbod vol actuele thema’s die studenten bezighouden. Via de programmapijlers Verbinding, Verdieping, Innovatie en Inspiratie bieden de events een afwisselende mix van diepgang en ontspanning.

Bij Podium is een mooie combinatierol beschikbaar gekomen. Je gaat aan de slag als programmaleider en programmacoördinator. Je bent onderdeel van het Podium-team dat naast jou bestaat uit nog twee programmacoördinatoren, twee coördinatoren M&C en een Productiemedewerker. Daarnaast werken er 13 student-assistenten voor Podium in de rol van Programmamaker of Programmapromotor.

Als Programmaleider Podium:

 • Ben je verantwoordelijk voor de strategie, visie en positionering van Podium, het opstellen van een jaarplan, een begroting, een jaarverslag en kwaliteits- en resultaatbewaking. Dit alles in samenwerking met het team. Je betrekt en bevraagt teamleden, zodat het wel een gedeelde visie en strategie blijft;
 • Ben je verantwoordelijk voor de output van het team, je spreekt teamleden aan op het halen van deadlines en werken met heldere planningen. Je bent voorzitter bij Podium-teamoverleggen en neemt zo nodig besluiten;
 • Ben je betrokken bij de RGW-cyclus van medewerkers van het team Podium, zet je in voor teamontwikkeling, initieer je bijvoorbeeld heidagen en ben je betrokken bij de werving van nieuwe medewerkers;
 • Draag je zorg voor het relatiemanagement binnen de HU en de HU;
 • Gemeenschapsvorming & Studentbetrokkenheid (HUGS) en Stuurgroep Podium.

Als Programmacoördinator Podium:

 • Begeleid je de student-assistenten in programma-ontwikkeling en zorg je samen met hen (en je andere collega’s) voor de invulling en uitvoering van de events. Jij bent verantwoordelijk voor enkele programmareeksen, zoals de kennistalkshow Utrecht Maakt Kennis en de theaterprogrammering Theater Trip. In je rol als coördinator ben je eindverantwoordelijk voor zowel de organisatorische als inhoudelijke kwaliteit van de programma’s;
 • Heb je een afwisselende baan vol creativiteit en maatschappelijk engagement (programma-ontwikkeling), productie en organisatie (planningen, begrotingen, uitvoering) en samenwerking (studentbegeleiding, partnerschappen).

Wij bieden jou
Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken aan studentsucces en een voortrekkersrol te pakken bij de aanpak van maatschappelijke opgaven in de regio. Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden om te komen werken bij de HU:

 • Je krijgt een D4-jaarcontract met een omvang van 0,8 fte tot 0,9 fte. Interne sollicitanten behouden hun huidige contractvorm, maar mogelijk zal er met een detachering gewerkt worden;
 • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden zullen je verantwoordelijkheden en takenpakket worden bepaald. Op basis hiervan vindt inschaling plaats in schaal 11, met een minimumsalaris van € 4.234,28 en maximum van € 5.936,77 bij een voltijd-aanstelling;
 • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar en een internetvergoeding van € 37,50 netto bij een voltijd-aanstelling;
 • Een NS Business Card zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding;
 • Wij bieden je uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden via het eigen HU Ontwikkelportaal, gericht op ontplooiing als onderzoeker en als docent;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar en 45 duurzame inzetbaarheidsuren;
 • Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van leuke extra’s zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap.

Jouw profiel
Wij willen natuurlijk graag dat jij bij ons succesvol wordt in jouw nieuwe baan. We ontvangen van jou graag jouw motivatie en een overzicht van je ervaring. In jouw cv lezen we in ieder geval dat jij:

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau hebt, bij voorkeur in relevante richting;
 • Ervaring hebt met het produceren van (culturele) evenementen, zowel inhoudelijk als organisatorisch;
 • Ervaring hebt met het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en vakmatige ontwikkeling;
 • Ervaring hebt in het werken in een complexe en aan veranderingen onderhevige organisatie;
 • Affiniteit hebt met diversiteit en inclusie.

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij de volgende competenties meebrengt:

 • Je bent een netwerker, weet makkelijk contacten te leggen en te onderhouden;
 • Je bent communicatief vaardig en bent in staat om je eigen communicatiestijl aan te passen aan verschillende situaties om een doel te bereiken;
 • Je voelt je thuis in een team, zoekt samenwerking en ondersteunt collega’s. Je toont betrokkenheid met het gezamenlijke doel en handelt daarnaar;
 • Je weet mensen te motiveren en enthousiasmeren en weet hoe je mensen meeneemt in het uitdragen van de strategische visie.

Jouw ontwikkelingsperspectief
Bij Hogeschool Utrecht zijn er heel veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij helpen je bij jouw ontwikkeling; of dit nu gaat om kennisuitbreiding, coaching of om de volgende stap in je carrière. Bij ons kun je jezelf blijven ontwikkelen in een uitdagende en maatschappelijk georiënteerde omgeving waarbij plezier centraal staat. Kansen zijn er altijd. Het is aan jou om deze kansen te pakken.

Over de werkplek
Als Programmaleider en als Programmacoördinator Podium maak je deel uit van het team Studentparticipatie van de dienst Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken (OO&S) van de HU. De afdeling Studentparticipatie telt in totaal dertien collega’s. Vanuit dit overkoepelende team word je volledig ingezet voor Podium.

Solliciteren
Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren. Solliciteren kan uitsluitend online tot en met 23 juni 2024.

Ben je enthousiast maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Josien Oudemans (Programmacoördinator Podium), 06-287 591 97 en via josien.oudemans@hu.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jacqueline de Moor (corporate recruiter), 06-143 282 34 en via jacqueline.demoor@hu.nl.

We hebben onze eerste gesprekken gepland in de week van 1 juli 2024. Als we samen besluiten dat we een vervolggesprek gaan voeren, dan hebben wij voor dat gesprek tijd gereserveerd in de week van 8 juli 2024. Wat ons betreft kun je direct starten, we bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site. Hier is ook een link naar de cao-hbo te vinden.

Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.