Factor IJ: Stagiair(e) Social Media, Marketing & Communicatie

Factor IJ in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Social Media, Marketing & Communicatie voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenWij zijn Factor IJ, een jonge kunstinstelling bestaande uit een kunstuitleen, designwinkel, kunstcafé en expositieruimte. Onze unieke kunstcollectie met voornamelijk werk van Amsterdamse kunstenaars biedt volop inspiratie. Kunst inspireert en verbindt. Factor IJ is dé plek waar dit gebeurt. In onze lichte en ruime locatie op Amsterdam IJburg slaan wij een brug tussen de verschillende kunstdisciplines en tussen liefhebbers van kunst en kunstenaars. Wij organiseren regelmatig kunstevenementen, exposities, workshops, jeugdactiviteiten en concerten. Factor IJ dient als springplank voor aanstormende talentvolle kunstenaars en biedt met o.a. de programmalijn SPOTLIGHT – A’dam’s Talent een podium voor jong talent.

Wij zoeken een stagiair(e) die samen met ons Factor IJ nog beter op de kaart gaat zetten.

Stagiair(e) Social Media, Marketing & Communicatie

32 tot 36 uur per week

Samen met de Directeur en Programmamedewerker denk je mee over manieren om (nieuw) publiek voor de kunstuitleen te bereiken en aan ons te binden, voor het promoten van verschillende activiteiten bij de bewoners van IJburg en een breder publiek en voor het enthousiast uitdragen van de identiteit en het imago van Factor IJ. Je bedenkt / produceert content, houdt de publiciteitskalender up-to-date, en beheert de online kanalen zoals de website, nieuwsbrief en Social Media. Daarnaast zet je speciale promotionele acties op, verdiep je je in doelgroepen en denk je mee over de algehele marketingstrategie.

De IJ Factor
Je wordt onderdeel van een klein hecht team waarin we gezamenlijk optrekken om Factor IJ te laten groeien en naar een hoger plan te tillen. Dat betekent dat je ook mee gaat draaien in de kunstuitleen en mee denkt en helpt om de culturele programmering op te zetten en te organiseren. Je wordt dus echt onderdeel van het DNA van Factor IJ!

Wat we van jou vragen

 • Je volgt op dit moment een hbo- / universitaire studie op het gebied van: Communicatie / Marketing / Media, eventueel in combinatie met vormgeving.
 • Je hebt affiniteit met beeldende kunst.
 • Je kunt zelfstandig werken en omgaan met deadlines en onverwachte situaties.
 • Je vindt het geen probleem om soms in de avonden of in het weekend te werken bij een event (in plaats van overdag).
 • Je vindt het leuk om ook mee te draaien in de kunstuitleen en mee te denken over de culturele programmering van Factor IJ.
 • Je bent 4 tot 5 dagen (waarvan idealiter ook op zaterdag) fulltime beschikbaar.

Wat biedt Factor IJ?

 • Een plek bij een jonge speler in de culturele sector.
 • Ruimte om zelf ideeën in te brengen en veel te leren.
 • Een klein gezellig team waarin je intensief samenwerkt.
 • Uitbreiding van je netwerk in de culturele wereld.
 • Een stagevergoeding – gebaseerd op je ervaring en opleidingsniveau (ergens tussen de € 300,- en € 450,-).
 • Veel ambitie en enthousiasme – we zijn een klein team vol energie en motivatie om deze jonge organisatie naar een volgend niveau te tillen.

Reageren
Heb jij de IJ Factor en ben je geïnteresseerd in deze vacature, stuur dan een e-mail met je motivatiebrief en een beknopt cv door naar nienke@factor-ij.amsterdam onder vermelding van Sollicitatie Stagiair(e) Social Media, Marketing & Communicatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.