Framer Framed: Officemanager

Framer Framed in Amsterdam zoekt een Officemanager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-07-2024Framer Framed is een Amsterdams kunstpodium met internationale toonaangevende tentoonstellingen en publieksbijeenkomsten op het snijvlak van hedendaagse kunst en politiek. Met werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken en ruimte voor performances, theatervoorstellingen en lezingen.

De locatie in Amsterdam Oost bestaat uit een grote tentoonstellingsruimte, een workshopruimte en een vide die geschikt is voor kleinere publieksbijeenkomsten. In Noord bevindt zich een community space die door Framer Framed geprogrammeerd wordt: Werkplaats Molenwijk. Organisaties als de onze trachten bij te dragen aan het nadenken over vraagstukken in de samenleving, dat doen we in samenwerking met anderen. Vanuit gezamenlijk gedefinieerde opgaven vinden kunstenaars en kunstorganisaties, hogescholen, universiteiten en het maatschappelijk veld elkaar in praktijkgericht onderzoek.

Framer Framed is een informele werkplek, gericht op samenwerking en heeft haar deuren geopend voor alle mensen, ongeacht hun staatsburgerschap, nationale afkomst, culturele en sociale achtergrond, geslacht, etniciteit, leeftijd, vaardigheid, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, politieke voorkeuren en persoonlijke waarden en normen. Vanuit deze overtuiging geven we vorm aan onze organisatie en activiteiten en nodigen we geschikte kandidaten uit om te reageren op deze vacature. Framer Framed is zowel actief op lokaal als nationaal en internationaal niveau.

Framer Framed is vanaf september 2024 op zoek naar een

Officemanager

32 uur per week

Jouw rol als Officemanager
Het team van Framer Framed is de afgelopen jaren gegroeid naar een middelgrote culturele instelling met werknemers, freelancers, vrijwilligers en stagiairs verdeeld over de afdelingen Tentoonstellingsonderzoek, Tentoonstellingsproductie, Residenties, Communicatie & PR en Educatie. Twee directieleden sturen de afdelingen aan en zijn verantwoordelijk voor de artistieke en zakelijke leiding, het strategisch beleid, financiën, personeel, fondsenwerving en -verantwoording, samenwerkingen, verantwoording naar Raad van Toezicht en bestuur.

Als officemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor de directie en medewerkers van Framer Framed. Je houdt je bezig met agendabeheer, ondersteuning van de directie op P&O, administratief en organisatorisch vlak. Op een gestructureerde wijze weet je het timemanagement van de directie in goede banen te leiden. Zowel de uitvoering als ondersteuning van personeels- en organisatievraagstukken zijn bij jou in goede handen. Je bent samen met de officemedewerker verantwoordelijk voor alle office- en facilitaire zaken. Verantwoordelijk voor het uitvoeren van ondersteunende en administratieve taken op het terrein van financieel en salarisadministratie. Opstellen en verspreiden van de informatievoorziening op het gebied van verzekeringen en pensioen. Verwerking van in- en externe vragen.

Verantwoordelijkheden

 • Agendabeheer.
 • Officemanagement en ondersteuning financiën.
 • Ondersteuning Personeelsadministratie.
 • Ondersteuning HR.

Jouw werkzaamheden

 • Directieondersteuning: vergaderingen coördineren, agendabeheer.
 • Ondersteuning van de directie op P&O (planning evaluatiegesprekken, ziekmeldingen, contact Arbo, personeels- en zzp-contracten, vrijwilligers, vacatures online zetten).
 • Voorbereiden RvT vergaderingen (planning, documenten et cetera).
 • Maandelijkse RvT update (bijvoorbeeld Press coverage) + archivering.
 • Ondersteuning financiële administratie.
 • Opstellen van contracten en samenwerkingsovereenkomsten.
 • Ondersteuning jaarverslaglegging – tekstuele bijdrages met betrekking tot HR en organisatie.
 • Bijhouden uitgaande subsidieaanvragen en verantwoordingscriteria en -deadlines.
 • Aansturen officemedewerker.

Profiel werknemer/ competenties

 • Je bent de spil in onze organisatie, houdt van overzicht, bent zorgvuldig, ordelijk en kan feilloos organiseren en administreren.
 • Resultaatgericht werken, stressbestendig zijn, organiseren, besluitvaardig zijn, gesprek voeren.
 • Je kan flexibel reageren, overtuigen, sensitief reageren, netwerker, inzicht in omgeving, klantgericht handelen, organisatiebewustzijn, proactiviteit, planningsgericht, leiderschapscapaciteiten.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je woont (in de omgeving) Amsterdam.

Wat bieden wij?
Het betreft een functie voor 32 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Eventueel is een lager aantal uren bespreekbaar mits verdeeld over vier dagen. Het salaris is conform de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst plus 8% vakantiegeld; er is sprake van een private pensioenregeling, 25 vakantiedagen per jaar op basis van fulltime dienstverband. Richtlijn voor presentatie-instellingen (middelgrote en grote presentatie-instellingen / niveau uitvoerend).

 • Een veelzijdige functie in een bezielde tentoonstellingsruimte op een geweldige plek in Amsterdam Oost, met leuke en enthousiaste collega’s en inspirerende kunstenaars en communities;
 • Een vernieuwend kunstpodium waar kunst in allerlei vormen en media gepresenteerd wordt;
 • De mogelijkheid om bij te leren en zelf initiatieven te ontwikkelen;

Ben je geïnteresseerd?
Wij nodigen je uit te reageren vóór zondag 7 juli 2024 via vacature@framerframed.nl, ter attentie van Josien Pieterse, directeur Framer Framed. Interviews vinden plaats tussen 11 en 19 juli 2024. Contract vangt aan op 1 september, met een inwerkperiode van één maand.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.