Hart: Manager Bedrijfsvoering

Hart in Haarlem zoekt een Manager Bedrijfsvoering voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2024Hart zet zich in om cultuurdeelname voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland mogelijk te maken. Dat doen wij door ons in te zetten voor cultuureducatie in het onderwijs, cultuurparticipatie in de wijken en cultuur in de vrije tijd. Hart wil mensen dichterbij zichzelf en elkaar brengen door hen te stimuleren om hun creativiteit naar boven te halen. We zetten ons in voor een omgeving waarin cultuur vanzelfsprekend is en talentontwikkeling voor iedereen toegankelijk.

Hart is per 1 september 2024 op zoek naar een

Manager Bedrijfsvoering

0,8 fte | schaal 12 CAO Kunsteducatie

Cultuurorganisatie Hart in Haarlem zoekt een allround manager die thuis is in verschillende portefeuilles van bedrijfsvoering. Een manager die affiniteit heeft met cultuur en zowel strategisch als hands on bijdraagt aan de missie van Hart. Die betrouwbaar en uitnodigend te werk gaat en zin heeft om samen de organisatie verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Als manager bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de brede interne bedrijfsvoering van Hart. Je geeft leiding aan een team van medewerkers met verschillende staffuncties (financiën, marketing & communicatie, verhuur, HR en secretariaat) en facilitaire functies (publieksservice, horeca, gebouwbeheer). Actuele dossiers zijn de vernieuwing van ICT, verhuur en marketing, de implementatie van personeelsbeleid, risicobeheersing en financiën en de ontwikkeling van het gebouw. Met je aansprekende en oplossingsgerichte leiderschapsstijl zorg je voor een stabiele backoffice en optimale ondersteuning van de primaire processen.

Als manager bedrijfsvoering heb je een belangrijke inbreng in de strategische en organisatorische ontwikkeling waar Hart op dit moment voor staat. Je geeft mede vorm aan de lange termijnstrategie van de organisatie, adviseert de directeur-bestuurder en maakt deel uit van het managementteam. Je bent medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de organisatie. Dit doe je samen met de manager cultuur en de directeur-bestuurder.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een relevante opleidingsachtergrond op minimaal hbo/hbo+ werk- en denkniveau, zoals Management en Organisatie, Business IT en Management, Facility Management. Je bent goed op de hoogte van relevante en actuele wet- en regelgeving.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur als lid van een managementteam en in het optimaliseren van bedrijfsvoeringsprocessen met je team.
 • Je bent een betrokken en samenwerkingsgerichte leidinggevende en hebt affiniteit met een culturele werkomgeving. Je weet je medewerkers te betrekken bij veranderingen en te motiveren om met hun expertise concreet bij te dragen aan een goed lopende interne bedrijfsvoering.
 • Je maakt je dossiers en systemen snel eigen en schakelt makkelijk van strategische adviezen naar hands on uitvoering.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Haarlem/Zuid-Kennemerland.

Wat biedt Hart?

 • Een verantwoordelijke functie bij een bevlogen organisatie die volop in ontwikkeling is met een duidelijke en relevante missie.
 • Een inspirerende en informele werkomgeving bij Hart met rond de 35 collega’s op een prachtige centrale plek in Haarlem.
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar. Bij wederzijdse overeenstemming daarna een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Passend bij de functieverantwoordelijkheden worden werkdagen en werktijden in onderling overleg vastgesteld. Extra beschikbaarheid in weken met piekbelasting, zoals bij de start van het cursusseizoen, kan worden gecompenseerd in rustigere periodes. Zo nu en dan zul je ook in de avonduren en weekenden beschikbaar moeten zijn.
 • De salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Kunsteducatie en functiehuis OB/KE (schaal 12, functieprofiel tactisch manager I). Op basis van een volledig dienstverband (36 uur), minimaal €4.035 en maximaal € 5.681. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering. De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskosten worden vergoed volgens de cao Kunsteducatie.

Heb je vragen?
Dan kun je contact opnemen met Marijke Licher, directeur-bestuurder via directie@hart-haarlem.nl.

Solliciteren
Ben je enthousiast over de functie van manager bedrijfsvoering? Solliciteer dan door je motivatiebrief en cv te mailen naar vacature@hart-haarlem.nl. Je kunt tot en met zondag 30 juni 2024 reageren. Je sollicitatie is goed aangekomen als je een bevestiging hebt ontvangen.

In verband met de zomervakantie worden de eerste kennismakingsgesprekken gepland op 4 en 8 juli. Je ontvangt uiterlijk 2 juli bericht of we je hiervoor uitnodigen. De tweede ronde vindt plaats op 11 juli. Alle gesprekken vinden plaats bij Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de selectie. Ook een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We ronden de procedure vóór 19 juli af en streven ernaar een nieuwe collega te benoemen per 1 september.

Hart hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Divers samengestelde teams presteren beter, maken het werk leuker en helpen onze missie beter uit te voeren. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan een collega die op dat vlak iets toevoegt aan het huidige team.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.