Het Cultuurfonds: Stagiair Development

Het Cultuurfonds in Amsterdam zoekt een Stagiair Development voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenDoe je een bachelor of master in een culturele of bedrijfskundige studie en zoek je nog een inhoudsvolle (onderzoeks)stage? Kom die dan bij het Cultuurfonds doen na de zomer. Als stagiair ben je onderdeel van Team Development, met een eigen opdracht. Daarnaast doe je mee in de algemene ondersteuning van het team. Dat is een mooie kans om werkervaring op te doen én om samen met ons impact te maken voor cultuur en natuur.

Cultuur verbindt mensen. Het is wat wij met elkaar delen. En wat ons bij elkaar houdt. Liefhebbers met kenners, nieuwkomers met laatbloeiers en oud met jong.

Maar cultuur is niet vanzelfsprekend. We moeten er iets voor doen. We hebben makers en bedenkers nodig, mensen die kansen geven en mensen die luisteren, mensen die mogelijkheden zien en mensen die deze benutten. Mensen die vragen stellen en mensen die willen begrijpen. We hebben elkaar nodig, want zonder ons is er geen cultuur en zonder cultuur is er geen ons.

Het Cultuurfonds is daarom aanjager van cultuur: we halen geld op en maken zo bijna 4.000 culturele projecten medemogelijk. En als het nodig is, springen we voor cultuur in de bres. Want: cultuur is geen bijzaak. Cultuur is een hoofzaak.

Wij zoeken vanaf september 2024 een

Stagiair Development (m/v/x)

32 uur per week | voor een periode van vier tot zes maanden

Je krijgt de kans om mee te werken in een professioneel team binnen een relevante maatschappelijke organisatie. Het is een mooie combinatie van vakgerichte begeleiding en creatieve vrijheid. Er is dus volop ruimte om te leren en te groeien en zo een schat aan ervaring op te doen!

Een belangrijke vraag van Team Development is: Hoe kunnen wij nieuwe mensen bereiken die aan ons willen schenken? Via welke kanalen oriënteren zij zich? Hoe doeltreffend zijn deze kanalen? Hoe kunnen wij ons het beste profileren, wat is een goede relatiestrategie? Je onderzoekt twee nieuwe doelgroepen en helpt ons deze nog beter te bereiken. Intussen leren we jou meer over fondsenwerving in de cultuursector.

Wat ga je doen?

  • Deskresearch: in kaart brengen van potentiële gevers uit twee specifieke (jonge) doelgroepen, die wij op het oog hebben.
  • Datamarketing: verrijken van onze database met betrekking tot deze twee doelgroepen. Het doel is om dankzij correcte data goed te kunnen werven en relatiebeheer te doen.
  • Relatiebeheer: met ons meedenken over de beste manier om deze twee doelgroepen te bereiken en relaties te onderhouden. Denk aan de invulling van een inhoudelijk event of een nieuwsbrief.

Wat breng jij mee?

  • Je volgt een relevante hbo- of wo-opleiding op het gebied van cultuur / erfgoed / management en hebt aantoonbare interesse in cultuur.
  • Je weet wat fondsenwerving betekent voor een culturele instelling.
  • Je hebt goede communicatievaardigheden in de Nederlandse taal.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken en initiatief te nemen.

Wat bieden wij?
Deze stageplaats is beschikbaar voor een periode van vier tot zes maanden (te beslissen in overleg), startend vanaf 1 september (te beslissen in overleg). We verwachten dat je drie tot vier dagen per week beschikbaar bent. Het Cultuurfonds biedt een maandelijkse vergoeding van € 500,- (op basis van 40 uur per week).

Wij bieden jou een mooie stage, op een moderne en gezellige werkplek op een prachtige locatie in Amsterdam-West met flexplekken, zodat je je collega’s snel leert kennen. Wij werken hybride, wat wil zeggen dat wij deels op kantoor en deels vanuit huis werken.

Wij geven de voorkeur aan kandidaten die onze organisatie meer divers maken. We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Het maakt voor ons geen verschil waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt; het gaat erom wat je meebrengt voor onze organisatie.

Ben je enthousiast? 
Dan zijn wij heel benieuwd wie jij bent! Stel jezelf aan ons voor en laat zien waarom jij een geweldige kandidaat bent voor deze stageplek. Doe dit op een manier die bij jou past. Dat mag met een brief en cv en ook met een filmpje of op een andere manier. Dat kan naar sollicitaties@cultuurfonds.nl.

Je kunt vanaf nu solliciteren. Wij kijken elke week of we leuke sollicitaties binnen hebben gekregen en gaan gelijk in gesprek met sollicitanten waar wij enthousiast over zijn. Er is dus geen sluitingsdatum. Wij nodigen je van harte uit als jij enthousiast bent om zo snel mogelijk te solliciteren!

Inlichtingen
Als je eerst nog een vraag wilt stellen over de stage, kun je een mail sturen naar Robin Verkaik (Hoofd HR) en Maryama Ezzerari (HR medewerker) via sollicitaties@cultuurfonds.nl. Hier kun je ook je telefoonnummer achterlaten als je het fijn vindt om telefonisch contact te hebben.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.