de Doelen: HR-adviseur

De Doelen in Rotterdam zoekt een HR-adviseur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenDe Doelen, a city that never sleeps!   

De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. De Doelen is en blijft in beweging. We zijn een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en dat bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam.

Het concertgebouw moet de creatieve en culturele hub van Rotterdam worden waar voor iedere Rotterdammer iets te doen is. We zijn daarom volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. We maken verbinding met de stad en maken van het gebouw een ontmoetingsplek waar naast concerten en congressen ook maatschappelijke projecten, talentontwikkeling, educatie en innovatie plaatsvindt. Een multifunctioneel cultuurhuis dus, een People’s Palace.

Het iconische gebouw van de Doelen is een rijksmonument. Met het oog op de toekomst is de Doelen aan het uitbreiden. Momenteel worden een aantal nieuwe studio’s verbouwd die komend jaar opengaan. Van een mini podium tot restaurant, van een media en radiostudio, tot een kids corner en een ruimte voor dialoog en workshops.

Daarom zijn wij op zoek naar een

HR-adviseur

36 uur per week

Ben jij klaar om om je mouwen op te stropen en mee te werken om de HR afdeling op een goede manier te positioneren binnen de organisatie? Heb jij een scherp oog voor detail, een passie voor mensen en een talent voor het geven van advies? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de rol van HR-adviseur!

In deze dynamische rol ben jij samen met je collega’s van het HR team de steunpilaar voor onze coördinatoren en medewerkers, waarbij je hen adviseert en ondersteunt bij alle vraagstukken met betrekking tot in-, door- en uitstroom. Je bent niet alleen een expert in wet- en regelgeving, maar ook een creatieve denker die altijd op zoek is naar slimme oplossingen binnen dit kader.

Als vraagbaak en aanspreekpunt voor onze medewerkers sta jij klaar om hun vragen over HR-zaken en -regelingen te beantwoorden en hen te adviseren op individuele basis. Of het nu gaat om arbeidsvoorwaarden, loopbaanontwikkeling of arbeidsrechtelijke kwesties, jij staat altijd paraat met deskundig advies. Naast het oplossen van ad hoc zaken, ben jij ook de motor achter structurele verbeteringen binnen onze organisatie en processen te optimaliseren. Een sluitende personeels- en salarisadministratie is voor jou een vanzelfsprekendheid. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat de coördinatoren en medewerkers jou goed weten te vinden voor al hun HR-gerelateerde vragen en behoeften. Door regelmatig overleg met Coördinatoren blijf jij op de hoogte van wat er speelt binnen de organisatie en werk je samen aan het ondernemen van acties om eventuele uitdagingen aan te pakken.

Kortom, als HR-adviseur ben jij de spin in het web van onze organisatie. Je structureert en verbetert HR-processen, implementeert deze met succes en draagt bij aan een positieve en productieve werkomgeving voor al onze medewerkers. Ben jij klaar om deze uitdagende rol op je te nemen? Solliciteer dan nu en maak deel uit van ons leuke HR team!

Jij
Om deze interessante en veelzijdige rol succesvol te maken beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en een afgeronde HRM opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar allround ervaring in een soortgelijke rol;
 • Je hebt een ‘hands on’ mentaliteit;
 • Je bent secuur, discreet en een coachend/ adviserend gesprekspartner voor onze medewerkers;
 • Kennis van en ervaring met AFAS is een pre.

Het aanbod
De volgende voorwaarden kun je verwachten:

 • Inschaling volgens cao Nederlandse Podia (schaal 7, trede 2 – schaal 7, trede 6), afhankelijk van ervaring);
 • Een werkweek van 36 uur;
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om gratis concerten en evenementen te bezoeken.

Reageren
Een gemotiveerde schriftelijke reactie met cv kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl onder vermelding van HR-adviseur.

Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06 266 27 999.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.