Factor IJ: Stagiair(e) Collectiebeheer Kunstuitleen

Factor IJ in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Collectiebeheer Kunstuitleen voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenWij zijn Factor IJ, een kunstuitleen, designwinkel, kunstcafé en culturele ontmoetingsplek in één. Ons platform nodigt je uit om kunst onderdeel te maken van je dagelijks leven. Factor IJ maakt het mogelijk onderscheidende kunst en design te ervaren, te beleven en mee te nemen naar je eigen huis. Factor IJ beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie kunstwerken van voornamelijk Amsterdamse kunstenaars. De collectie is de kern c.q. katalysator voor onze belangrijkste functies: kunstuitleen, tentoonstellingen en cultuureducatie. Sinds 1984 si de collectie zorgvuldig opgebouwd. en deze geeft een overzicht van ruim een halve eeuw beeldende kunst in Amsterdam. Er is een ruime keuze aan schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, keramiek en sculptuur. De collectie wordt regelmatig uitgebreid met kunstwerken van aanstormend en gevestigd talent.

Ben jij een student kunstgeschiedenis, kunst&markt of studeer je aan de Reinwardt Academie en heb jij ambitie om werkervaring op te doen in de kunstsector? Kom dan ons team versterken als

Stagiair(e) Collectiebeheer Kunstuitleen

24 tot 36 uur per week

Als Stagiair(e) Collectiebeheer Kunstuitleen duik je in de kunstcollectie van Factor IJ. Jij zorgt ervoor, in goede samenwerking met collega’s van het team, dat onze kunstwerken zo goed als mogelijk worden opgeslagen, getransporteerd en gepresenteerd. Met jouw kennis van materialen en objecten heb je goed zicht op de kwaliteit van de werken en kun je heldere en inzichtelijke conditierapportages opstellen. Je technische vaardigheden kunnen daarnaast ook worden ingezet voor ontsluiten van de collectie door middel van fotografie en het inrichting van tentoonstellingen in onze expositieruimte. Daarnaast werk je mee aan het opstellen van een hernieuwde visie van het collectie- en aankoopbeleid dat gericht is op permanente actualisering c.q. versterking en aanvulling van de collectie.

De IJ Factor
Je wordt onderdeel van een klein hecht team waarin we gezamenlijk optrekken om Factor IJ te laten groeien en naar een hoger plan te tillen. Dat betekent dat je ook mee gaat draaien in de kunstuitleen en mee denkt en helpt om de culturele programmering op te zetten en te organiseren. Je wordt dus echt onderdeel van het DNA van Factor IJ!

Functie-eisen

 • Volgt een studie aan de Reinwardt Academie, kunstgeschiedenis, kunst&markt of soortgelijk;
 • Je hebt (passieve) kennis van en/of je bent leergierig naar collectiebeheer, depotbeheer en art handling.
 • Je bent leergierig, enthousiast en pragmatisch en je schrikt er niet voor terug om de handen uit de mouwen te steken.
 • Je hebt inzicht in erfgoed- en kunstobjecten of leert hierover graag bij.
 • Je bent voorzichtig tijdens het hanteren van erfgoedobjecten en werkt secuur.
 • Repetitief werk schrikt jou niet af.
 • Je hebt inzicht in objectfotografie of leert hierover graag bij.
 • Je werkt graag samen in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig werken.
 • Je kan flexibel denken en snel schakelen indien nodig.
 • Je denkt steeds oplossingsgericht.
 • Je communiceert graag en doeltreffend, zowel intern als extern.
 • Je hebt een hart voor cultuur en erfgoed.
 • Eerdere ervaring met art handling en objectfotografie is een pluspunt.

Wat biedt Factor IJ?

 • Een plek bij een jonge speler in de culturele sector.
 • Ruimte om zelf ideeën in te brengen en veel te leren.
 • Een klein gezellig team waarin je intensief samenwerkt.
 • Uitbreiding van je netwerk in de culturele wereld.
 • Een stagevergoeding – gebaseerd op je ervaring en opleidingsniveau (ergens tussen de € 300,- en € 450,-).
 • Veel ambitie en enthousiasme – we zijn een klein team vol energie en motivatie om deze jonge organisatie naar een volgend niveau te tillen.

Reageren
Heb jij de IJ Factor en ben je geïnteresseerd in deze vacature, stuur dan een e-mail met je motivatiebrief en een beknopt cv door naar nienke@factor-ij.amsterdam onder vermelding van Sollicitatie Stagiair(e) Collectiebeheer Kunstuitleen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.