Hallo Wereld: Dansdocent

Hallo Wereld in Zaandam zoekt een Dansdocent voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenHallo Wereld is het kenniscentrum voor Kunst, Onderwijs & Samenleving. Een toonaangevend kenniscentrum voor toegepaste kunst om vernieuwend onderwijs vorm te geven in context met de veranderende samenleving. Hallo Wereld is een nieuwe educatieve ervaring op het snijvlak van Muziek, Beeld, Beweging en Filosofie. Bij Hallo Wereld krijgen kinderen kennis en vaardigheden uit de wereld van de cultuur aangereikt die ze nodig hebben om hun maximale potentieel te bereiken. Hallo Wereld doet dit als duurzaam, langjarig en vast onderdeel binnen de curricula van de basisscholen of het concept van de Verlengde Leertijd. Hallo Wereld is gevestigd in de Zaanstreek, maar heeft een werkveld dat zich uitstrekt over Noord- en Zuid-Holland.

Hallo Wereld is succesvol in haar missie en kent op dit moment een grote groei. Daarom zoeken wij op korte termijn voor de afdeling Hallo Lijf dansers die binnen de basisscholen, onder schooltijd hun passie voor bewegen op de jongste generatie willen overbrengen.

Hallo Wereld werkt en ontwikkelt samen met zo’n 60 basisscholen om het mogelijk te maken dat ieder kind in Nederland 110% uit zichzelf kan en wil halen. Ieder kind moet worden gestimuleerd zichzelf te kunnen “veruitwendigen”, en daardoor zijn of haar potentie te kunnen omzetten in het actualiseren van iets en dit te realiseren. Dat doen wij binnen 4 domeinen: Het auditieve domein (Hallo Muziek), het visuele domein (Hallo Beeld), het kinesthetische domein (Hallo Lijf) en het rationele filosofische domein (Hallo Ik).

Hallo Wereld is succesvol in haar missie en kent op dit moment een grote groei. Daarom zoeken wij op korte termijn voor de afdeling Hallo Lijf dansers die binnen de basisscholen, onder schooltijd hun passie voor bewegen op de jongste generatie willen overbrengen. Het gaat om duurzame en langjarige beweegeducatie in groepsverband. Wij zoeken dansdocenten met een achtergrond in de klassieke-, moderne-, urban-, of latin-stijlen of op een andere manier bezig zijn met bewegingseducatie (kinderyoga, capoeira, of anderszins).

Bij Hallo Lijf richten we ons op het ontwikkelen van de motorische vaardigheden, zoals grove en fijne motoriek, via dans, yoga en andere beweegstijlen. We leren kinderen over de anatomie van hun lichaam en de impact van gezonde voeding. We onderzoeken vragen als: Waaruit bestaat ons lichaam? Wat kan ik met mijn lichaam? En wat kan ik leren van mijn lichaam? We geloven dat elk kind van nature een beweger is. Daarom stimuleren we creativiteit in onze lessen met improvisatieoefeningen en werken we samen met de kinderen op een creatieve en speelse manier.

Dansdocent

nader te bepalen aantal uur per week

Wie zoeken wij?

 • Dansers die een uitvoerende of dansdocent-opleiding hebben gevolgd.
 • Dansers die in het basisonderwijs willen werken en hier bij voorkeur al ervaring in hebben.
 • Dansers die het als een belangrijk facet van hun werk zien om hun passie en missie over te brengen op de jongste generatie.
 • Dansers die zich graag in teamverband verder willen ontwikkelen.
 • Dansers die graag in teamverband willen werken aan de verbetering van de Hallo Lijf-leerlijn.
 • Dansers die verantwoordelijkheid voelen (en nemen) voor de overdracht van ons vak.
 • Dansers die willen bouwen aan de nieuwe generatie dansers.
 • Dansers die in het bezit zijn van een groot doorzettingsvermogen en een vleugje naïviteit.

Wat hebben wij te bieden

 • Een deskundig gedreven en dynamisch team van musici, beeldend kunstenaars en dansers met diverse achtergrond.
 • Werk als onderdeel binnen een grotere energieke en inspirerende context.
 • Stabiele en betrouwbare werkafspraken voor minimaal 1 jaar met mogelijkheid tot continuering.
 • Een stabiele organisatie, gericht op de lange termijn en groei. Mensgericht en een focus op een duurzame relatie.
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.
 • Honorarium op basis van zzp/freelance van € 47,50 per uur en reiskostenvergoeding op basis van kilometers (met een maximum van 70 kilometer per dag).

Wil jij onderdeel zijn van Hallo Wereld en Hallo Lijf?
Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info@hallowereld.eu. Er is geen sluitingsdatum. De procedure bestaat uit een wederzijds kennismakingsgesprek. Meer informatie over Hallo Wereld kun je vinden op onze website Hallowereld.eu.

Hallo Wereld hecht groot belang aan diversiteit. Iedereen die zich in onze vraag herkent en hierop reageert zullen wij graag uitnodigen voor gesprek ongeacht afkomst en/of achtergrond. Wij willen graag een afspiegeling zijn van onze diverse samenleving.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.